Αλέξης Σαββόπουλος

Απολαύστε την ομάδα σας… το αξίζει

Η κριτική στον Μάνο και τον Μάντζιο από τους εραστές του πληκτρολογίου. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Με κάτι που μου έκανε εντύπωση, δυσάρεστη θα έλεγα και συνέβη την ημέρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης συνεχίζει να κερδίζει. Καταγράφει και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συγκεντρώνει την πλήρη αποδοχή των φιλάθλων για το προϊόν που παράγει και σε ποσοστό 80% μοιάζει να έχει «κλειδώσει» το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που έλαβε χώρα όμως την ώρα που εξελισσόταν το παιχνίδι στη Λεωφόρο ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Στη λαϊκή δημοκρατία του διαδικτύου η μπάλα, όχι αυτή που κλοτσούσαν οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι, αλλά αυτή που κρατούν οι εραστές του πληκτρολογίου, τους πήρε όλους. Αφορμή στάθηκε το χαμένο πέναλτι του Μάνου. Η πρωτοβουλία του να εκτελέσει και να αστοχήσει στην εσχάτη των ποινών, έδωσε το έναυσμα για καταιγισμό καυστικών σχολίων που έφτασαν ως την προτροπή στη διοίκηση να του κάνει διακοπή συμβολαίου, όπως συνέβη και με τον Κουέστα στο τραγικό συμβάν στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλους. Από την κριτική δεν γλίτωσε ούτε ο Μάντζιος φυσικά. Αυτός παρότι έχει την ομάδα στις 23 από τις 30 αγωνιστικές στη δεύτερη θέση, συνεχίζει να αμφισβητείται. Προφανώς γιατί δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα!

Δεν ξέρω τι παρακινεί το χέρι όλων αυτών να επιδοθούν σε ανθρωποφαγία, την ώρα μάλιστα που η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε την προσπάθειά της και για να ήμαστε δίκαιοι ήταν μια κλάση ανώτερη του αντιπάλου της. Δικαίωμα στην κριτική και την άποψη έχουν άπαντες. Την εποικοδομητική κριτική την έχεις ανάγκη. Όχι όμως την ισοπέδωση και το σκληρό ανάθεμα. Ώρες-ώρες σου δημιουργείται η αίσθηση ότι κάποιοι δυσκολεύονται να αγαπήσουν την ομάδα τους. Η για να το θέσω αλλιώς, η υπερβολική αγάπη θολώνει την κρίση τους και υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Είναι οι ίδιοι που λογικά θα… κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν ο Μάνος έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μάνος που σε απάντηση όσων άφησαν να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία του να εκτελέσει το πέναλτι δείχνει απειθαρχία στο club και την ιεραρχία, τιμωρήθηκε ήδη με χρηματικό πρόστιμο από το τεχνικό τιμ αφού η εντολή και το χαρτί έλεγε Μπερτόγλιο και μετά Σούντγκρεν.

Ειδικά ο Μάνος έχει ακούσει πολλά. Έχω ξαναγράψει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ο καλύτερος σέντερ φορ που είχε ή θα μπορούσε να έχει ο Άρης. Για το ότι υπήρξε αστοχία στην επιλογή του Λόπεθ και για το γεγονός ότι ο Μήτρογλου είναι φανερά ανέτοιμος, δεν ευθύνεται ο ίδιος. Αυτός προσπαθεί τίμια και με περίσσιο πάθος κάθε φορά να κάνει τη δουλειά του. Παλεύει, μάχεται, κάνει τα λάθη του, σηκώνεται όμως και ξαναπροσπαθεί. Έφτασε τα επτά γκολ στη σεζόν και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία ή έλλειμα προσπάθειας.

Όπως κανείς δεν μπορεί να ψέξει τον προπονητή ότι δεν το παλεύει από τον πάγκο των ώρα του αγώνα. Οι δυο αλλαγές που έκανε προχθές με Γκάνεα και Ματίγια άλλαξαν όλο το ματς αν και η καθοριστική κίνηση στην σκακιέρα ήταν η εντολή του να πάει ο Μπερτόγλιο αριστερά στην πλευρά και ο Ματέο πιο μέσα. Τι ακολούθησε το είδαμε όλοι. Ο Αρης έβγαζε τον παίκτη παραπάνω στην αριστερή πλευρά εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Ματέο για μισή ώρα… ντύθηκε κανονικός Ματέο.

Θέλω να πω ότι η φετινή χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία για τον Άρη να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την μόνιμη παθογένεια της αμφισβήτησης και της ισοπέδωσης. Παικτών, προπονητών, τεχνικών διευθυντών κτλ. Απολαύστε την ομάδα και εκτιμήστε όλους όσοι προσπαθούν μέσα από πολλές αντιξοότητες και εμπόδια που της βάζουν, να την κρατήσουν ψηλά και μέχρι σήμερα το καταφέρνουν. Με το μικρότερο μπάτζετ έναντι του ανταγωνισμού. Χωρίς πλάτες και ερείσματα στα κέντρα ελέγχου. Με το ψάρι να… βαφτίζεται κρέας πολλές φορές για να τρωθεί το ίματζ του συλλόγου. Η καλύτερη απάντηση σε όλο αυτό είναι μόνο η στήριξη και η ανιδιοτελής αγάπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x