sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Μπορεί να γίνει στον Ολυμπιακό το ίδιο καθοριστικός με τον ΠΑΟΚ;

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρεθεί πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή του Ολυμπιακού, έχοντας την ευκαιρία να αποδείξει πως οι Θεσσαλονικείς έκαναν λάθος που τον αποδέσμευσαν.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τα βλέμματα αν μη τι άλλο να στρέφονται και να πέφτουν πάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη! Ο 33χρονος τερματοφύλακας μετά από μια πενταετία στον «δικέφαλο του βορρά», αποχώρησε και έψαξε την επόμενη ομάδα του.

Έψαξε… αρκετά η αλήθεια είναι, δεν βρήκε αυτό που ήθελε και παρέμεινε ελεύθερος ως την προτελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου. Όταν ο Τόμας Βατσλίκ τραυματίστηκε στο ματς της Τσεχίας στον ώμο και τα μαντάτα ήταν άσχημα, μιλώντας για απουσία τουλάχιστον τριών μηνών. Αμέσως, οι «ερυθρόλευκοι» ενεργοποίησαν το plan b που άκουγε στο όνομα του Πασχαλάκη. Τον βρήκαν, συμφώνησαν άμεσα και τον υπέγραψαν, με τον έμπειρο πορτιέρε να φωτογραφίζετε με τα ερυθρόλευκα.

Ο Πασχαλάκης, κάλλιστα μπορεί κανείς να πει ότι έχει αδικήσει κατάφορα τον εαυτό του. Με τα προσόντα που διαθέτει ως τερματοφύλακας, η καριέρα του ίσως και να κρίνεται «μικρή» μπροστά στα όσα θα έπρεπε και θα μπορούσε να πετύχει! Με την κορμοστασιά του, το άνοιγμα των χεριών του, το μπόι του και τα ρεφλέξ που διαθέτει, ο Πασχαλάκης είναι ένας τερματοφύλακας που έπρεπε να παίξει στο τοπ επίπεδο. Το γιατί δεν συνέβη αυτό, είναι άλλη υπόθεση. Ίσως και ο ίδιος να συμφωνεί με την παραπάνω εκτίμηση, αλλά δεν είναι τις παρούσης.

Ο 33χρονος κίπερ επέστρεψε, λοιπόν, στον Ολυμπιακό μετά από 17 χρόνια. Για όσους δεν το γνώριζαν, είχε περάσει μια διετία από τις ακαδημίες των Πειραιωτών. Πλέον, έχει ως στόχο να καθιερωθεί και να κερδίσει τρόπαια, θέλοντας να γίνει το ίδιο καθοριστικός που ήταν και κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ.



Όντας κάτοικος Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους τίτλους και στην πορεία των τελευταίων ετών του ΠΑΟΚ. Μπορεί κανείς να πει πως ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας που έγραψε τις δικές της χρυσές σελίδες στην νεότερη ιστορία των «ασπρόμαυρων». Κατέκτησε 3 Κύπελλα Ελλάδος (2018, 2019, 2021) αλλά και ένα πρωτάθλημα (2019), το πρώτο του «δικέφαλου του βορρά» μετά από 34 χρόνια.

Μέτρησε 179 εμφανίσεις με τα ασπρόμαυρα και 16.200 αγωνιστικά λεπτά. Δεν αγωνίστηκε σε 73 παιχνίδια, εν μέρει αρκετά! Από απόφαση του εκάστοτε προπονητή, καμιά φορά και όχι μόνο, έμενε στον πάγκο. Αλλά χωρίς να έχει τον παραμικρό τραυματισμό. Σε 104 ματς δέχτηκε γκολ, σε 75 κράτησε το μηδέν. Ένα ποσοστό γύρω στο 40% σε clean sheets σε σύνολο 179 αγώνων δεν το λες και λίγο.

Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στην περσινή πορεία του ΠΑΟΚ ως τα προημιτελικά του Europa Conference League. Βασικός στο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα το 2019, έπαιξε και στους τρεις νικηφόρους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και στον περσινό χαμένο. Με τα καλά του και τα κακά του. Όπως κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, όπως κάθε άνθρωπος. Ουδείς αλάνθαστος!




Δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια, να εκφραστεί για όσα συνέβαιναν. Προσωπικότητα και λίγο… τρελός, με την καλή έννοια! Αυτό που χρειάζεται πολλές στιγμές ένας ποδοσφαιριστής στο τοπ επίπεδο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, για να τα βγάλει πέρα. Τα έβαλε ακόμη και με τον κόσμο του «δικέφαλου του βορρά», όταν τον έβριζαν. Όταν έπαιξε για τελευταία φορά στην Τούμπα, λύγισε… «Έσπασε». Παρότι το κλίμα ήταν παγωμένο το τελευταίο διάστημα, δέχτηκε χειροκρότημα. Έφευγε από μια ομάδα που πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Δεν γνώριζε, βέβαια, πού θα καταλήξει.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε, όπως όλα δείχνουν, να ντεμπουτάρει με τα ερυθρόλευκα στο πρωτάθλημα κόντρα στην πρώην ομάδα του. Είναι η ώρα του, η στιγμή του να αποδείξει ότι στη Θεσσαλονίκη έκαναν λάθος. Όχι πως τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ίδιο, δεν είναι αυτό που έχει στο μυαλό του. Διότι ο στόχος του πλέον είναι η καθιέρωση στους Πειραιώτες, θέλοντας να πετύχει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα με τα ερυθρόλευκα, να γίνει το ίδιο επιδραστικός και με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x