sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 1ης αγωνιστικής

Οι συντάκτες του sport-fm.gr επέλεξαν την κορυφαία ενδεκάδα της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας της Super League.

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος -έστω και με καθυστέρηση- ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με την αναμέτρηση Άρης-ΟΦΗ (0-0), στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι συντάκτες του sport-fm.gr επέλεξαν την καλύτερη ενδεκάδα σε σύστημα 4-2-3-1 και σας την παρουσιάζουν.

Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Τερματοφύλακας: Διούδης (Παναθηναϊκός)
Ακούγεται οξύμωρο για μια ομάδα, η οποία επικράτησε 4-0, κάνοντας τη μισή δουλειά από το πρώτο μέρος, να έχει εκ των διακριθέντων τον τερματοφύλακά της, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο 28χρονος άσος έχει κάνει αρκετές καλές επεμβάσεις στο παιχνίδι, όταν όλα ήταν ακόμα ρευστά και κορυφαία όλων εκείνη στην κεφαλιά-ψαράκι του Παμλίδη στο 62'. Μπορεί ο Ατρόμητος να δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Πίριτς δεν είχε τόσο καθοριστική συμμετοχή (πέραν της απόκρουσης στον Ελ Αραμπί στο 71', όπου η μπάλα, πάντως, πάει πάνω του) όσο ο Έλληνας γκολκίπερ.

Δεξί μπακ: Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Η αποτυχία του ΠΑΟΚ να απειλήσει από τα άκρα φέρει και τη δική του υπογραφή. Αντιμετώπισε επιτυχώς τις προσπάθειες είτε του Μπίσεσβαρ είτε του Καγκάβα, οι οποίοι άλλαζαν συχνά θέσεις. Ταυτόχρονα, είχε αρκετές προωθήσεις και γλυκά γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή. Μια συνολικά γεμάτη εμφάνιση από τον 25χρονο μπακ.

Στόπερ: Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα)
Καταλυτική η συμβολή του στη εξαιρετική εικόνα, την οποία είχε ο ΠΑΣ ανασταλτικά κόντρα στον ΠΑΟΚ, καταφέρνοντας να τον κρατήσει στο «μηδέν». Αρχικά απέναντι στον Σφιντέρσκι, όπως και στη συνέχεια, όταν οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν (από το 74' και μετά) με δύο φορ, με την είσοδο του Άκπομ. Είχε μια κομβική παρέμβαση στο 40', όταν και ανέκοψε επικίνδυνη φάση του «δικεφάλου του Βορρά» (ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας) εντός της περιοχής των Ηπειρωτών.

Στόπερ: Αλέξανδρος Μαλής
Εμφάνιση από... πέρυσι για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό του Παναιτωλικού. Ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης της ομάδας την περασμένη σεζόν, έδειξε και στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ότι μπορεί να μην έχει εμπειρία, αλλά έχει... μπόλικο πάθος και μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στα μετόπισθεν των «καναρινιών». Εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο β' 45λεπτο, όταν οι Αρκάδες ανέλαβαν τα ηνία και πίεζαν για τη νίκη.

Αριστερό μπακ: Φεράρι (Βόλος)
Ο κλασικός και αξιόπιστος Φεράρι. Με συνεισφορά τόσο στο αμυντικό όσο φυσικά και στο επιθετικό κομμάτι με τα ανεβάσματά του. Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά βγάζοντας εις πέρας την αποστολή, ήταν από τους κορυφαίους του Βόλου κόντρα στη Λαμία και ίσως ο πιο σταθερός.

Μέσος: Σάλομον (Ατρόμητος)
Μπόλικη και καλή δουλειά από τον Αυστριακό σε ολόκληρο το ματς. Κατάπιε πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε πολλές μάχες απέναντι στο κέντρο του Ολυμπιακού (με απόντα τον Καμαρά), το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι η δύναμη των Πειραιωτών. Όσο οι Περιστεριώτες κατάφεραν να διατηρήσουν μια σχετική ισορροπία στο παιχνίδι, ένιωθες ότι ήταν… παντού.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 1ης αγωνιστικής

Μέσος: Σβαμπ (ΠΑΟΚ)
Στην κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αν κάποιος άξιζε το χειροκρότημα σίγουρα ήταν ο Αυστριακός. Ο 30χρονος μέσος πάλευε μόνος του για να κρατήσει το κέντρο του «δικεφάλου του Βορρά», με όπλο (κατά βάση) την έφεση του στο δημιουργικό κομμάτι. Ήταν από τους ελάχιστους, οι οποίοι έδωσαν πράγματα στην ομάδα του Λουτσέσκου, αλλά σχεδόν μόνος του δεν μπορούσε να φέρει την… άνοιξη.

Αριστερό εξτρέμ: Τσούμπερ (ΑΕΚ)
Απλά απολαυστικός ο Ελβετός. Μπήκε στο δεύτερο μέρος και έκανε όσα δεν κάνουν άλλοι σε ολόκληρο ματς, αλλάζοντας ολόκληρο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Το άπλωσε ωραία και είχε καθοριστικές ενέργειες. Είχε συμμετοχή στις περισσότερες καλές φάσεις της «Ένωσης» στο δεύτερο μέρος, βγάζει την κάθετη στο πέναλτι (που κερδίζει ο Αραούχο) και στην καλύτερή της φάση πριν το 3-0, το οποίο πετυχαίνει ο ίδιος με εντυπωσιακό τελείωμα.



Μεσοεπιθετικός: Βιτάλ (Παναθηναϊκός)
«Υδραυλική» εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο άσο, με πολλές και πολύ ωραίες ενέργειες. Έχει νοστιμίσει με το «καλημέρα» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, κινούμενος στη γραμμή, αλλά και συγκλίνοντας στον άξονα. Αποτέλεσε πρόβλημα δίχως λύση για τον αντίπαλο και ο κόσμος τον αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο. Αποθεώνοντάς τον! Έχει συμμετοχή στο 1-0, καθώς το δικό του σουτ «βγάζει» με δυσκολία ο Βέρχουλστ και ο Μαουρίσιο παίρνει το… ριμπάουντ. Όπως και στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του Γιοβάνοβιτς. Συνολικά… ξεχαρβάλωσε ανασταλτικά τον Απόλλωνα Σμύρνης και έδειξε ότι μπορεί να βγει μπροστά για να ξεμπλοκάρει το «τριφύλλι» όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Στα θετικά του είναι φυσικά το γεγονός ότι συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Χουάνκαρ όταν κινούνταν στην αριστερή πλευρά.



Δεξί εξτρέμ: Άμραμπατ (ΑΕΚ)
Μιλάει η κλάση. Ο Μαροκινός άσος έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στην ΑΕΚ και παρά το γεγονός ότι δεν περνάει την πρώτη του νιότη, βγάζει καλά τρεξίματα σε σημαντικό κομμάτι των αγώνων της «Ένωσης». Κόντρα στον Ιωνικό άντεξε για 68 λεπτά και έδωσε αρκετά πράγματα στην ομάδα του. Στο 33' κερδίζει την αποβολή από τον Ρομαό μέσω σόλο προσπάθειας. Έχει πάρει την μπάλα σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής των «κιτρινόμαυρων» και φτάνει σχεδόν στην άλλη άκρη, όπου τον γκρεμίζει για να τον σταματήσει. Κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο απλή την αποστολή των «κιτρινόμαυρων».

Επιθετικός: Καρλίτος (Παναθηναϊκός)
Ο μοναδικός παίκτης της πρεμιέρας με δύο γκολ. Ο Ισπανός επιθετικός ξεκίνησε με άλλον… αέρα τη φετινή σεζόν, «κλείδωσε» τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα, πετυχαίνοντας το δεύτερο και το τρίτο του γκολ. Παρουσιάστηκε, μάλιστα, εξαιρετικά αποτελεσματικός. Το γεγονός ότι είναι ποιοτικός παίκτης το ξέραμε, το εντυπωσιακό είναι ότι είχε και καλά τρεξίματα.



Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα της 1ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x