Stoiximan Super League

Καθάρισε τον Αστέρα με μαγικά Γκατσίνοβιτς-Αραούχο και περιμένει η ΑΕΚ!

Με τους Γκατσίνοβιτς και Αραούχο να κάνουν τα πάντα, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα των δέκα παικτών από το 4', έκανε το 14/14 στην OPAP Arena και περιμένει! Αγωνία για τον Λιβάι που έγινε αλλαγή.

Άμεση αντίδραση για ακόμα μία φορά από την ΑΕΚ, με ακόμα μία νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η «Ένωση» -όπως συνηθίζει μετά από αρνητικά αποτελέσματα τη φετινή σεζόν- άφησε πίσω της την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, έκανε το 14/14 στην OPAP Arena (37-2 στα γκολ) και περιμένει απώλεια Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού στο μεταξύ τους ντέρμπι. Στο -1 από τους «πράσινους» ούσα σίγουρα 2η (53β.), στο +4 από τους «ερυθρόλευκους» (με ίδια ματς με τους «αιώνιους», αλλά χωρίς να υπολογίζεται εκείνο με τον Ατρόμητο). Παρέμειναν 9οι με 24 πόντους οι Αρκάδες.

Η ΑΕΚ, έστω και με λίγη καθυστέρηση, αξιοποίησε την κόκκινη κάρτα του Γκαρντάφσκι από το 4'. Παράβαση που κέρδισε ο Αραούχο (πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αχίλλειό του από τον αντίπαλο), με τον Αργεντινό φορ να ανοίγει το σκορ στο 32' με κεφαλιά-«ψαράκι» μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος άσος -που άρχισε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα μετά την επέμβαση που έκανε- ήταν εκείνος που διαμόρφωσε και το 2-0 στο 76', ενώ συνολικά οι δυο τους (ειδικά ο τελευταίος με τρομερές ενέργειες) ήταν οι κορυφαίοι για τον «δικέφαλο». Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να βρουν κι άλλο γκολ, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 34-0 τελικές!

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Λιβάι έγινε αναγκαστική αλλαγή, πιάνοντας τον δεξιό προσαγωγό του καθώς αποχωρούσε.



Στο… μυαλό των κόουτς:

Στις αναμενόμενες, βάσει των δοκιμών που είχαν γίνει, αλλαγές προχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ. Διατηρήθηκε φυσικά το 4-4-1-1, με τον Γκατσίνοβιτς να περνά στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Πινέδα στα κεντρικά χαφ. Στην εστία παρέμεινε ο Αθανασιάδης, με τον Τζαβέλα να βρίσκεται δίπλα στον Βίντα στο κέντρο της άμυνας αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Μουκουντί. Στο δεξί άκρο ο Ρότα και στο αριστερό ο Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς, με τον Αραούχο να κινείται πίσω από τον προωθημένο Λιβάι. Υπενθυμίζεται ότι πέρα των τραυματιών (Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Μοχαμάντι και Μαχαίρας) απουσίαζε και ο τιμωρημένος Σιμάνσκι.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Αστέρα με 4-2-3-1, επιλέγοντας στα στόπερ τον Τζουκάνοβιτς ελέω της απουσίας του Καστάνιο, με τους Μουνάφο και Τιλίκα να επιστρέφουν επίσης στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος, με τους Καρμόνα και Άλβαρες στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Το δίδυμο των στόπερ συνέθεταν οι Πίτσου και Τζουκάνοβιτς, ενώ το αντίστοιχο στα χαφ οι Μουνάφο και Αλάγκμπε. Τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες αποτελούσαν οι Γκαρντάφσκι, Τιλίκα και Ζουγλής.






Το ματς:


Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ μετέφερε το παιχνίδι στο μισό του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αμυνόταν με τριπλή ζώνη άμυνας, σε χαμηλά μέτρα και με κοντά τις γραμμές του.

Πολύ γρήγορα όμως διαμορφώθηκε ειδική συνθήκη στον αγώνα. Συγκεκριμένα, μόλις στο 4' ο Γκαρντάφσκι πήγε και βρήκε με τις τάπες τον αχίλλειο του Αραούχο, με τον Γεώργιο Τζοβάρα να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.



Η «Ένωση» συνέχισε φυσικά να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, δυσκολευόταν να αξιοποιήσει το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Προσπαθούσε να δώσει πλάτος με κάποιες συνεργασίες από τα άκρα, όμως τα ντουμπλαρίσματα των Αρκάδων ήταν πολύ καλά. Εντωμεταξύ, υπήρχε σχετική ένταση -ιδίως μεταξύ Μπαράλες και Τζαβέλλα- με τα μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων να προκαλούν εκνευρισμό στον πάγκο και τους φίλους των «κιτρινόμαυρων».





Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 13' με το σουτ του Γκατσίνοβιτς από δύσκολη γωνία. Η τρομερή έμπνευση (τακουνάκι) του Σέρβου άσου -εφάμιλλη της ποιότητάς του- στο 16' ήταν εκείνη που έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Αραούχο, με τον Παπαδόπουλο να βγάζει το πλασέ του.



Όπως ήταν φυσιολογικό λόγω των αριθμητικών δεδομένων, ο Αστέρας δυσκολευόταν να απειλήσει. Στο 21' βέβαια σκόραρε με κεφαλιά του Μπαράλες μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Αργεντινός φορ ήταν εκτεθειμένος.



Εν συνεχεία, η ΑΕΚ απείλησε με τον Ρότα και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, δίχως όμως αποτέλεσμα. Όλα αυτά μέχρι το 32', όταν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρήκε τη λύση από κόρνερ, φάσεις που δουλεύονται κατά κόρον από τον «δικέφαλο»: Εκτέλεση από τον Γκατσίνοβιτς, πρώτη κεφαλιά από Βίντα, δεύτερη -κεφαλιά ψαράκι- από τον Αραούχο στο πίσω δοκάρι και 1-0. Αυτό ήταν το 6ο φετινό τέρμα του αρχηγού της «Ένωσης» (έχει και εννιά ασίστ).





Όπως συνηθίζουν -και παίρνοντας ώθηση και από την «καυτή» OPAP Arena- οι γηπεδούχοι πήγαν στα... καπάκια και για το 2-0. Μάλιστα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για να το κατορθώσουν. Χαρακτηριστική η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λιβάι (39'), η τρομερή συνεργασία από τα άκρα των Χατζισαφί και Αραούχο (που άνοιξε εξαιρετικά την αντίπαλη άμυνα) στο 42' και το σουτ του Ιρανού μπακ από θέση μέσα αριστερά που έφυγε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Ενώ καλή στιγμή με μακρινό σουτ είχε και ο Τσούμπερ στο 45'+3'. Ο Ελβετός άσος πέρασε στη θέση του Λιβάι στο 45', αφού ο 25χρονος άσος αποχώρησε με πρόβλημα στον δεξιό προσαγωγό.





Το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος κύλησε με την ΑΕΚ να έχει... κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου. Έκανε κάποια σουτ, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως είτε κόντραραν είτε δεν έβρισκαν στόχο.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 63', εκ νέου από εκτέλεση κόρνερ, με τον Παπαδόπουλο να νικά τον Αραούχο που έπιασε και πάλι κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.



Ακόμα μία κεφαλιά από τον Αραούχο στο 67', αυτή τη φορά πέρασε άουτ. Ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα βάζοντας συνεχόμενα «στοπ» στους γηπεδούχους, όπως στο 71' στο πλασέ του Ελίασον, στο 72' στον Γιόνσον και στο 74' στον Γκατσίνοβιτς που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του.



Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και την κούραση του Αστέρα, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και έβγαζε τη μία φάση μετά την άλλη. Εντέλει, βρήκε το δεύτερο γκολ, στο 76'. Ο Τσούμπερ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση από δύσκολη γωνία, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική του εμφάνιση με το 6ο του τέρμα τη φετινή σεζόν (έχει και πέντε ασίστ).



Η ΑΕΚ είχε κι άλλες στιγμές για ακόμα ένα γκολ. Τελικά δεν έφτασε σε αυτό, αφού στο 90' δεν μέτρησε το τέρμα του Ελίασον για οφσάιντ στον Τσούμπερ στο ξεκίνημα της φάσης.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης


MVP: Μάχη ανάμεσα σε Γκατσίνοβιτς και Αραούχο. Από τα πόδια του πρώτου δημιουργήθηκε το 1-0, βγήκαν τρομερές ενέργειες και σημειώθηκε και το 2-0. Από την άλλη, ο Αργεντινός φορ κέρδισε την αποβολή και άνοιξε το σκορ. Η διάκριση θα πάει οριακά στον Σέρβο άσο.

Η σφυρίχτρα: Πολύ επικίνδυνο το μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι στο 4' και σωστά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ορθώς επίσης δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ το γκολ του Μπαράλες στο 21', όπως και του Ελίασον στο 90' για οφσάιντ στον Τσούμπερ στο ξεκίνημα της φάσης. Το σκληρό παιχνίδι από πλευράς Αρκάδων προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους «κιτρινόμαυρους».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Άμραμπατ (68' Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (78' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς - Αραούχο (78' Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (45' Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος - Καρμόνα, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες - Μουνάφο, Αλάγκμπε (78' Ιγκλέσιας) – Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (78' Τασουλής), Ζουγλής (78' Μπαρτόλο) - Μπαράλες (46' Κωστέας, 90' Ριέρα).

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Α' βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β' βοηθός: Χασάν Κούλα
4ος διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x