Ο Σεμπάστιαν Σάχα μπορεί να θέλει τη νίκη στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, όμως οι φιλοδοξίες του δεν σταματούν εκεί. Στη συνέντευξη του στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε ότι το δέσιμο που απέκτησε την περασμένη χρονιά με τους φίλους της «Ένωσης» αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για μια βαριά και μεγάλη υπόσχεση: Πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μπορέσει να βοηθήσει την ΑΕΚ ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργεντινού πορτιέρο:

Πέρυσι ο Ολυμπιακός στέρησε από την ΑΕΚ πρωτάθλημα και φέτος. Φέτος μπορεί να τους σταματήσει;

Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό, δεν χρειάζεται μόνο μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, χρειάζεται να κατακτήσουμε κάποιο τίτλο. Βέβαια το πρώτο παιχνίδι μας δίνει την ευκαιρία να πάρει μία «εκδίκηση» για ότι συνέβη στον τελικό.

Μπορεί να μας πει πως έζησε ο ίδιος εκείνο το βράδυ του τελικού;

Για τον τελικό τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά. Όλα όσα θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ένα παιχνίδι. Προηγούμασταν 2-0, χάναμε 4-3, 4-4 λίγο πριν τη λήξη και κατά τη διάρκεια των πέναλτι ήταν φυσιολογικό να αλλάζει η ψυχολογία διαρκώς. Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι δεν θα μείνω ικανοποιημένος αν κερδίσουμε μόνο τον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική. Μόνο αν κατακτήσουμε ένα τίτλο θα είμαι ικανοποιημένος.

Όταν έγινε το 3-2 πίστεψε ότι η ΑΕΚ θα κατακτούσε το Κύπελλο; Ή αν θα μπορούσε να κάνει κάποια άλλα πράγματα στην τελευταία φάση για να λήξη έτσι το παιχνίδι;

Όταν έγινε το 3-2 σε καμία περίπτωση δεν πιστέψαμε ότι είχαμε κατακτήσει τον τίτλο. Είχαν απομείνει κάποια λεπτά και έπρεπε να προστατεύσουμε το σκορ. Βέβαια όταν τελειώνει ένας αγώνας και έχεις χάσει, πάντα σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει για να κερδίσεις το παιχνίδι. Αυτό που νομίζω είναι ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και με βάση την εμπειρία του περσινού πρωταθλήματος να γράψουμε μία άλλη καινούργια σελίδα.

Αισθάνεσαι ότι έχεις δεθεί με την ΑΕΚ περισσότερο από την υπογραφή ενός συμβολαίου;

Φυσικά και δεν είναι μόνο το συμβόλαιο αυτό που με δένει με τους οπαδούς. Η αγάπη και η φροντίδα που ένιωσα τον προηγούμενο χρόνο με έχει κάνει να νιώθω ακόμη πιο έντονα έτσι ώστε να δώσω μία υπόσχεση: αυτά που ζητάει ο κόσμος της ΑΕΚ θα δώσω τα πάντα για να μπορέσω να τα κατακτήσει.

Πόσο πιο απελευθερωμένος νιώθεις που μπορεί να βρίσκεται σε μία ομάδα όπου είναι δυνατόν να παίξει πολλά χρόνια;

Σίγουρα μου δίνει μία ηρεμία που ξέρω ότι θα βρίσκομαι τα επόμενα χρόνια εδώ. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσω με τον ίδιο επαγγελματισμό για να εμφανιστώ ίδιος ή και καλύτερος από την προηγούμενη χρονιά.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ερχόσουν στην ΑΕΚ, πίστευες ότι θα δεθείς με την ομάδα και θα μείνει εδώ πολλά χρόνια;

Κάθε παίκτης όταν πηγαίνει σε μία ομάδα έχει μία αισιοδοξία ότι θα τη βοηθήσει. Έχουν ξεπεραστεί οι προσδοκίες μου με την περσινή χρονιά με την αγάπη του κόσμου. Το μόνο που μας λείπει είναι ένας τίτλος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
TAGS: A.E.K.