Η υπόθεση εργασίας είναι απλή. Αν ο στόχος ήταν από την αρχή ο Εντσο Μαρέσκα, θα δυσφορούσαν οι «αγνοί και τίμιοι γαύροι» επειδή δεν προτιμήθηκε ο Κιμ Κάλστρομ. Εχω λόγους να πιστεύω ότι κανείς δεν θα ξίνιζε τα μούτρα του. Τώρα ο οπαδός σκέφτεται ότι ο Σουηδός κόστιζε επτά εκατομμύρια και ο Ιταλός έρχεται με ενάμισι. Αδικία μεγάλη για τον Μαρέσκα να τον εκτιμάς ποδοσφαιρικά με βάση τα κοστολόγια της Λιόν και της Σεβίλλης.

Η διαφορά που «χωρίζει» τους δύο παίκτες είναι άσχετη με τη διαφορά του κόστους. Ο πολύπειρος Ιταλός κάνει πάνω-κάτω την ίδια δουλειά που κάνει ο Σουηδός. Είναι ατσάλινος, δουλευταράς με γερά πνευμόνια. Ο Κάλστρομ έρχεται πιο φαντεζί, με γλυκιά ντρίπλα και ωραία «ανοίγματα» παιχνιδιού. Ο 29χρονος Ιταλός έχει φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το κουτάλι και δεν «καταλαβαίνει» εύκολα από κακοτοπιές.

Συμφωνώ ότι ο Ντε Ρόσι είναι καλύτερος παίκτης από αυτόν, αλλά σέβομαι την κλάση του και δεν σκέφτομαι καν να συγκρίνω το δίδυμο Ντουντού-Μαρέσκα με το περσινό Ντουντού-Πατσατζόγλου. Επιπλέον, προκύπτει καθαρά ότι η τριάδα Λεντέσμα-Ντουντού-Μαρέσκα, συνεπικουρούμενη κατά περίπτωση από τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Στολτίδη, δίνει στον Κετσπάγια μεγάλη άνεση επιλογών για να παίξει το αγαπημένο του 4-4-2. Παρεμπιπτόντως, αυτός ο «λύκος» που έπαιζε χθες βράδυ με τη Χέρενφεν γέμισε χαμόγελα και τον πιο... κατσούφη οπαδό των «ερυθρολεύκων». Εκοβε κι έραβε όπως τον παλιό (τον πρώτο του) καιρό.

Επειδή κάηκε ο χυλός, ας μην την πληρώσει το... γιαούρτι. Ο Εντσο Μαρέσκα κάνει για τη δουλειά που τον θέλει ο κόουτς. Το ίδιο δεν μπορεί να λέγεται για τον Ζαϊρί που παίζει στη θέση του «Τζόλε». Εκεί χρειάζεται παίκτης με προσωπικότητα, που θα έχει τα «άντερα» να πάρει την ομάδα πάνω του όταν η μπάλα θα «ζεματάει». Ο,τι και να πει ο Κετσπάγια, δύσκολα θα τον πιστέψει κανείς.

Δεν ήρθε ο Κάλστρομ, έρχεται ο Μαρέσκα. Η ζημιά είναι περισσότερο επικοινωνιακή παρά αγωνιστική. Αν βρεθεί κι ένας Μαρέσκα για τα αριστερά, το κακό θα είναι μικρό. Αρκεί να βρεθεί. Τι θα μένει μετά; Μα ένας σέντερ φορ που θα τη στέλνει στα δίχτυα με μεγαλύτερη ευχέρεια από τον Ντιόγο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube