sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το δώρο, οι τελικές και η… καταστροφή: Τα σημεία-κλειδιά από το ΑΕΚ-Αστέρας

Η ΑΕΚ νίκησε με σκορ 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην «OPAP Arena» και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα ντέρμπι! Το sportfm.gr κατέγραψε τα πέντε σημεία του αγώνα.

Δεν δυσκολεύτηκε και πολύ η ΑΕΚ στο σπίτι της όπου επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 4ο λεπτό, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ένωση και… πάτησε τους φιλοξενούμενους στην «OPAP Arena» όπου συνεχίζει «άχαστη».

Το sportfm.gr κατέγραψε τα πέντε συν ένα σημεία του παιχνιδιού και σας τα παρουσιάζει.

-Η ΑΕΚ ξετύλιξε το δώρο του Γκαρντάφσκι: Ο Μίχαελ Γκαρντάφσκι πάτησε με τις τάπες τον Αραούχο και σωστά ο διαιτητής τον απέβαλλε, αφήνοντας τον Αστέρα με 10 παίκτες. Μια απερίσκεπτη ενέργεια η οποία κόστισε στην ομάδα του, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να παίρνει μια σημαντική νίκη με 2-0. Ναι μεν ο Αστέρας κρατούσε και με παίκτη λιγότερο και προσπαθούσε να κάνει τα αδύνατα δυνατά μέσα στο γήπεδο, η Ένωση ωστόσο είχε βρει τους χώρους και απειλούσε συνεχώς την εστία του Παπαδόπουλου. Όταν μένει στο 4’ με παίκτη λιγότερο απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που τρέχει τόσο, τότε είναι λογικό να έρθει στη συνέχεια η κούραση και ο αντίπαλος να βρει με την μεγάλη του ποιότητα τα γκολ και τις φάσεις.



Μια σημείωση εδώ, ότι συμφωνούμε ότι η κόκκινη κάρτα ήταν σωστή και σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Μπαράλες, ωστόσο οι Αρκάδες έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του Τζοβάρα για παραβλέψεις σε αρκετά φάουλ που θεωρούν ότι δεν τους δόθηκαν, πράγμα που ορισμένες φορές όντως συνέβη χωρίς να επηρεάσει πάντως στο τελικό αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν καθόλα ανώτερη και δικαίως πήρε άλλο ένα τρίποντο.

-Ρεκόρ… 32 τελικών και 14/14 σπίτι της: Πραγματικά απίστευτο είναι ότι η ΑΕΚ μέτρησε 32 τελικές έναντι του Αστέρα που είχε… μηδέν! Μάλιστα, η κατοχή της μπάλας διαμορφώθηκε στο 78% για τους γηπεδούχους, κάτι που αποδεικνύει τη δουλειά της Ένωσης μέσα στο γήπεδο κόντρα και στον Αστέρα. Φυσικά, το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από νωρίς με λιγότερο ποδοσφαιριστή έπαιξε κομβικό ρόλο, ωστόσο οι τελικές έρχονταν η μία μετά την άλλη προς την εστία του Παπαδόπουλου που έβγαλε όσα μπορούσε (και έχει μικρό μερίδιο ευθύνης στο δεύτερο τέρμα). Παραγωγή φάσεων με κάθε τρόπο, είτε με συνδυαστικό ποδόσφαιρο, είτε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, είτε και από… αέρος, η ΑΕΚ είχε μεγάλη ποικιλία στο χορτάρι.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι αήττητη μέσα στο σπίτι της και με τη νίκη κόντρα στους Αρκάδες μέτρησε 14 στα 14. Φυσικά, δεν έχει την παραμικρή απώλεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δείχνοντας πως πλέον έχει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια της και αυτό δεν είναι άλλο από το νέο της γήπεδο.

-Όταν τα πλάνα σου καταστρέφονται στο 4’: Όπως είπαμε και παραπάνω η ενέργεια του Γκαρντάφσκι μόλις στο 4ο λεπτό ήταν απερίσκεπτη, αφού άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Ο Άκης Μάντζιος ήξερε πριν το παιχνίδι ότι θα είναι προφανώς δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και σε μια έδρα όπως της Ένωσης. Ο Έλληνας τεχνικός προσπαθούσε να σχεδιάσει όσο καλύτερα μπορούσε το ματς, ωστόσο αυτή η αποβολή του γκρέμισε ό,τι έχτιζε όλη την εβδομάδα. Πόνταρε πριν το ματς στα τρεξίματα και την ενέργεια που θα έβγαζαν οι Ζουγλής, Τιλίκα, Γκαρντάφσκι, οι οποίοι θα περιόριζαν τα αντίπαλα μπακ, χτυπώντας παράλληλα με την ταχύτητά τους στην κόντρα. Την ίδια ώρα, χρησιμοποιώντας δύο παίκτες στον άξονα (Μουνάφο, Αλάγκμπε) με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλησε να κόψει το κάθετο ποδόσφαιρο της ΑΕΚ. Όλα αυτά πήγαν στράφι σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά από τη σέντρα και μένουμε στα λόγια…



-Η ΑΕΚ ξεμένει από φορ…: Αναμονή για να δούμε το μέγεθος του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία, ενός εκ των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών για τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα. Το ματς με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο την Τετάρτη φαντάζει απίθανο να το προλάβει, ενώ να δούμε τι θα γίνει με αυτό με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Διότι η ΑΕΚ έχει ξεμείνει μόνο με τον Αραούχο για φορ και τον νεαρό Κόσιδη. Νοκ-άουτ είναι και ο Φαν Βέερτ και μιλάμε πάντα για ένα κομβικό σημείο της σεζόν όπου η Ένωση χρειάζεται βοήθειες από όλους τους ποδοσφαιριστές της και βάθος στο ρόστερ. Να συνυπολογιστεί πως με τον ΟΦΗ δεν παίζει ο τραυματίας Φαν Βέερτ και ο Αραούχο που είναι τιμωρημένος, ενώ αν είναι εκτός και ο Λιβάι, τότε ο Αλμέιδα θα πρέπει να κάνει κάποιο… τρικ με Τσούμπερ στράικερ και Μάνταλο στο πλάι του ή κάτι παρόμοιο. Είδωμεν!



-Κομβικός Γκατσίνοβιτς, ανεβασμένος Αραούχο και ο Ελίασον που έρχεται: Ο Γκατσίνοβιτς επέστρεψε αριστερά και η δημιουργία της ΑΕΚ ανέβηκε κατακόρυφα. Μιλάμε για τρομερά κομβικό ποδοσφαιριστή στα πλάνα του Αλμέιδα και στον τρόπο με τον οποίο θέλει ο Αργεντινός να παίζει η ομάδα του, ενώ με την επιστροφή του Πινέδα στον άξονα η Ένωση κέρδισε σε τρεξίματα, επίσης. Ο Αραούχο την ίδια ώρα ήταν ανεβασμένος, πήρε ψυχολογία με το γκολ του και μετά έψαχνε να βάλει και δεύτερο, απειλώντας από… παντού και αυτό το θέλουν οι «κιτρινόμαυροι». Βγήκε μπροστά και ξεκλείδωσε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα.

Φυσικά, όσο περνάει ο καιρός, ο Ελίασον παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο και ανεβαίνει. Απέναντι στους Αρκάδες μπήκε ως αλλαγή και πήρε ατομικές ενέργειες, προσπαθώντας να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει, κάτι που έκανε ορισμένες φορές με τις τελικές του. Ο Αλμέιδα ποντάρει πολλά σε αυτόν και μένει να φανεί η ετοιμότητά του στα επόμενα παιχνίδια.

-Ο Ζουγλής έχει μέλλον, ο Άλβαρες «φωνάζει» για μεταγραφή: Ο Άκης Μάντζιος τις τελευταίες αγωνιστικές δίνει χρόνο στους πιτσιρικάδες. Και την προηγούμενη αγωνιστική αλλά και τώρα χρησιμοποίησε τον νεαρό Νίκο Ζουγλή δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον 19χρονο φορ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πάρει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Και στα δυο παιχνίδια ο Ζουγλής έδειξε ότι το έχει και με τη δουλειά μπορεί να αναδειχθεί σε έναν πολύ καλό παίκτη στο μέλλον. Έχει ταχύτητα και ένταση, βγάζει πράγματα στο χορτάρι και μπορεί να έχει μια θέση στο ροτέισον της επόμενης σεζόν. Έχει θράσος, βγάζει πάθος και διακρίνεται για την ταχύτητά του.

Ο Φεντερίκο Άλβαρες φέτος δεν έχει δείξει την αξία του, για διαφορετικούς λόγους. Ο Αργεντινός ωστόσο σήμερα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ομάδα του. Έτρεχε ασταμάτητα, έκανε καίριες επεμβάσεις, έκοβε τις προσπάθειες των αντιπάλων. Είχε μάλιστα δύσκολο έργο τόσο με τον Άμραμπατ, όσο και με τα συνεχόμενα ντουμπλαρίσματα στην πλευρά του αφού η ΑΕΚ φόρτωνε παίκτες σε αυτόν. Γενικά είναι ένας παίκτης ο οποίος αξίζει να αγωνιστεί σε μια μεγαλύτερη ομάδα από τον Αστέρα και το έχει δείξει όσα χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα, με την μεταγραφή του ίσως και να είναι θέμα χρόνου.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x