Tο ενενηντάλεπτο του «Βιθέντε Καλντερόν» ήταν βαρετό. Εγινε έτσι από την ατυχία του Βύντρα στο 5ο λεπτό και την ατυχή έμπνευση του Τεν Κάτε να αφήσει εκτός τον Σαλπιγγίδη και να «βαφτίσει» αριστερό αμυντικό χαφ τον Νίνη.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αδιαφόρησε για το παιχνίδι μετά το γρήγορο 1-0. Οι παίκτες της περιορίστηκαν να αλλάζουν μεταξύ τους την μπάλα, αποφεύγοντας και το παραμικρό ρίσκο. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ακόμα κι όταν το προσπαθούσαν ήταν άτυχοι ή απροετοίμαστοι. Αναφέρομαι στο κακό πλασάρισμα του Σισέ και την άστοχη κεφαλιά του Βύντρα. Σε τούτες τις φάσεις προσθέτουμε απλώς τη διάθεση του Λέτο και έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο «χάθηκε» και ο Λέτο, με αποτέλεσμα να χαθεί μαζί του κι ο Παναθηναϊκός.

Οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν να αλλάζουν την μπάλα μεταξύ τους και κάπου εκεί ήρθαν τα νεύρα. Κάρτες «χαζές» για Σαλπιγγίδη, Λέτο, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, μέχρι που ήρθαν τα νεύρα του Σισέ, τα οποία του στοίχισαν την κόκκινη κάρτα. Ας εξηγήσει τώρα στους διοικούντες και τον προπονητή του τι τον «έπιασε» και είχε αυτή την άθλια συμπεριφορά. Και κάτι ακόμα: υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Σισέ να μη γίνεται αλλαγή; Ας μας πουν, να ξέρουμε. Φαντάζομαι ότι τέτοιος όρος δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του Γκαλίνοβιτς και θα φανεί σήμερα. Το σφάλμα στο γκολ του Αγκουέρο είναι όλο δικό του. Γονατίζει, κάνει λαβή και το «τρώει» δίπλα του. Κάτι πρέπει να γίνει.

Πρώτος και καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ο Σαριέγκι. Τι να το κάνεις, όμως, σε μια τόσο υποτονική βραδιά! Καλός κι ο Δάρλας. Στα ρηχά ο Σαλπιγγίδης, όσο χρόνο χρησιμοποιήθηκε. Διακριτική η παρουσία του Σισέ, μέχρι που έχωσε την κλοτσιά...

Εχασε χθες το βράδυ μια καλή ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Να δώσει συνέχεια στο καλό κλίμα που δικαιολογημένα δημιουργήθηκε με την «τριάρα» στο Παγκρήτιο. Ο Τεν Κάτε «είδε» πάλι πράγματα που κανενός άλλου τα μάτια δεν βλέπουν, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μη ρίξει τον καλύτερο δυνατό οπλισμό του στη μάχη.

Προχθές «καθάρισε» ο Λέτο με τα ζογκλερικά του. Οταν –με τέτοιους αντιπάλους– δεν πιάνουν τα ζογκλερικά, χρειάζεται συνολική λειτουργία ομάδας με συγκροτημένο πλάνο ανάπτυξης. Ο κόουτς μπορεί να τα βάλει (πάλι) με τα ατομικά λάθη των παικτών του αλλά θα πει λιγότερη από τη μισή αλήθεια. Η ομάδα που «κατέβασε» στο «Βιθέντε Καλντερόν» ήταν κουτσουρεμένη από τον ίδιο...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube