sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τύφλα να 'χει η... Premier League μπροστά στο πρωτάθλημα Αλβανίας!

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα Αλβανίας την τελευταία αγωνιστική, με τον Αλέξανδρο Κούρο της πρωτοπόρου Τέουτα να μιλά στο sport-fm.gr για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα.

Μπορεί να απομένει μόνο μια αγωνιστική στο πρωτάθλημα Αλβανίας (26/5, όλα τα ματς 18:00), ωστόσο όλα θα κριθούν σήμερα, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, στην πιο ανταγωνιστική σεζόν των τελευταίων ετών!

Η Τέουτα, που έχει μόλις ένα τρόπαιο στην ιστορία της τη σεζόν 1993-1994, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 63 βαθμούς και θα κοντραριστεί εντός έδρας με την αδύναμη και αδιάφορη Απολόνια. Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της και τον Αλέξανδρο Κούρο, θα διπλασιάσει τα πρωταθλήματά της.

Αλβανία: Τέσσερις ομάδες για τον τίτλο στο φινάλε!

Μαζί της στους 63 είναι η Βλάζνια, ωστόσο υστερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας και εκτός από νίκη κόντρα στη Λάτσι, θέλει να ελπίζει και σε γκέλα της Τέουτα. Παρόλα αυτά, το ίδιο θέλει και η αντίπαλός της Λάτσι, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 61 βαθμούς και θέλει σαφώς περισσότερα βαθμολογικά «δώρα».

Τέλος, η Παρτιζάνι με 62 βαθμούς δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην υποβιβασμένη Μπίλις, θέλοντας να ελπίζει ότι μπορεί να την βολέψουν τα αποτελέσματα. Βάση των δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η Τέουτα έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο όπως επισήμανε ο Αλέξανδρος Κούρος στο sport-fm.gr, όλα μπορούν να συμβούν, αφού η μαχητικότητα είναι αυτή που ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας.

«Θεωρητικά η ομάδα μου έχει την πιο εύκολη δοκιμασία, αφού ο αντίπαλος είναι αρκετά βατός. Όλες οι ομάδες της πρώτης τετράδας έχουν μαθηματικές ελπίδες και θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να φτάσουν στο πρωτάθλημα. Σίγουρα το πρωτάθλημα της Αλβανίας υστερεί σε σχέση με την Ελλάδα σε οργάνωση και ποιότητα, ωστόσο στο κομμάτι της μαχητικότητας και της έντασης είναι τρομερά ανταγωνιστικό», ανέφερε συγκριτικά με την Super League 1.

Αλβανία: Τέσσερις ομάδες για τον τίτλο στο φινάλε!

Πλέον ολοκληρώνει τη δεύτερη σεζόν του και μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου ετοιμάζεται για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, λέγοντας: «Εγώ ήμουν τυχερός γιατί βρίσκομαι σε έναν σύλλογο που είναι άψογος προς όλους τους ποδοσφαιριστές, οικονομικά αλλά και οργανωτικά. Πέρσι είχαμε ως στόχο κάποιον τίτλο και τα καταφέραμε με το Κύπελλο. Φέτος, με κάποιες προσθήκες που έγινα, είμαστε σε πλεονεκτική θέση και μια ανάσα από τον τίτλο».

Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Πανιώνιο, Ατρόμητο, Ηρακλή, Απόλλωνα και Κέρκυρα, όμως το εξωτερικό είναι στα βασικά του πλάνα. «Πιστεύω πως είμαι έτοιμος να συνεχίσω και εκτός Αλβανίας. Εγώ προσωπικά έφυγα από την Ελλάδα για να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Δεν θα έλεγα όχι σε μια καλή πρόταση, αλλά προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Σήμερα 26/5 στις 18:00

Τίρανα-Σκεντερμπέου

Βλάζνια-Λάτσι

Μπιλίς-Παρτιζάνι

Κούκεσι-Καστριότι

Τέουτα-Απολόνια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x