Ότι και να πούμε για το χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις είναι περιττό. Όπως και για κάθε άνθρωπο που «φεύγει» ξαφνικά από τη ζωή στα 31 του χρόνια. Είναι από τις καταστάσεις που δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος που δεν έχει ζήσει και εύχεται να μη συμβεί κάτι ανάλογο ούτε στον μεγαλύτερο του «εχθρό»…Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποια στιγμή τα «φώτα» θα σβήσουν και το δράμα θα μείνει εντός της οικογένειας. Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή συνεχίζεται...

Ωστόσο, η τοποθέτηση του Τούρκου γιατρού της πρώην ομάδας του Μπουράκ Κουντουράτσιογλου, προσωπικά με προβλημάτισε. Ο Μεξικανός επιθετικός έπαιζε την τελευταία τριετία στην Τουρκία με τελευταίο σταθμό την Ανγκαραγκούτσου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο συγκεκριμένος κύριος, ο Ντε Νίγκρις αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του, το οποίο και γνώριζε. Παραθέτω το σχόλιο του γιατρού για την υπόθεση:

«Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα ύστερα από σχετικές εξετάσεις. Υπήρχε ένα γενετικό θέμα δυσπλασίας της καρδιάς του, το οποίο μετά τα 30 μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε και οικογενειακό ιστορικό. Φυσικά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ο ίδιος υποβίβαζε το πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τόσα χρόνια δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα. Ως οφείλαμε, ενημερώσαμε ύστερα από νέες εξετάσεις την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία, σύμφωνα με το καταστατικό της, απάντησε ότι η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στις υποχρεώσεις της ομάδας είναι εφικτή, αρκεί να συνυπογράφαμε ότι αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη, κάτι που δεν δεχτήκαμε κι υποθέτω πως ήταν ο κύριος λόγος της φυγής του από την Αγκυρα».

Όπως γίνεται αντιληπτό αν ισχύουν όλα αυτά, ο Ντε Νίγκρις «έπαιζε» με τη ζωή του. Εδώ τίθεται το εξής ζήτημα, η Λάρισα δεν είχε γνώση για όλα αυτά; Γνώριζε τον λόγο που έφυγε ο παίκτης από την Τουρκία; Ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του ένιωθε υγιής, σκεφτόταν την ενδεχόμενη κλήση του στην εθνική του Μεξικού για το Μουντιάλ και όπως κάθε άνθρωπος δεν περίμενε ότι θα συμβεί κάτι στον ίδιο…Για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, αφού το σχετικό πόρισμα θα προκύψει μετά το πέρας όλων των εργαστηριακών εξετάσεων. Οι έως τώρα ενδείξεις μιλούν για παθολογικά αίτια του καρδιοπνευμονικού συστήματος.

Από την πλευρά της η θεσσαλική ΠΑΕ τονίζει ότι ο Ντε Νίγκρις υπεβλήθη στις απαιτούμενες καρδιολογικές εξετάσεις στον «Λευκό Σταυρό» στην Αθήνα και αυτές δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα. Τα επίσημα αντίγραφα των εξετάσεων είναι στα χέρια των «βυσσινί» και αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα όταν ζητηθεί.

Η ουσία είναι ότι τα κρούσματα θανάτων στον χώρο του αθλητισμού δεν έχουν τελειωμό και ουσιαστικά στο τέλος μένουμε χωρίς απάντηση για το τι έφταιξε. Και κλείνω με τον προβληματισμό του αναγνώστη μου Κώστα Τζιάνη: «Δεν μπορεί ένας επαγγελματίας αθλητής, που τη σήμερον ημέρα εξετάζεται εξονυχιστικά τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, να πάσχει από κάτι που οι γιατροί δεν βρήκαν. Είναι απολύτως αφύσικο. Οι παίκτες περνάνε από κόσκινο όταν πάνε σε μια ομάδα. Και ο Ντε Νίγκρις, άλλαξε 6 ή 7..δέν είναι δυνατόν να μην του βρήκαν τίποτα ποτέ…». Ότι και να πούμε κρίμα στον άνθρωπο που «έφυγε»…

Υ.Γ. 1 Θεωρώ αυτονόητο το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ για αναβολή του αγώνα της με τον Εργοτέλη και ελπίζω η Σούπερ Λίγκα να το δεχθεί. Οι μέρες είναι δύσκολες για τη Λάρισα και δυστυχώς έχει ξαναπεράσει ανάλογες στο παρελθόν.

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube