sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ματίας Αλμέιδα: Ξέρει καλά από τελικούς, κατακτήσεις κυπέλλων και… διαδικασίες πέναλτι!

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να κατακτήσει με την ΑΕΚ το Novibet κύπελλο Ελλάδας και το νταμπλ μετά από 45 χρόνια και το sport-fm.gr αναλύει τα όσα έχει καταφέρει ο Αργεντινός σε τελικούς στο παρελθόν.

Στον οργανισμό της ΑΕΚ βλέπουν ως τεράστια πρόκληση τον τελικό του Novibet κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ (19/05, 20:30) και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού, τα κίνητρα για να σηκώσει ο Σέρχιο Αραούχο το τρόπαιο στο τέλος της βραδιάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο είναι πάρα πολλά!

Η κατάκτηση του πρώτου νταμπλ μετά από 45 χρόνια, η ολοκλήρωση μιας ονειρικής σεζόν που αν κατακτηθεί και το κύπελλο θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου, ίσως και ως η πιο επιτυχημένη με βάση το επίπεδο των αντιπάλων, αλλά και το… ξεχρέωμα που άπαντες περιμένουν απέναντι στους «ασπρόμαυρους» μετά από τρεις χαμένους τελικούς . Οι παραπάνω λόγοι, λοιπόν, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μείγμα που είναι ικανό για να αντιληφθεί κανείς το πόσο θέλουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο το 16ο κύπελλο στην ιστορία τους.

Και εκτός αυτού, στην άκρη του πάγκου υπάρχει ένας άνθρωπος που άπαντες εμπιστεύονται ότι είναι απόλυτα ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε μια ακόμη επιτυχία τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο πραγματικός MVP της ΑΕΚ και χάρη στην τεράστια ποιότητα, μεθοδικότητα και πίστη που έχει, έκανε τον κόσμο της ομάδας να βγει ξανά στους… δρόμους για να πανηγυρίσει. Μιλώντας για τα κατορθώματα του «Πελάδο», αξίζει να αναφερθεί ότι τα έχει πάει εξαιρετικά σε τελικούς στο παρελθόν ως προπονητής και οι 4/6 νικηφόρες κατακτήσεις συνηγορούν ότι αναφερόμαστε σε έναν πραγματικό νικητή που θέλει να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό σερί που έχει χτίσει.
Αλμέιδα: Ξέρεις καλά από τελικούς και κατακτήσεις κυπέλλων
Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, με τον Αλμέιδα να σηκώνει το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής με τη Γουαδαλαχάρα το Νοέμβριο του 2015, όταν επικράτησε με 1-0 και με γκολ του Οσβάλντο Αλάνις της Λεόν στον τελικό του κυπέλλου Μεξικού.

Ακολουθεί ακόμη μια επιτυχία σε τελικό για τον Αργεντινό, τον Ιούλιο του 2016, με τη Γουαδαλαχάρα να κερδίζει με 2-0 τη Βερακρούζ για το Σούπρ Καπ Μεξικού και σε εκείνο το ματς ο 20χρονος τότε, Ορμπελίν Πινέδα που ήταν υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, είχε σκοράρει το 1-0 στο 45’ και το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις είχε διαμορφώσει ο Ομάρ Μπράβο.

Το Νοέμβριο του 2016 ήρθε η πρώτη ήττα σε τελικό για τον 49χρονο τεχνικό, όταν η Κερετάρο πήρε το Κύπελλο Μεξικού από τη Γουαδαλαχάρα στη διαδικασία των πέναλτι με 3-2, με τον Πινέδα όμως να βρίσκει δίχτυα στη «ρώσικη ρουλέτα» για την ομάδα του.

Επιστροφή στις κατακτήσεις τον Απρίλιο του 2017 για τον Αλμέιδα, με τη Γουαδαλαχάρα να κερδίζει με 3-1 στα πέναλτι την Μονάρκας και να κατακτάει ακόμη ένα κύπελλο Μεξικού. Μάλιστα, ο Πινέδα πρωταγωνίστησε για ακόμη μια φορά, καθώς, ήταν ο «ήρωας» σκοράροντας το τελευταίο πέναλτι που έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του.

Η δεύτερη και τελευταία ήττα του Αλμέιδα σε τελικό ήρθε τον Ιούλιο του 2017, με την Τίγκρες να επικρατεί με 1-0 της Γουαδαλαχάρα για το εγχώριο Σούπερ Καπ.

Τέλος, το μεγαλύτερο επίτευγμα του «Πελάδο» με τη Γουαδαλαχάρα συνέβη τον Απρίλιο του 2018, όταν κατέκτησε (ξανά) στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 το Champions League της Αμερικής επί του Τορόντο. Οι τελικοί ήταν δυο αγώνες, με το 2-1 να είναι το αποτέλεσμα στα ισάριθμα παιχνίδια, με τον Ορμπελίν Πινέδα να πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ σε τελικό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ματίας Αλμέιδα, ξέρει πολύ καλά από τελικούς και πώς να τους διαχειρίζεται επιτυχημένα. Σαφώς, κάθε τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι μια διαφορετική ιστορία και συνθήκη, αλλά, οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν ότι ο δικός τους, «Πελάδο», θα το κάνει ξανά με το δικό του, μοναδικό, τρόπο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x