sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η καλύτερη ενδεκάδα της κανονικής περιόδου στη Super League

Η κανονική διάρκεια της Super League έφτασε στο τέλος της και το sportfm.gr ψήφισε την καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα.

Άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν παρακολουθήσαμε στην Super League, με ομάδες που δεν βρίσκονταν στο λεγόμενο Big-5, να είναι άκρως ανταγωνιστικές και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, βάζοντας δύσκολα σε κάθε αντίπαλο.

Ελκυστικό ποδόσφαιρο και ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές, με την κανονική περίοδο να φτάνει στο τέλος της και να μπαίνουμε σιγά-σιγά στα playoffs και playouts. Για να χωρέσουν όλοι πάμε με μια… παραλλαγή του 3-4-3.

Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το… βραβείο του καλύτερου κίπερ της κανονικής διάρκειας. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κράτησε πολλές φορές καθαρή την εστία του και συγκεκριμένα σε 24 ματς κράτησε το μηδέν 9 φορές. Έκανε ίσως την καλύτερή του σεζόν την τελευταία τριετία και μαζί με τον Κούρτιτς ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του. Αυτή τη φορά άφησε στην άκρη τις θεαματικές επεμβάσεις και βουτιές και ήταν ουσιαστικός, δείχνοντας ότι έχει αδικήσει κατάφορα τον εαυτό του αφού με τα στοιχεία που έχει θα μπορούσε να γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



Δεξί μπακ: Μανώλης Σάλιακας

Ο 25χρονος που αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε εύστοχα γεμίσματα (52) και εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ έχει βελτιωθεί σημαντικά και αμυντικά. Δείχνει πως αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, έχοντας 2 ασίστ και 67 κλεψίματα.



Στόπερ: Πραξιτέλης Βούρος


Ο στόπερ του ΟΦΗ, είναι 3ος σε επεμβάσεις (86), σε μια ομάδα η οποία παίζει πολύ επιθετικά και δεν διακρίνεται ιδιαίτερα για την αμυντική της λειτουργία. Αν δεν ήταν ο Βούρος σίγουρα η κρητική ομάδα θα είχε τώρα λιγότερους βαθμούς, καθώς βοήθησε πολύ όλη την σεζόν. Μετράει 2 γκολ και μια ασίστ, με τα οποία ο ΟΦΗ έμεινε αήττητος απέναντι σε ΑΕΚ, Άρη και Βόλο.



Αριστερό μπακ: Φεντερίκο Άλβαρες

Ο 27χρονος μπακ του Αστέρα Τρίπολης είναι ο πρώτος μπακ σε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, μαζί με τον συμπαίκτη του, Νταβίντ Καρμόνα, ο οποίος ήταν εκ των αποκαλύψεων, αλλά του… έφαγε την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάλιακας. Ο Άλβαρες είναι σταθερά από τα καλύτερα αριστερά μπακ στο πρωτάθλημα την τελευταία διετία, όντας 6ος σε εύστοχα γεμίσματα, ενώ έχει και 36 επεμβάσεις.



Χαφ: Ρουμπέν Πέρεθ


Ο χαφ του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους δυο κορυφαίους στην θέση του φέτος στο πρωτάθλημα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι εμφανίσεις του τα προηγούμενα χρόνια στη La Liga, ενώ έχει την πρώτη σωστή πάσα, κάνοντας εξαιρετικά μαρκαρίσματα στους αντιπάλους του. Φέτος έχει κερδίσει 53 φάουλ, είναι 3ος σε πάσες με 195 συνολικά, καθώς είναι και ο 2ος παίκτης στον Παναθηναϊκό σε κλεψίματα πίσω από τον Μπρινιόλι.



Χαφ: Γιαν Εμβιλά


Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν με διαφορά από τον δεύτερο. Κολώνα στον άξονα, ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά με την τεράστια ποιότητά του στον άξονα και αποτελεί… ρυθμιστή στο παιχνίδι. Παίκτης με πνευμόνια, με σωστή πρώτη πάσα και εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, οι Πειραιώτες έχουν χτυπήσει την τελευταία διετία λίρα-εκατό με την απόκτησή του.



Χαφ: Γιάσμιν Κούρτιτς


Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον χαφ του ΠΑΟΚ. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του και ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα, αλλά και ο πρώτος σκόρερ με 15 γκολ. Τεράστια προσωπικότητα και ποιότητα, βγαίνει μπροστά και καθαρίζει μόνος του τα παιχνίδια. Είναι 12ος σε πάσες με 141, έχει 2 δοκάρια και 2 ασίστ.



Χαφ: Πέτρος Μάνταλος


Ο χαφ της ΑΕΚ είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο ο Πέτρος Μάνταλος βγάζει προσωπικότητα και δημιουργεί κυρίως για τους συμπαίκτες του, αλλά και για τον εαυτό του. Λιγότερες φορές βέβαια. Φέτος μετράει 10 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι 4ος σε εύστοχα γεμίσματα (43). Επιπλέον, έχει σκοράρει 3 τέρματα, ενώ είναι μέσα στους 15 πρώτους παίκτες στις πάσες (137), όπως και πρώτος παίκτης της ΑΕΚ σε κερδισμένα φάουλ (38).



Εξτρέμ: Αίας Άοσμαν


Ο Αίας Άοσμαν είναι ο ηγέτης του Ιωνικού, μαζί με τους Χουτεσιώτη και Τσιγκρίνσκι. Ο Σύριος χαφ έχει σκοράρει 6 γκολ, μοιράζοντας 7 ασίστ, όντας ο πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ομάδα της Νίκαιας. Μάλιστα, είναι ο 2ος παίκτης σε γεμίσματα (47).



Εξτρέμ: Παλάσιος


Τα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, έπιασαν όχι απλά τόπο αλλά ήδη έχει γίνει… απόσβεση! Έπαιξε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος και σκόραρε 10 γκολ, μοιράζοντας και 1 ασίστ. Τρομερή ποιότητα, πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Εξτρέμ… μπουκαδόρος, που πατάει περιοχή και αν τον αφήσει από τα μάτια σου τότε θα μπλέξεις. Highlight της σεζόν ως τώρα η κούρσα 55 μέτρων στο γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ, εκθέτοντας τον Τζαβέλλα.



Φορ: Τομ Φαν Βέερτ


Αν θέλεις έναν φορ που κάνει γκολ τη μισή φάση, τότε ο Ολλανδός επιθετικός του Βόλου είναι ο κατάλληλος! Δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 13 τέρματα, έχει φοβερή αίσθηση του γκολ με την ομάδα της Μαγνησίας να χτυπάει… λίρα εκατό με την απόκτησή του. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σταθεί σε κάθε ομάδα της Super League, ενώ βάσει στατιστικών σκοράρει ένα τέρμα κάθε 4 τελικές προσπάθειες. Πού να μετέτρεπε σε γκολ και τα 5 δοκάρια που έχει, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην κατηγορία…





Επειδή υπάρχουν κι άλλοι παίκτες και δεν θέλουμε να τους αδικήσουμε και άνετα θα μπορούσαν να μπουν στην ενδεκάδα, τους βάζουμε στον πάγκο. Έστω και οριακά, κρίναμε πως αντί να ξεκινήσουν... βασικοί στην ενδεκάδα μας, μπορούν να καθίσουν στον πάγκο και να έρθουν από εκεί, όντας ισάξιοι με τις παραπάνω επιλογές.

Στον πάγκο οι Χουτεσιώτης, Προβυδάκης, Φαμπιάνο, Τοράλ, Άμραμπατ, Μασούρας, Σονί, Κάργας, Κουλούρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x