sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από τη 2η αγωνιστική της Super League: Ο κέρβερος, ο killer και ο… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Το sport-fm.gr συνεχίζει με τη νέα στήλη «Τι μας έμεινε», καταγράφοντας τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League!

Super League: Τι μας έμεινε από τη 2η αγωνιστική

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League!

15 χρόνια μετά… με ζωγραφιά… από έναν Σύρο!


Από μόνη της, η πρώτη νίκη του Ιωνικού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, 15 χρόνια μετά την τελευταία φορά, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Και μάλιστα, το «τρίποντο» αυτό δεν ήρθε απέναντι σε μια οποιαδήποτε ομάδα, αλλά κόντρα στον Άρη των μεγάλων προσδοκιών. Η ιστορία, ωστόσο, θα «γράψει» επίσης ότι η πρώτη νίκη της ομάδας της Νίκαιας στα… σαλόνια -από τον Σεπτέμβριο του 2006 και το 1-0 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς- επετεύχθη με μια ασύλληπτη γκολάρα-ζωγραφιά του Σύρου Άοσμαν. Που θύμισε σε όλους τον θρυλικό συμπατριώτη του, Μοχάμεντ Αφάς, με τον Άοσμαν να δηλώνει, εξάλλου, στο sport-fm.gr ότι μπορεί να καθίσει στη Νίκαια όσο και αυτός, δηλαδή 7,5 χρόνια. Για να δούμε…


Ρεκόρ


Πρώτα ο ΠΑΟΚ, μετά ο Παναθηναϊκός. Τι να σχολιάσεις, δηλαδή, για τον απίθανο ΠΑΣ Γιάννινα, που όχι απλά έχει ξεκινήσει με το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League, αλλά το έχει πετύχει αυτό με νίκες απέναντι σε «δικέφαλο» και «τριφύλλι»! Αλλά είναι και κάτι ακόμα: Οι Ηπειρώτες, με το «τρίποντο» απέναντι στους «πράσινους», έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά πέτυχε κάτι που είχε γίνει άλλη μία φορά, τη… μακρινή σεζόν 1980-1981, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα με προπονητή τότε τον Γιάτσεκ Γκμοχ ξεκίνησε με δύο εντός έδρας νίκες το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό (2-1) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0). Η φετινή ομάδα, όμως, κατάφερε και κάτι επιπλέον, που είναι το «μηδέν» στην άμυνα! Οι «κυανόλευκοι» κρατάνε αλώβητη την εστία τους για 180 λεπτά και πλέον θα προσπαθήσουν στη Νίκαια να φτάσουν σε ένα νέο ρεκόρ καλύτερης εκκίνησης!


Killer


Ο Βόλος -όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα- συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη Super League και μετά το «διπλό» στη Ριζούπολη, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τους Ηπειρώτες. Δεν είναι το «δύο στα δύο» τόσο πολύ το θέμα, αλλά το γεγονός ότι η θεσσαλική ομάδα παίζει ωραία μπάλα, δείχνοντας πως στο ρόστερ της έχουν προστεθεί παίκτες, από τους οποίους μπορούμε να περιμένουμε… πραγματάκια! Ένας από αυτούς είναι και ο Ολλανδός επιθετικός, Τομ Φαν Βέερτ. Γκολ στην πρεμιέρα με τη Λαμία, γκολάρα με υπέροχη κεφαλιά απέναντι στον Απόλλωνα και γενικά, ο 31χρονος φαίνεται… killer!


ΟΦΗ-ΑΕΚ


Τι να πρωτο-κρατήσεις από τη ματσάρα του ΟΦΗ με την ΑΕΚ! Το βάλαμε… ολόκληρο στον τίτλο, γιατί ολόκληρο θα το θυμόμαστε. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, η «Ένωση» βρέθηκε από νωρίς με παίκτη λιγότερο, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ 1-0, αλλά κατάφερε παρ' όλα αυτά να προηγηθεί 3-0. Και μετά χαμός! Οι Κρητικοί με τρία γκολ από το 78' έως το 92' πήραν με έναν εντελώς απίθανο τρόπο έναν απίθανο βαθμό (3-3) και άφησαν την «Ένωση» με την απορία πώς δεν κατάφερε να «διπλώσει» τις νίκες της στο πρωτάθλημα -αλλά και με φριχτά παράπονα για τη διαιτησία και τη φιλοξενία των γηπεδούχων.


Του… Αναστασίου


Την ίδια ώρα με το ΟΦΗ-ΑΕΚ, ματσάρα γινόταν και στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο επέλεξε να περιμένει και ο Παναιτωλικός τον τιμώρησε. Για να γίνει αυτό, όμως, έπρεπε να βγάλει το… μαγικό ραβδάκι του ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα και η νίκη οφείλεται σε αυτόν, κυρίως. Μαεστρικό κοουτσάρισα από τον Έλληνα τεχνικό, με τους Βέργο και Γκεστέντε, άλλωστε, να είναι οι «χρυσές» αλλαγές του και σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.


Κριστιάνο Ρονάλντο


Στο 0-0 της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος, στη Λαμία, ωστόσο, η εικόνα του ήταν επιεικώς προβληματική και μάλλον τυχερός θα πρέπει να αισθάνεται, που δεν «γκέλαρε» απέναντι στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, προκειμένου να πάρουν τον βαθμό, κλείνοντας, μάλιστα, τους πρωταθλητές στα καρέ τους, γεγονός αν μη τι άλλο ασυνήθιστο. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι και οι «ερυθρόλευκοι» μόνο τους τρεις βαθμούς κρατάνε και τίποτα περισσότερο από αυτό το παιχνίδι, εμείς θα θυμόμαστε το εξωπραγματικό άλμα του Σισέ στα 2,40 μέτρα, θυμίζοντας λίγο από αυτά του… Κριστιάνο Ρονάλντο, για το 1-0 του Ολυμπιακού.


Ο Πασχαλάκης του… πρωταθλήματος!


Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπαιξε και μεσοβδόμαδα στο Γιβραλτάρ, έχοντας και στο παιχνίδι με τη Λίνκολν καλή εικόνα. Μετά το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς, άλλωστε, στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν λογικό και επόμενο ο Έλληνας γκολκίπερ να επιστρέψει στην 11άδα του ΠΑΟΚ. Η εμφάνισή του στην Τρίπολη, ωστόσο, δεν ήταν απλά καλή. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα, ο ΠΑΟΚ… δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πασχαλάκη να κάνει ΜΕΓΑΛΗ εμφάνιση, θυμίζοντας τον Πασχαλάκη της χρονιάς του νταμπλ! Κέρβερος πραγματικός, έκανε τεράστιες επεμβάσεις και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο της «τρίποντο» στη σεζόν. Αυτόν τον Πασχαλάκη έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x