sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο τιμωρός Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που τα… έχασε: Τα 5+1 σημεία από την OPAP Arena

Τα σημεία-κλειδιά από τη μεγάλη και ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Τα πέντε σημεία από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες έφτασαν σε μεγάλη νίκη με 3-1 στην OPAP Arena, ξεραίνοντας την Ένωση στο β’ μέρος, στο οποίο πέτυχαν τρία γκολ.

Η «κιτρινόμαυρη» κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο, οι χαμένες φάσεις και η τιμωρία των «ερυθρόλευκων» με Μπακαμπού, Φορτούνη και Κανός.

*To colpo grosso του Ολυμπιακού: Οι Πειραιώτες πήραν ένα μεγάλο, αλλά και ιστορικό «διπλό» κόντρα στην ΑΕΚ. Αφού αφενός τους βάζει δυναμικά στο κόλπο για το πρωτάθλημα. Το τι θα γίνει στο φινάλε δεν το ξέρουμε και το αν θα το θυμούνται οι περισσότεροι μετά από χρόνια θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της σεζόν σε ό,τι αφορά τους «ερυθρόλευκους». Αυτό που θα θυμούνται οι πολλοί και σίγουρα οι οπαδοί των συγκεκριμένων ομάδων είναι ότι απόψε η Ένωση γνώρισε την πρώτη της ήττα στο νέο της σπίτι και μάλιστα με οδυνηρό τρόπο και εκείνος, ο οποίος την υποχρέωσε σε αυτήν ήταν ο Ολυμπιακός, με την πρώτη του νίκη για φέτος σε ντέρμπι. Λίγοι εξ όσων παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, θα πίστευαν ότι η ομάδα του Μίτσελ θα έφευγε θριαμβεύτρια και με τόσο ευρύ σκορ από το γήπεδο στο τέλος της βραδιάς. Το εκ νέου μαγκωμένο ξεκίνημά της, όπως συνέβη και στον αγώνα του Κυπέλλου, αλλά και η εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου προδίκαζε ότι θα συμβεί το αντίθετο. Κι όμως ο Ολυμπιακός, ο οποίος για το 0-0 του πρώτου μέρους ένιωθε ανακουφισμένος, γνωρίζοντας ότι ήταν και τυχερός, κατάφερε να κάνει… ριφιφί στο γήπεδό της ΑΕΚ. Σημειώνοντας δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, τα οποία έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Με την κατάλληλη διαχείριση στη συνέχεια και με ψυχωμένη εμφάνιση προστάτεψε την προίκα του και έφτασε σε μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να πανικοβάλλεται ούτε μετά την κόκκινη του Μπιέλ, παρότι δέχθηκε πίεση και αυτό ήταν το λογικό. Σε μία σεζόν στην οποία δεν λες και ατού την αμυντική του λειτουργία.



*Πυροβολούσε με… άσφαιρα η διπρόσωπη ΑΕΚ: Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και για την ακρίβεια κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Θέλησε να «πνίξει» τους Πειραιώτες με το γνωστό πρέσινγκ της και την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι της, πετυχαίνοντας τον στόχο της σε αυτόν το τομέα, αλλά της έλειψε η ουσία. Δηλαδή το γκολ, το οποίο θα άλλαζε τη ροή του αγώνα και θα αντάμειβε τους «κιτρινόμαυρους» για την υπεροχή τους, με τον Αραούχο να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες δεν ήταν οι μοναδικές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Αφού απείλησε και ο Πινέδα, ενώ υπήρξαν και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες σε αυτό το διάστημα. Τα πάντα άλλαξαν στο β’ μέρος, με την ΑΕΚ να αιφνιδιάζεται από το δυναμικό μπάσιμο του Ολυμπιακού μετά την ανάπαυλα. Η ομάδα του Αλμέιδα έδειχνε σοκαρισμένη μετά τα δύο γρήγορα τέρματα των φιλοξενούμενων, αλλά και άδεια. Κυρίως πνευματικά, αλλά και σε επίπεδο δυνάμεων σταδιακά λόγω της μεγάλης έντασης που έβγαλε στο α’ ημίχρονο. Δεν υπερβολή να πούμε ότι μέσα σε ένα τετράλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν, παρότι το ματς ήταν στο 54’ ακόμα, ένα ματς στο οποίο ήταν πολύ ανώτεροι έως τότε. Η ΑΕΚ όπως έκανε στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν θερίζει ό,τι σπέρνει, αφού δεν βάζει τα γκολ που αξίζει βάσει της επιθετικότητάς της.



*Φορτούνης απ’ τα παλιά: Ηγετική εμφάνιση από τον 30χρονο άσο, ο οποίος σφράγισε την πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα, με τη σημερινή εμφάνιση, βάζοντας φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του στο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Ο διεθνής άσος έχει συμμετοχή στο 2ο και στο 3ο γκολ των Πειραιωτών, σερβίροντας στον Μπακαμπού στο 53’, ενώ από τα έχει κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά σε εκείνο του Κανός, με τον 31χρονο φορ να κάνει την τελική πάσα. Γενικότερα, έκανε πολύ καλή εμφάνιση όσο είχε δυνάμεις και με τη συμβολή του έδωσε συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις απέναντι στην Ένωση. Στα προηγούμενα ντέρμπι τις συνδύαζε και με γκολ, αλλά αυτήν τη φορά έκανε χαρούμενους Μπακαμπού και Κανός.



* Το πρωτόγνωρο σοκ για την ΑΕΚ: Σε πολύ μεγάλο βαθμό η πρώτη ήττα της Ένωσης στο νέο γήπεδό της οφείλεται, όπως προαναφέραμε στο γεγονός ότι εμφανίστηκε αναποτελεσματική απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα άλλο κομβικό σημείο και το πιο σημαντικό ήταν η αντίδρασή της μετά το 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για πρώτη φορά πίσω στο σκορ στην έδρα τους και ο βαθμός που πήραν σε αυτό το… τεστ ήταν χαμηλός. Πριν την αποψινή «μάχη», η ομάδα του Αλμέιδα είχε δεχθεί γκολ στην «OPAP Arena» μόνο από τον Ιωνικό και τον Παναιτωλικό. Απέναντι στους Νικαιώτες ήταν στο τέλος (4-1) και ενώ είχε κριθεί ο αγώνας, ενώ οι Αγρινιώτες είχαν μειώσει σε 2-1 (τελικό 4-1). Ποτέ, ωστόσο, δεν είχαν μείνει πίσω στο σκορ και σήμερα που συνέβη δεν έδειξαν έτοιμοι να το διαχειριστούν. Συνεπώς η Ένωση και τα έχασε μπροστά στην εστία και τα… έχασε μετά το γρήγορο 0-2.

*Αν δεν είχε αποβληθεί ο Μπιέλ: Ο Ισπανός έγινε ωραίος στο 50’, αφού από τα δικά του πόδια και το γόνατο του Μουκουντί έγινε το 0-1, αλλά στη συνέχεια δεν ήθελε και πολύ να μετατραπεί σε μοιραίο. Αφού άφησε με δέκα τους Πειραιώτες με ανόητη αποβολή στο 0-3, κάνοντας σκληρό τάκλιν στον Αραούχο, ενώ είχε ήδη κίτρινη. Ο Ολυμπιακός ήταν λογικό να γυρίσει πίσω, αλλά διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση. Δεν θα μάθουμε ποτέ το πώς θα είχε κυλήσει η αναμέτρηση, με την ομάδα του Μίτσελ να παίζει εξαιρετικά στην κόντρα, αλλά συνέχιζε με 11, την ώρα που η Ένωση είχε… πελαγώσει. Βεβαίως, πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις οι ομάδες γίνονται… γροθιά και αυτό συνέβη εν προκειμένω, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα μετά το 1-3.



*Η στήριξη του κόσμου: Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο για την αντίδραση που έδειξαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση γνώρισε μία οδυνηρή ήττα και το γήπεδο αποθέωσε και χειροκρότησε την ομάδα, στέλνοντας μήνυμα για πρωτάθλημα. Αναγνωρίζοντας τα όσα έχουν κάνει έως τώρα οι κιτρινόμαυροι στη σεζόν και δείχνοντας την πίστη τους για γλυκό φινάλε. Όπως και να 'χει ανεξαρτήτως της έκβασης της αγωνιστικής περιόδου, συνεχίζει να χαίρεται για αυτό που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x