Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Νικολαϊδης το έστειλε στους παίκτες και στους οπαδούς. Ο Δώνης παραμένει ακλόνητος στον πάγκο της ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική όλα είναι σχετικά. Κι’ ο Φερέρ μ’ ένα κολοσιάιο συμβόλαιο, ακλόνητος αισθανόταν. Ηρθαν όμως τα αγωνιστικά στραπάτσα κι’ ο Ντέμης τον «σκούπισε» κανονικά. Τώρα η πρόθεσή του να μην κουνηθεί από τη θέση του ο Δώνης, είναι ειλικρινής. Αν όμως η κατρακύλα συνεχιστεί ο Δώνης κι’ ο Ντέμης θα βρεθούν αντιμέτωποι με χειρότερα απ’ όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή το βράδυ έξω από το γήπεδο της Φυλής.

Η πράξη του Νικολαϊδη να στηρίξει τον Δώνη φανερώνει την εντιμότητά του απέναντι στον προπονητή. Μην κοροϊδευόμαστε. Η ΑΕΚ που βλέπουμε στο γήπεδο είναι δημιούργημα του κόουτς όσο είναι και του προέδρου. Οι δυο τους, χωρίς μεσολάβηση τρίτου, σχεδίασαν την ΑΕΚ που μας παρουσιάζουν. Ο ξεροκέφαλος και δεσποτικός Φερέρ που δεν σήκωνε από πολλές κουβέντες είναι παρελθόν. Ο Ιβιτς που ήθελε και κατάφερε να έχει λόγο, επίσης. Νικολαϊδης και Δώνης χωρίς παρεμβολές έκοψαν και έραψαν τη νέα ΑΕΚ. Το «έκοψαν και έραψαν» αποδίδει την πραγματικότητα. Ο Σκόκο ήρθε από την αρχή όπως από την αρχή (σχεδόν) «απομακρύνθηκε» ο Δέλλας. Όλα τα άλλα ήταν κοπτοραπτική που δεν υπάκουε σε συγκεκριμένο σχέδιο αλλά σε συγκυριακές καταστάσεις. Θέμα τύχης ήταν η πώληση του Ριβάλντο. Κάπως έτσι «στα κουφά» πήρε των ομματιών του ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Την τελευταία στιγμή κι’ αφού δεν είχαν άλλες δελεαστικές επιλογές έβαλαν την υπογραφή τους ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος. Γι’ αυτό και υποχρέωσαν τον Νικολαϊδη σε κοστοβόρα συμβόλαια και μάλιστα πολύχρονης διάρκειας. Μην μιλάμε για προγραμματισμό. Ούτε για πλάνα από πλευράς προπονητή. Στην αρχή ξέραμε για 4-3-3 μετά για 4-4-2, στη συνέχεια αλλιώς αρχίζει, αλλιώς συνεχίζει και αλλιώς τελειώνει τα παιχνίδια της η ΑΕΚ. Μέσα σ’ όλα αυτά έσκασε η είδηση της επερχόμενης αποχώρησης του Νικολαϊδη από τη διοίκηση και αναστάτωσε την ομάδα. Όλα τούτα είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν με τις πράγματι βαριές ευθύνες των παικτών που επέτρεψαν το 0-3 να γίνει 3-3!

Ναι, για το στραπάτσο της Φυλής φταίνε κυρίως οι παίκτες. Για τη φετινή εικόνα της ΑΕΚ φταίνε αυτοί που έκαναν τους σχεδιασμούς και τις επιλογές του καλοκαιριού. Ο Νικολαϊδης ζήτησε πέρσι συγνώμη από τους οπαδούς της ΑΕΚ όταν έδιωξε τον Φερέρ. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται πάλι σήμερα…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube