sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άντριαν Χόβαν: Ποιος είναι ο γκολκίπερ που έστησε μπλόκο στην ΑΕΚ

Το sport-fm.gr εστιάζει στον Άντριαν Χόβαν, τον Σλοβάκο τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού που τράβηξε τα βλέμματα με την επιβλητική του εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ!

Λίγοι από εμάς τον γνωρίζαμε πριν την έλευσή του στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, αλλά φρόντισε να μας κάνει να ασχοληθούμε μαζί του και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για εκείνον, μετά την άκρως εντυπωσιακή του εμφάνιση στην OPAP Arena το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (26/8)!

Ο λόγος για τον Άντριαν Χόβαν, τον 27χρονο Σλοβάκο τερματοφύλακα χάρη στον οποίο η ομάδα των Σερρών έφυγε με έναν μεγάλο βαθμό από την έδρα της πρωταθλήτριας, χαλώντας την πρεμιέρα της στο νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League!

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε νωρίς και αναγκάστηκε να αμυνθεί μαζικά, κάτι που είχε ως συνέπεια να δεχθεί αφόρητη πίεση από την αντίπαλό του, ο Χόβαν εκμεταλλεύτηκε τη συνθήκη, άρπαξε την ευκαιρία και μας συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντάς μας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκολκίπερ.

Με τις κρίσιμες επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, ο 27χρονος ουσιαστικά αποτέλεσε τον λόγο που ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κάνει την έκπληξη. Στο 48’ βγάζει με τα πόδια το φάουλ του Ελίασον, στο 63’ αποκρούει ξανά με τα πόδια το πέναλτι του Φαν Βέερτ, ενώ στο 68’ δίνει τη λύση στην ομάδα του ξανά με τα πόδια, λέγοντας «όχι» στον Γιόνσον. Ένα λεπτό αργότερα εκτινάσσεται εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γαλανόπουλου. Το δεξί του πόδι ήταν ξανά σωτήριο για την ομάδα του στο 83’, ενώ στο 85’ σταμάτησε ξανά τον Γιόνσον. Νικήθηκε μόνο από τον Γκατσίνοβιτς, σε ένα συρτό σουτ που πέρασε από πολλά σώματα αμυντικών και επιθετικών, πριν η μπάλα καταλήξει στη δεξιά του γωνία. 8 επεμβάσεις και 5 επιτυχημένες έξοδοι ο αν μη τι άλλο εντυπωσιακός... απολογισμός του μετά τη λήξη του αγώνα.



«Δεν αισθάνομαι ήρωας. Είμαστε όλοι μας ήρωες, από τους προπονητές μέχρι όλους τους παίκτες, ακόμα και αυτοί που ήταν στον πάγκο», απάντησε ταπεινά on camera μετά τη λήξη του ματς, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν νιώθει ήρωας.



Γεννημένος στην πόλη Τρέντσιν της Σλοβακίας, ο Χόβαν έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της ομώνυμης ομάδας, πριν κάνει το ντεμπούτο του μαζί της στην κορυφαία κατηγορία της χώρας το 2016 και αφότου είχε περάσει ως δανεικός από Νόβε Μέστο και Ζλάτε Μόραβτσε.

Στο… διεθνές στερέωμα συστήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της εθνικής του Κ21 στο EURO που διεξήχθη στην Πολωνία, ως ο βασικός της τερματοφύλακας. Με εκείνον να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και να τραβά πάνω του πολλά βλέμματα, η ομάδα του μπορεί να έχασε στο… νήμα την πρόκριση για τα ημιτελικά, αλλά τα διθυραμβικά σχόλια προς το πρόσωπό του διαδεχόταν το ένα το άλλο από τα Μέσα της χώρας του.



