sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα σημεία κλειδιά της εμφάνισης του Παναθηναϊκού: Ήταν συμπαγής, αλλά έπεσε πάνω στον… Νταμπάνοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός υπηρέτησε πιστά το πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς με κομβικές λανθασμένες αποφάσεις δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Χωρίς να απειληθεί -αλλά και να απειλήσει- ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έφυγε με το 0-0 από την «OPAP Arena», στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο 1ς αγωνιστικής των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, αν ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς είχε καταφέρει να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αποβάλλοντας τον Άμραμπατ και καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ των «πράσινων», ενδεχομένως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό…

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε πράγματα τα οποία… έβγαλαν μάτι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, «εξηγούν» ουσιαστικά το πως διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και τι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Πήρε το αποτέλεσμα με άνεση Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Μπρινιόλι κράτησε απαραβίαστη την εστία του, αλλά προτού χρειαστεί να επέμβει ο Ιταλός τερματοφύλακας των «πράσινων», είχαν φροντίσει για αυτόν και οι συμπαίκτες του. Είτε πέφτοντας… δύο και τρεις παίκτες για την άμεση ανάκτηση της μπάλας, όταν αυτή χανόταν, είτε κλείνοντας σωστά τους χώρους, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αρέσκεται σε σουτ εκτός περιοχής ή με κακές προϋποθέσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

«Έπαιξε μπάλα» και ο Νταμπάνοβιτς! Μόνο απαρατήρητος δεν κατάφερε να περάσει ο Μαυροβούνιος ρέφερι που λίγο έλειψε να… τινάξει το ντέρμπι στον αέρα στο 90’+10’, με το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ και το πήρε πίσω ελέω VAR. Νωρίτερα, βέβαια, ο Νταμπάνοβιτς είχε καταφέρει να βάλει την… σφραγίδα του! Καθώς δεν απέβαλλε τον Άμραμπατ δις, στο 32’ και στο 43’ αλλά και μη καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι του Χατζισαφί στο 36ο λεπτό… Ακόμα και στην αποβολή του Τσόκαϊ, χρειάστηκε η παρέμβαση του Μπρούνο Εστέβες για να πάρει την σωστή απόφαση. Με τέτοιες διαιτησίες, πάντως, τα playoffs δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν…

Πρώτη φορά απαραβίαστη εστία σε ντέρμπι… Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του άλλα εννιά παιχνίδια στα playoffs. Τα πέντε εξ αυτών, μίνιμουμ, θα είναι ντέρμπι. Το γεγονός, λοιπόν, πως, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, το «τριφύλλι» κατάφερε σήμερα να βγάλει ένα τέτοιο όχι μόνο χωρίς να δεχτεί πρώτος γκολ αλλά παράλληλα και χωρίς να παραβιαστεί εν τέλει η εστία του, αν μη τι άλλο αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον και την πορεία του στην διοργάνωση!

Έβγαλε χαρακτήρα και έμεινε πρώτος! Με βάση όλα τα παραπάνω, αναμφίβολα, στον Παναθηναϊκό πιστώνεται και το γεγονός ότι έδειξε για μια ακόμα φορά τον «χαρακτήρα» του. Δεν πτοήθηκε από όλα έγιναν και όλα όσα… δεν έγιναν στην «OPAP Arena», διατήρησε την συνοχή του, την στρατηγική του και μαζί με όλα αυτά και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα! Ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά, το γεγονός ότι δεν έχασε και πρόσθεσε έναν ακόμα πόντο στο… σακούλι, αν μη τι άλλο βοηθάει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στέλνει μήνυμα προς κάθε αντίπαλο.

Μαντσίνι και Κουρμπέλης με… κεκτημένη ταχύτητα Σε ένα ακόμα παιχνίδι του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό, Δημήτρης Κουρμπέλης και Ντάνιελ Μαντσίνι είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν. Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν… παντού και απόψε, είτε κόβοντας σχεδόν κάθε υποψία επικίνδυνης κατάστασης για την ομάδα του, είτε καταφέρνοντας να συμμετάσχει στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Αργεντινός εξτρέμ από την πλευρά του απέδειξε ότι αποτελεί σημαντικότατη ενίσχυση, αφού βοήθησε τόσο μπροστά όσο και πίσω, με μοναδικό «μελανό» σημείο όσο αγωνίστηκε την χαμένη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Την τριάδα των διακριθέντων στην «OPAP Arena» κλείνει ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος «έσβησε» τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ειδικά στο ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν απόλυτα ψύχραιμος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x