Stoiximan Super League

Φρένο με το «καλησπέρα» του Β’ γύρου στον Άρη από τον Λεβαδειακό

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Άρη, στο παιχνίδι το οποίο σήμανε την επανέναρξη της Super League μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ!

«Γκέλα» με το... καλησπέρα στου δεύτερου γύρου της φετινής Super League για τον Άρη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του μαχητικότατου Λεβαδειακού, με το ισόπαλο 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρηση που σήμανε την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα με φανταστικό γκολ του Χάμοντ στο 38', ενώ ο Άρης βελτίωσε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, ισοφάρισε στο 64' με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Πάλμα και στη συνέχεια έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή.

Έτσι, μετά το τελικό 1-1, οι Βοιωτοί έφτασαν τους 8 βαθμούς παραμένοντας στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Άρης έφτασε τους 22 και έμεινε στην 6η θέση.

Στο μυαλό των κόουτς:


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του για τη σημερινή αναμέτρηση τους Βινίσιους, Λιάγκα, Ντουκαρά, Σακό, Μπελμόντ και Σκβάρκα. Ο Μάρκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντεντάκη, Τσάπρα, Μπαχανάκ και Βήχο ως τετράδα στην άμυνα. Μεχία και Χάμοντ ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στον άξονα, ο Βρακάς ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ, ο Μουτίνιο ως αριστερό και ο Νίκας πίσω από τον πιο προωθημένο Δούμτσιο.

Από την άλλη, ο Άλαν Πάρντιου δεν είχε διαθέσιμους τους κεντρικούς αμυντικούς Ενκουλού (τραυματίας) και Φαμπιάνο (τιμωρημένος), επιλέγοντας το 3-5-2 με τον Κουέστα τερματοφύλακα και τους Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν τριάδα μπροστά του. Ο Εμπακατά ξεκίνησε το παιχνίδι στο δεξί άκρο, ο Μαζικού στο αριστερό, Ετέμπο, Νταμπό και Ματέο Γκαρσία βρέθηκαν στον άξονα, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ζερβίνιο, Γκρέι, με τον πρώτο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο, βγαίνοντας στα άκρα.

Το ματς


Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορώντας την μπάλα και προσπαθώντας να βρει τρόπο να απειλήσει. Η πρώτη τελική προσπάθεια του ματς ήρθε στο 7’ και ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τους Ζερβίνιο, Ματέο Γκαρσία να μην μπορούν να συνεργαστούν εντός περιοχής και τον Ετέμπο να σουτάρει με δύναμη από μακριά, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Λεβαδειακός-Άρης 1-1

Στο 15’ ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά, μετά από κόρνερ του Μουτίνιο και κεφαλιά του Βρακά από πολύ καλή θέση, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουέστα. Στο 18’ ο Ζερβίνιο πάτησε περιοχή και «έσπασε» όμορφα την μπάλα, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να μην επιτρέπουν σε Γκρέι και Γκαρσία να βγάλουν τελική. Στο 23’ π Μαζικού έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάρκοβιτς απέκρουσε με το πόδι καρφωτή κεφαλιά του Εμπακατά, ενώ στο 37’ ο Μουτίνιο έκανε συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο Μαζικού έκοψε με υπέροχο τάκλιν τον Βρακά, ο οποίος ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στην εστία από πολύ κοντά.

Τελικά, ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 38’, με τον Χάμοντ να βρίσκει χώρο στον άξονα και να πλασάρει εύστοχα από πολύ μακρινή απόσταση, αιφνιδιάζοντας και «κρεμώντας» τον Κουέστα για το 1-0! Στο 41’ένα δυνατό σουτ του Ετέμπο κόντραρε στον Τσάπρα και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 45’ ο Ντεντάκης έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Δούμτσιου αστόχησε για εκατοστά με κεφαλιά.

Λεβαδειακός-Άρης 1-1

Ο Πάρντιου έκανε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Ιτούρμπε, Πάλμα και Μαντσίνι, ενώ άλλαξε και το σύστημα από 5-3-2 σε 4-2-3-1. Με σαφή διάθεση να πιέσουν ψηλά οι φιλοξενούμενοι, απείλησαν στο 48’ μετά από γύρισμα του Ιτούρμπε και σουτ του Γκρέι στην κίνηση που κατέληξε ψηλά άουτ και ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους από το 60’ και έπειτα. Μάλιστα, ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 64’, όταν ο Πάλμα πήρε φάουλ από τον Χάμοντ σε πλάγια θέση και εκτέλεσε άψογα, νικώντας τον Μάρκοβιτς για το 1-1.

Λεβαδειακός-Άρης 1-1

Ο Άρης δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, συνεχίζοντας να πιέζει για δεύτερο γκολ και χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 66’, με τον Ματσίνι να σεντράρει ιδανικά και τον Ματέο Γκαρσία να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά, σε σχεδόν κενή εστία. Στο 67’ ένα φαλτσαριστό σουτ του Μαζικού πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 73’ ο Μαντσίνι σκόραρε μετά από όμορφη πάσα του Μαζικού, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άρη χάθηκε στο 87', όταν ο Ματέο Γκαρσία βρήκε με ιδανική συρτή σέντρα από τα αριστερά τον Γκρέι, αλλά ο Τζαμαϊκανός επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από πολύ κοντινή απόσταση και προ κενής εστίας. Στο 88' ο Μαχία σούταρε από μακριά τεστάροντας την ετοιμότητα του Κουέστα, ενώ στο 90'+4' ο Γκρέι σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία, πλασάροντας πολύ ψηλά όντας αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι.

Λεβαδειακός-Άρης 1-1

MVP: Ο Λουίς Πάλμα πέρασε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μαζί με τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι για τον Άρη, αλλάζοντας άμεσα την εικόνα της ομάδας του. Σκόραρε με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ για την ισοφάριση και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Παπαπέτρου ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά οι άνθρωποι του Λεβαδειακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το φάουλ που παίρνει ο Πάλμα από τον Χάμοντ στο 64'. Από αυτό το φάουλ προήλθε η ισοφάριση του Άρη. Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Μαντσίνι στο 73'

Οι συνθέσεις των ομάδων


Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς, 4-2-3-1): Μάρκοβιτς - Τσάπρας, Μπαχανάκ, Ντεντάκης, Βήχος -, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μεχία - Μουτίνιο, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Νίκας - Δούμτσιος (90'+4' Τσιριγώτης)

Άρης (Άλαν Πάρντιου, 5-3-2): Κουέστα – Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μαζικού – Νταμπό (46’ Πάλμα), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία – Ζερβινιό (46’ Μαντσίνι), Γκρέι

Στον πάγκο για τον Λεβαδειακό: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Συμελίδης, Τόρο, Παναγιώτου, Γιαννιώτας

Στον πάγκο για τον Άρη: Σιαμπάνης, Ροντρίγκες, Μανού Γκαρθία, Ντουκουρέ, Καμάτσο, Μαρμαρίδης

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)
4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων), Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου)

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x