sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μόλις είναι έτοιμος ο Σιντιμπέ, δεν θα πιάνεται: Τα πέντε σημεία που κρατάμε από το ΑΕΚ-ΠΑΣ

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Ματίας Αλμείδα είδε αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως και μερικά αρνητικά.

Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο, πήρε ως όφειλε την πρόκριση απέναντι στον υποδεέστερο ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και πλέον στρέφεται στο εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.

Ο Αλμέιδα είδε αρκετά θετικά, «κέρδισε» τους Σιντιμπέ, Μάνταλο, Χατζισαφί και είδε τον Ελίασον να βγάζει μάτια ξανά, αλλά πρέπει να φτιάξει και ορισμένα κενά διαστήματα.

-Μόλις είναι έτοιμος ο Σιντιμπέ, δεν θα πιάνεται: Ο Αλμέιδα έδωσε το δικαίωμα στον Γάλλο να κάνει το ντεμπούτο του, με τον Σιντιμπέ να δείχνει σε ορισμένες στιγμές πως διαθέτει τεράστια ποιότητα. Ποδοσφαιριστής με μεγάλη ενέργεια, ταχυδυναμικός που σε μερικά σπριντ δείχνει να… καλπάζει και να είναι μια ταχύτητα πάνω από πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους. Προφανώς, δεν είναι ακόμη στο 100% ο Σιντιμπέ, αλλά όταν βρεθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας απ’ ότι τώρα, δύσκολα θα ξαναβγεί από την ενδεκάδα και θα ταιριάξει στο πλάνο που έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ στο μυαλό του.

-Ο Ελίασον είναι… λίρα εκατό: Για ακόμη ένα παιχνίδι, ο Ελίασον απέδειξε πως αποτελεί μια εξαιρετική κίνηση για την ΑΕΚ και «κονταροχτυπιέται» με τον Πινέδα για την καλύτερη μεταγραφή της σεζόν. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Μεξικανός είναι δανεικός, ο 26χρονος Σουηδός μεσοεπιθετικός τότε μπορεί να λογιστεί ως… λίρα εκατό! Στο ένας με έναν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, εχει ταχύτητα και ποιότητα, ενώ γίνεται απρόβλεπτος. Του αρέσει να φτιάχνει τους συμπαίκτες του, το έκανε πολλές φορές απέναντι στον ΠΑΣ και αν αρχίσει να τελειώνει φάσεις, τότε θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους «κιτρινόμαυρους».

-Μεγάλα κέρδη για τον Αλμείδα οι Μάνταλος και Χατζισαφί: Ναι, ο Κοσίδης έβαλε το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα, αλλά δύσκολα θα βρει θέση, ακόμη και ροτέισον, όταν γυρίσει ο Φαν Βέερτ. Έδειξε καλά δείγματα σίγουρα, αλλά είναι φορ του «κουτιού» και ίσως δεν ταιριάζει τόσο στο φετινό στιλ της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, ο Αλμέιδα είδε έναν ιδιαίτερα ορεξάτο Μάνταλο, με το παιχνίδι να περνάει διαρκώς από τα πόδια του (και του Ελίασον), να δημιουργεί, να τελειώνει φάσεις, να σκοράρει. Όπως είδε και τον Χατζισαφί να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι και να τον βάζει σε σκέψεις για το αριστερό άκρο της άμυνας. Χρειαζόταν ο Ιρανός μια τόσο καλή εμφάνιση ώστε να πάρει τα πάνω του και να προσθέσει έξτρα ανταγωνισμό στο ροστερ.



-Τα κιτρινόμαυρα κενά διαστήματα: Μπορει η ΑΕΚ να είχε πολλά καλά, αλλά σίγουρα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στον ίδιο ρυθμό και να διορθώνει τα λάθη της. Δεν ήταν όλα… ρόδινα με τον ΠΑΣ, αφού οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν κενά διαστήματα στην απόδοσή τους. Από το 35’ ως το 45’ ήταν ένα από αυτά που έλειψε η δημιουργία, όπως και στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου μέρους, όπου ο ΠΑΣ αναθάρρησε και με την κακή εικόνα της Ένωσης, το πίστεψε. Προφανώς, δεν γίνεται μόνιμα να παίζει στα… κόκκινα, αλλά το να μην μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή της σε φάσεις, είναι πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

-Ο ΠΑΣ έχει ατυχία, αλλά και προβληματική αμυντική λειτουργία: Ασφαλώς, ο Στάικος είχε στο μυαλό του το ερχόμενο κομβικό ματς με τον Ιωνικό, αφετέρου στο δεύτερο μέρος άρχισε να το… πιστεύει με το σκορ στο 1-0. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με ένα κράμα βασικών και αναπληρωματικών, ενώ έδωσε χρόνο στους περισσότερους διαθέσιμους παίκτες. Ο ΠΑΣ, πάντως, έχει φέτος την ατυχία με τους τραυματισμούς και κυρίως με τους τερματοφύλακες, αλλά την ίδια ώρα η ομάδα του δεν έχει το στιβαρό αμυντικό πρόσωπο της περασμένης σεζόν και η ανασταλτική του λειτουργία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για μια ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμο. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x