Viral

Σούνες και Λε Τισιέ για τον «απατεώνα» ποδοσφαιριστή Ντιά: «Ήταν εντελώς άχρηστος»

Πώς έφτασε να παίξει στην Premier League η χειρότερη μεταγραφή όλων των εποχών.

Ο Αλί Ντιά έχει μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League. Και απόλυτα δίκαια, καθώς δεν επρόκειτο καν για… ποδοσφαιριστή, αλλά για έναν τύπο που εκμεταλλευόμενος την συγγένειά του με τον μεγάλο Ζορζ Γουεά (ήταν ξάδερφός του) κατάφερε να κάνει μεταγραφές και να κερδίσει χρήματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έρχονταν ποτέ στον δρόμο του.

Κι όμως, αυτός ο απίθανος τύπος έφτασε το 1996 να αγωνιστεί σε αγώνα της Premier League με την Σαουθάμπτον απέναντι στη Λιντς (0-0). Ο τότε προπονητής της ομάδας, Γκρέιαμ Σούνες, αλλά και ο παίκτης Ματ Λε Τισιέ εξήγησαν πώς συνέβη όλο αυτό…

«Είναι μια ωραία και παράξενη ιστορία. Κάποιος από την ομάδα έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που έλεγε πως είναι ξάδερφος ή ανιψιός του Γουεά και ήθελε να δοκιμαστεί. Εμείς τότε κάναμε πολλά δοκιμαστικά. Εμφανίστηκε αυτός ο τύπος και από τα πρώτα λεπτά όλοι κατάλαβαν πως ήταν εντελώς άχρηστος. Όμως τότε έτυχε να μην έχουμε αρκετούς διαθέσιμους παίκτες ούτε για να παίξουμε οκτώ επί οκτώ. Είχαμε πολλούς τραυματίες και ο Ματ (Λε Τισιέ) ήταν ο μοναδικός μας επιθετικός. Είχαμε μπροστά μας το ματς με την Λιντς και στο εικοσάλεπτο ο Ματ τραυματίζεται. Είχαμε πάρει τον Ντιά στην αποστολή γιατί δεν είχαμε άλλους παίκτες και λέγαμε ότι στην χειρότερη περίπτωση θα μπει και απλά θα περιφέρεται για να μην παίξουμε με δέκα. Αντικατέστησε τον Ματ αλλά δεν ξεγέλασε κανέναν. Φαινόταν από τις προπονήσεις ότι δεν ήταν καθόλου καλός», τόνισε ο Σούνες.

Ο Λε Τισιέ συμπλήρωσε: «Νομίζαμε ότι ήταν κάποιος φίλαθλος που είχε κερδίσει σε κάποιον διαγωνισμό να περάσει λίγες ώρες με την ομάδα. Εγώ είχα κάποιες ενοχλήσεις από την παραμονή του αγώνα, αλλά πίστευα πως θα βγάλω το ματς. Όμως στο εικοσάλεπτο έπαθα θλάση. Εγώ φταίω που με αντικατέστησε ο μάλλον χειρότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League».

Ο Ντιά ήταν τόσο κακός που ζήτησε να αντικατασταθεί στο 85’ (αλλαγή στην αλλαγή δηλαδή) και παρέμεινε μόλις δύο εβδομάδες στο ρόστερ παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός μήνα. Κατάφερε να… ξεγελάσει κάποιες μικρές ομάδες σε χαμηλότερες κατηγορίες, προτού αποσυρθεί. Ο γιος του παίζει πλέον επαγγελματικά στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, αλλά μάλλον κι αυτός έχει περισσότερο ταλέντο από τον πατέρα του.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x