Η Ζλάτε Μόραβτσε τον έκανε δικό της αποκτώντας τον ως ελεύθερο από την Τρέντσιν το καλοκαίρι του 2020 και μαζί της ο Χόβαν συνέχισε να εξελίσσεται, «αναγκάζοντας» τη μεγάλη δύναμη του σλοβάκικου ποδοσφαίρου, Σλόβαν Μπρατισλάβας, να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, αγοράζοντάς τον έναν χρόνο αργότερα.

Την πρώτη του σεζόν στην πρωτεύουσα πραγματοποίησε 41 εμφανίσεις και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο διοργανώσεων της UEFA, όντας μάλιστα σημαντικότατο... γρανάζι της ομάδας που κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια. Πλέον, βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο. Πρωταθλητής στέφθηκε και την περασμένη σεζόν με την Σλόβαν, όμως αυτή η σεζόν δεν ήταν εύκολη για εκείνον.

Κάποιες κακές εμφανίσεις του που κόστισαν στην Σλόβαν τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση και στο επίκεντρο έντονης κριτικής από Μέσα και οπαδούς. Κριτική η οποία γιγαντώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Σλόβαν έχασε στα πέναλτι από τη Βασιλεία μια πολύ μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League. Η… επίμαχη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις της δεύτερης αναμέτρησης του ζευγαριού, με τον Χόβαν να μην αντιδρά σωστά σε μακρινό σουτ του Αμντουνί, στο γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση. Μάλιστα ο 27χρονος δεν είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί στη διαδικασία των πέναλτι, αφού αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του στο 120’, με τους Ελβετούς να παίρνουν τελικά την πρόκριση.



Εκείνη η λανθασμένη του αντίδραση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τη Βασιλεία μπήκε στο επίκεντρο, με τα υποτιμητικά σχόλια προς το πρόσωπό του να κατακλύζουν τα social media και τις αθλητικές εκπομπές στη χώρα του. Η ήδη πεσμένη του ψυχολογία έφτασε στο ναδίρ, υπό τον φόβο ότι αυτό το λάθος θα μείνει εκεί για να τον στοιχειώνει. «Δεν θέλω να ακουστώ αξιολύπητος αλλά ήταν σαν να ζω τον θάνατό μου. Απλά έπρεπε να σηκωθώ από τους νεκρούς και να παλέψω ξανά. Η συνταγή είναι μια: η σκληρή δουλειά», δήλωνε.

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στη σχέση του με την Σλόβαν είχε χαθεί οριστικά και η ανάγκη αλλαγής περιβάλλοντος ήταν επιβεβλημένη, με τον Χόβαν να αφήνει για πρώτη φορά τη χώρα του και να μετακομίζει στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, για χάρη του Πανσερραϊκού, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Μια πραγματική ευκαιρία για την ομάδα των Σερρών, η οποία είδε στο πρόσωπό του έναν πολύ ποιοτικό τερματοφύλακα, με πλούσια εμπειρία και παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο, έτοιμος να αναλάβει τον ομολογουμένως δύσκολο ρόλο του βασικού γκολκίπερ σε ομάδα που αναμένεται να παλέψει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μια απόφαση η οποία δεν άργησε να δικαιώσει τους νεοφώτιστους, οι οποίοι είδαν τον Χόβαν να.. κατεβάζει τα ρολά στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαρίζοντάς τους έναν βαθμό τον οποίο ελάχιστοι περίμεναν.

Άντριαν Χόβαν: O γκολκίπερ που σταμάτησε την ΑΕΚ

Ο Πανσερραϊκός φαίνεται πως πέτυχε διάνα, με έναν ποιοτικότατο και «ψημένο» τερματοφύλακα, στον οποίο μπορεί να στηριχτεί και ικανό να του δώσει από μόνος του βαθμούς που θα αποδειχθούν καθοριστικοί στη μάχη της παραμονής, ενώ παράλληλα και ο ίδιος ο Χόβαν φαίνεται πως βρήκε μια ομάδα στην οποία μπορεί να αναδειχθεί, αφήνοντας πίσω μια πού δύσκολη για εκείνον σεζόν και ανακτώντας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x