Πάει και η 24η αγωνιστική της Super League, άλλες δύο έμειναν. Για την κανονική διάρκεια, φυσικά, αφού ακολουθεί ο… χαμός των πλέι οφ και των πλέι άουτ!

Για άλλη μια φορά, λοιπόν και αφού, κλασικά, «τηγανίσαμε» τους εγκεφάλους μας, διαφωνήσαμε, τα βρήκαμε και αγκαλιαστήκαμε, στο sport-fm.gr καταλήξαμε στην κορυφαία 11άδα της αγωνιστικής!

Τερματοφύλακας: Επασί (Λαμία)

O φύλακας-άγγελος της Λαμίας κατέβασε ξανά τα… ρολά της εστίας του, δηλώνοντας «παρών» στις δύο πιο απειλητικές στιγμές του ΠΑΣ: Στο 26' απέκρουσε την κεφαλιά του Κάργα από απόσταση αναπνοής, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς διάβασε έγκαιρα τη φάση και πρόλαβε να επέμβει πριν ο Μιλιντσιάνου βρεθεί ολομόναχος απέναντί του.

Δεξί μπακ: Σούντγκρεν (Άρης)

Σαν να έχει υπογράψει… συμβόλαιο με την 11άδα της αγωνιστικής. Αλλά τι να κάνουμε, ο Σουηδός ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι απολαυστικός. Ίσως μιλάμε για το κορυφαίο δεξί μπακ του φετινού πρωταθλήματος. Κόντρα στον Ατρόμητο ανέβαινε -και πάλι- συνέχεια και γινόταν έξτρα playmaker από δεξιά, τη στιγμή, δε, που στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν καταλυτικός, με τέσσερα κλεψίματα και ισάριθμες επεμβάσεις.

Κεντρικός αμυντικός: Σουάρεθ (Αστέρας Τρίπολης)

Δεύτερο σερί μεγάλο παιχνίδι από τον Ισπανό στόπερ μετά από εκείνο απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου είχε σκοράρει κιόλας. Κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν βρήκε δίχτυα, αλλά η δουλειά του είναι άλλη και την έκανε θαυμάσια: Ο 30χρονος έβαλε ένα τεράστιο STOP και στους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία, που τον έβλεπαν -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- να «καθαρίζει» τα πάντα πίσω, έχοντας πέντε «δικές του» επεμβάσεις, όσες, δηλαδή και ο τερματοφύλακάς του, Τσιφτσής!

Κεντρικός αμυντικός: Βέλεθ (Παναθηναϊκός)

Ο κορυφαίος του αθηναϊκού ντέρμπι. Ο Ισπανός στόπερ δεν επέτρεψε στον Ανσαριφάρντ να φανεί σχεδόν… ποτέ, είχε τέσσερις επεμβάσεις, ενώ, παράλληλα, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, σαν να είναι επιθετικός, ενώ λίγο έλειψε να αποτρέψει την ισοφάριση, όντας στη φάση!



Αριστερό μπακ: Γκάνεα (Άρης)

Ο έτερος μπακ του Άρη μάλλον ζήλεψε τον συμπαίκτη του απέναντι… Γκολάρα στο 22', εξαιρετική σέντρα-ασίστ για το 2ο γκολ με τον Σάσα και 5/6 επιτυχημένα γεμίσματα! Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Ρουμάνο οπισθοφύλακα, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και με τρία κλεψίματα. Και μόνο το γεγονός ότι κρίνεται ως λίγο καλύτερος από τον εξαιρετικό Σούντγκρεν τα λέει όλα για την παρουσία του 28χρονου.



Αμυντικό χαφ: Νιάς (Παναθηναϊκός)

Η απουσία του Κουρμπέλη αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, ο Νιάς, όμως, δείχνει -σε πρώτη φάση- ικανός να καλύψει το κενό του αρχηγού. Δεν έχει κάνει τρομερά και φοβερά πράγματα, αλλά, παρ' όλα αυτά, ως «κόφτης» ήταν μαζί με τον Βέλεθ οι καλύτεροι για τους «πράσινους». Πρώτος σε κλεψίματα (7) μαζί με τον Χουάνκαρ ο Σενεγαλέζος, πρώτος σε επιτυχημένα τάκλιν (3) με 100%, δεύτερος σε κερδισμένες μονομαχίες (6) πίσω μόνο από τον Ιωαννίδη (8), ενώ, επίσης, έδωσε την ασίστ στον Βέλεθ για το 1-0, και έχασε και τη σημαντικότερη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στο 90ό λεπτό.

Κεντρικός χαφ: Σιμάνσκι (ΑΕΚ)

Ο καλύτερος της ΑΕΚ ξανά. Παρότι δεν έλειψαν τα λάθη στο παιχνίδι του, έτρεξε αδιάκοπα, προσφέροντας βοήθειες και στους μπακ (6 κλεψίματα), ενώ το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από το πείσμα του, καθώς έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στο κατάλληλο τάιμινγκ στον Γκαρσία.

Κεντρικός χαφ: Σλίβκα (Απόλλων Σμύρνης)

Εξαιρετικό ματς από τον Λιθουανό. Ηρεμούσε το παιχνίδι, οργάνωνε, ενώ έπεφτε με δύναμη πάνω στις φάσεις, κερδίζοντας μπάλες και βγάζοντας γρήγορα τον Απόλλωνα στην κόντρα. Είχε τέσσερα κλεψίματα (δεύτερος πίσω από τον Κολ), παίρνοντας πάνω του, δε και τις περισσότερες τελικές (3) από πλευράς γηπεδούχων.

Δεξί εξτρέμ: Μπρούμα (Ολυμπιακός)

Σε μια πολύ δύσκολη έξοδο, όπως εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στον μαχητικό Βόλο, ο Μπρούμα ήταν ο καλύτερος για τους «ερυθρόλευκους». Έδωσε πολλές μάχες από δεξιά, ενώ ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο κάνει με μνημειώδη ψυχραιμία και πάρα την πίεση, την πάσα στον Φορτούνη και στο δεύτερο βγάζει τη σέντρα στον Σωκράτη, που κάνει στη συνέχεια το λάθος πλασέ, για να σκοράρει ο Εμβιλά.

Αριστερό εξτρέμ: Σίτο (Αστέρας Τρίπολης)

Ο Ροντρίγκο ακόμη τον βλέπει και… τρέχει! Δεν είναι το γκολ του μόνο, με το οποίο ο Αστέρας παίρνει το προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι η εν γένει τρομερή παρουσία του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όντας τρομερά δραστήριος και δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην ανασταλτική γραμμή του «δικεφάλου». Χάρμα οφθαλμών ο 24χρονος, και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος.



Επιθετικός: Πινακάς (ΑΕΛ)

Και γκολάρα βάζει, πιάνοντας στον ύπνο τον απροετοίμαστο Μελίσσα και την πρώτη νίκη στην ΑΕΛ από τις 22 Νοεμβρίου δίνει στον «τελικό» -τον πρώτο από τους πολλούς- των «βυσσινί» απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο 19χρονος στράικερ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των «καναρινιών» και γενικά, σε ακόμη ένα ματς, έδειξε πως είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει η ομάδα της Θεσσαλίας.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube