sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το σπάσιμο της κατάρας, ο λυτρωτής και το... αντίκρισμα: Τι κρατάμε από τα ματς της 14ης αγωνιστικής

Η 14η αγωνιστική της Super League 1 ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr καταγράφει τι κρατά από τις επτά αναμετρήσεις.

Η Super League 1 επέστρεψε μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το sport-fm.gr κατέγραψε τι κρατάμε από τα επτά ματς που έγιναν αυτό το διήμερο.

Ιδού λοιπόν έμεινε από την 14η στροφή του πρωταθλήματος!

Χωρίς αντίκρισμα

Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από 19 μήνες όμως δεν κατάφερε να το χαρεί.

Κι αυτό γιατί η... παράσταση που έδωσε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στο πρώτο ημίχρονο του ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκε πως δεν είχε αντίκρισμα, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στο ματς και να παίρνουν την ισοπαλία, 2-2, από τους «ερυθρόλευκους».

Πάνω από πέντε χρόνια είχαν να χάσουν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Super League 1 οι πρωταθλητές, που είδαν τις ελπίδες για καλό restart μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο να χάνονται στους Ζωσιμάδες και παράλληλα τη διαφορά από τη 2η θέση να αυξάνεται.

Λύτρωση


Με εξαίρεση το 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Οκτώβριο, όπου ο Αίας Άοσμαν είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ο μεσοεπιθετικός από τη Συρία δεν έχει καταφέρει να πιάσει φέτος τα στάνταρ της περσινής του απόδοσης με τη φανέλα του Ιωνικού.

Και μπορεί συνολικά η εμφάνισή στο 1-1 με στον Παναθηναϊκό να μην ήταν και η καλύτερη, όμως το γκολ με το οποίο έσωσε τον βαθμό και λύτρωσε την ομάδα του είναι ξεκάθαρα αυτό που κρατάμε από το ματς.

Για πρώτη φορά φέτος, οι «πράσινοι» δεν νίκησαν σε ματς όπου είχαν πάρει το προβάδισμα, με τους Νικαιώτες να προβληματίζουν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ και το πρώτο γκολ του Μπερνάρ δεν είχε, εντέλει, το αντίκρισμα που θα ήθελαν οι «πράσινοι»...



Ολλανδική... λύση!



Η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία έμοιαζε ιδανική για να σπάσει επιτέλους η ΑΕΚ την... κατάρα 14 ετών χωρίς νίκη πριν τα Χριστούγεννα. Οι Φθιώτες ωστόσο στάθηκαν εξαιρετικά για παραπάνω από μία ώρα αγώνα στην “OPAP Arena”, μέχρι να αναλάβει δράση ο Τόμας Φαν Βέερτ!

Ο Ολλανδός επιθετικός πέρασε στο ματς στο 62’ και μέχρι το 67’ είχε ανοίξει το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά, με το τελικό 3-0 να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Άλλωστε είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ, ενώ αυτός ήταν που σημείωσε και το τρίτο και τελευταίο τέρμα της ομάδας του.



17άρι



Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα περνώντας με 2-0 από το Αγρίνιο, με το εν λόγω αποτέλεσμα να αποτελεί το 17ο συνεχόμενο... τρίποντο ενάντια στον Παναιτωλικό.

Το σερί ξεκίνησε με εκτός έδρας 3-0 τον Μάρτιο του 2016, με τους Αγρινιώτες να μην έχουν καταφέρει έκτοτε να χαμογελάσουν ξανά κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Τελευταία γκέλα του «Δικέφαλου του Βορρά», το 0-0 στην Τούμπα τον Νοέμβριο του 2015...



Άχαστο



Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ο Άρης βρέθηκε να χάνει στη Λιβαδειά. Την πρώτη φορά, στο Κύπελλο, γύρισε το ματς και επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού. Χθες, κατάφερε απλώς να αποφύγει την ήττα (1-1) ενάντια στους Βοιωτούς, με τον Αντρέ Γκρέι να χάνει στο 87ο λεπτό μία ευκαιρία που... δεν χάνεται!

Άδεια ήταν η αντίπαλη η εστία μετά την προσπάθεια του Γκαρσία από τα αριστερά, όμως ο Τζαμαϊκανός επιθετικός κατόρθωσε να βρει τόσο άσχημα την μπάλα που εκείνη έφυγε πολύ άουτ εξ επαφής...

Από τα πέντε γκολ σε 20 μέρες το καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa Conference, στα πέντε σε όλο το πρωτάθλημα, ο Γκρέι δείχνει να έχει χάσει κάπως τη φόρμα του και καλείται να την ξαναβρεί.

Δείτε τη φάση στο 4:24 του βίντεο.



Football Manager!



Ο τελικές στο ΟΦΗ-Ατρόμητος ήταν 15-3. Παρ’ όλα αυτά, το τελικό σκορ ήταν 0-1, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν ένα σπουδαίο διπλό χάρη στο γκολ του Έρλινγκμαρκ στο πρώτο ημίχρονο!

Οι Κρητικοί ήταν κυρίαρχοι στο δεύτερο 45λεπτο και είχαν ακυρωθέν γκολ και δοκάρι, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει... Football Manager αν αναλογιστούμε τη συνάρτηση τελικών προσπαθειών και τελικού αποτελέσματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο φετινό διπλό σε αγώνα πρωταθλήματος για τον Ατρόμητος, που προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες μακριά από το Περιστέρι.



Χηνάρι



Κακά τα ψέματα, το 0-0 του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο είναι ένα από τα ματς που δύσκολα θα θυμόμαστε από την εφετινή σεζόν. Επιβεβαιώθηκε όμως για μία ακόμη φορά ότι οι Αρκάδες φέτος έχουν... έρωτα με τις ισοπαλίες!

Αυτό ήταν το όγδοο χηνάρι σε 14 αγωνιστικές για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, που έχει επίσης δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

Από τις οκτώ ισοπαλίες δε, οι μισές είναι «λευκές», τρεις εξ αυτών στο «Θ. Κολοκοτρώνης»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x