Οσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Ειδικά το τι έχει ή δεν έχει μέσα στην τσέπη του. Από τεχνικής άποψης οφείλουμε να σεβαστούμε την... πρεμούρα του Κετσπάγια για σέντερ φορ και μετά (εάν και εφόσον) για αριστερό χαφ-εξτρέμ. Ολα τούτα τα είχε πει ο κόουτς πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες. Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιάννης Μώραλης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

Εν τω μεταξύ, κύλησε νερό στο αυλάκι και έγιναν κάμποσα φιλικά προετοιμασίας. Σε αυτά φάνηκε ότι ο Μήτρογλου κάνει τη δουλειά που δυσφορεί να κάνει ο Ντιόγο: βρίσκεται συνεχώς μέσα στη μεγάλη περιοχή και βρίσκει τρόπους να σκοράρει. Με λίγα λόγια, κάνει –έως ένα βαθμό– τη δουλειά που θα κάνει ο σέντερ φορ όταν και αν αποκτηθεί. Καμία αμφιβολία ότι ο Κετσπάγια θέλει και ο Ολυμπιακός ψάχνει να του βρει κάποιον καλύτερο από τον νεαρό. Ωστόσο, για τη θέση αυτήν, πέραν του Μήτρογλου, υπάρχει κι ο Νταρμπισάιρ, που αναμένεται (;) να ξεπεράσει τα προβλήματα με τους κοιλιακούς.

Κατά συνέπεια, για τη θέση που ψάχνει ο Ολυμπιακός, δηλαδή του κλασικού σέντερ φορ, υπάρχουν διαθέσιμοι δύο παίκτες. Υπάρχει βέβαια και ο Ντιόγο. Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό θέμα. Στην περίπτωση που ο κόουτς επιμείνει στα δύσκολα ματς σε μια παραλλαγή του 4-5-1, τι θα γίνει με τον Ντιόγο; Θα μείνει εκτός ενδεκάδας για να προτιμηθεί ο φορ που θα έρθει; Και κάτι ακόμα: πόσο ακατόρθωτο πια είναι για ένα φιλόδοξο προπονητή να πείσει τον Βραζιλιάνο να μείνει στη θέση του;

Ας αφήσουμε ανοικτό το θέμα αυτό για να θυμηθούμε τι ακριβώς γίνεται στη θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ. Εδώ οι επιλογές είναι από λιγότερες έως μηδαμινές. Ο κόουτς αρχίζει τα φιλικά με τον Ζαϊρί και τα τελειώνει με τον Σοϊλέδη. Ο πρώτος καθυστερεί την μπάλα σαν τον Λέτο και είναι πιο αργός από τον Αργεντινό. Οι συγκρίσεις με τον «Τζόλε» ξεπερνούν τα όρια της επιπολαιότητας.

Ο δεύτερος είναι τόσο εξελίξιμος που θα «καεί» αν φορτωθεί με ευθύνες που δεν του αναλογούν. Το πράγμα φωνάζει από μακριά ότι αριστερά βρίσκεται η πιο μεγάλη τρύπα, που αν δεν καλυφθεί θα οδηγήσει σε έναν Ολυμπιακό που θα γέρνει μονόμπαντα, αναγκάζοντας τον Γκαλέτι να δουλεύει διπλοβάρδια, παρά την αδυναμία του να παίζει σε φουλ ρυθμό πολλά συνεχή παιχνίδια.

Να έρθουμε τώρα σε όσα ξέρει ο... νοικοκύρης. Τα αριστερά χαφ-εξτρέμ δεν περισσεύουν στο ποδόσφαιρο. Δύσκολα τα βρίσκεις και δύσκολα τα πληρώνεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κετσπάγια δεν μπορεί να βγάλει λαγό από το καπέλο του. Η αγωνιστική αναπηρία του πρωταθλητή δεν παίρνει από γιατροσόφια. Θέλει επώδυνες λύσεις για το πορτοφόλι του νοικοκύρη. Κι ούτε υπάρχει λόγος να κάνει ο Κετσπάγια την ανάγκη φιλοτιμία για να καθησυχάζει ότι υπάρχουν λύσεις αριστερά. Πολύ απλά, δεν υπάρχουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube