Γιώργος Μαζιάς

Αγαλμα στον Ρομπέρτο!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη μεγάλη εμφάνιση του Ρομπέρτο κόντρα στη Μπενφίκα, που φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πριν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι από τις φορές που ο ένας νικά τους πολλούς. Ολοι τους και μόνος του. Το είπαν όλοι. Ο Ρομπέρτο νίκησε τη Μπενφίκα. Μπορεί να μοιάζει φράση καθ' υπερβολή, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο σταμάτησε τους Πορτογάλους. Το έβλεπες και δεν το πίστευες. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τουλάχιστον οκτώ φορές έσωσε τον Ολυμπιακό από σίγουρο γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Μπήκαν με φουλ αμυντική διάθεση και στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Η Μπενφίκα όμως ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το ματς του «Ντα Λουζ». Καλύτερη κυκλοφορία και μεγαλύτερη ταχύτητα από τους γηπεδούχους. Εβγαζε εύκολα φάση, αφού και οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Ενα κόρνερ, ένα γκολ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία του Ρομπέρτο. Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κόψει τίποτα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο σπάνια πέρασε τη σέντρα. Πήγαινε να σπάσει η καρδιά σου.

Τώρα θα μπει το γκολ, τώρα θα το γυρίσει η Μπενφίκα. Η πρώτη αντίδραση αυτή ήταν βλέποντας την εικόνα του ματς. Ούτε με τη Ρεάλ το 2007 δεν έγινε τέτοια πολιορκία (0-0). Κι όμως ο Ολυμπιακός άντεξε. Χωρίς δυνάμεις, δίχως πλάνο έδιωχνε όπως όπως τη μπάλα. Παρακαλούσε να φύγει ο χρόνος και να τελειώσει το μαρτύριο. Αυτή ήταν η αντικειμενική εικόνα του αγώνα. Στο τέλος όμως όλα αυτά τα ξεχνάς. Οτι γράφει το ταμπλό είναι.

Αυτό έγραψε 1-0 και ο Ολυμπιακός έχει στο χέρι του την πρόκριση. Αυτό μετράει. Το πως σε τέτοιες καταστάσεις δεν έχει σημασία. Ειδικά όταν είναι υπέρ σου τα πράγματα δεν το σκέφτεσαι καν. Πανηγυρίζεις και μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι το επόμενο ματς. Εκεί που πρέπει να αξιοποιήσεις ότι σου χάρισε η τύχη και ο Ρομπέρτο απλόχερα κόντρα στη Μπενφίκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x