Από την βραδινή εκπομπή του ΣΠΟΡ FM χωρίς να ξέρω για την συγνώμη που είχε ήδη ζητήσει μέσω του σημερινού “Πρωταθλητή” είχα πει ότι αν ο Φορτούνης ζητήσει συγνώμη για την απαράδεκτη ενέργεια του δεν θα πρέπει να τον… “σκοτώσουμε” κιόλας.

Φυσικά θα χάσει και κάποιο παιχνίδι ή παιχνίδια λόγω τιμωρίας αφού δεδομένα θα απαγγελθούν κατηγορίες από τον αθλητικό εισαγγελέα… Αυτονόητη η καταγγελία της ΑΕΚ που π.χ πέρυσι στο Καραϊσκάκη έβαλε το νικητήριο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα και ουδείς προκάλεσε ενώ έχει υποστεί Κασάμιδες και άλλα φρούτα.

Κυρίως η καταγγελία πρέπει να γίνει επειδή αν οι οπαδοί της δεν έδειχναν αυτοσυγκράτηση θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα μετά από αυτή την αισχρή πρόκληση. Για λόγους τάξης λοιπόν η καταγγελία είναι ευνόητη παρότι ο αθλητικός εισαγγελέας σίγουρα θα έκανε το καθήκον του αφού δεν υπάρχει Ελληνας που να γνωρίζει την ύπαρξη του αθλήματος “ποδόσφαιρο” και να μην πήρε χαμπάρι τι έκανε ο Φορτούνης.

Για μένα η συγνώμη είναι δεκτή ιδίως επειδή διευκρίνισε ότι ακόμη και να μην ήταν προς την παιδική εξέδρα η χαζοενέργεια που έκανε θα ίσχυε η συγνώμη. Έδειξε ότι κατάλαβε το λάθος του. Ο Φορτούνης είναι ένας καλός παίκτης που ανεξάρτητα αν είναι συμπαθής δεν έχει δώσει δικαίωμα άλλη φορά ούτε τον θυμάμαι να έχει δημιουργήσει θέματα με αντιπάλους παίκτες ή οπαδούς. Επίσης και στις δηλώσεις του ήταν πάντα ήπιος. Για αυτό και η ενέργεια του στα μάτια μου από την αρχή έμοιαζε προσχεδιασμένη και νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

Εντάξει είναι πολλές οι ήττες σερί, είναι επίσης η ήττα στον τελικό του 2016 και οι δύο σερί αποκλεισμοί στο κύπελλο Ελλάδος τις δύο επόμενες σεζόν, είναι ότι πέρυσι έμεινε απεριόριστους πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ αλλά δεν είναι ο Φορτούνης ο παίκτης που περιμένεις ότι θα προσπαθήσει να το παίξει κοκοράκι και μάλιστα τόσο νωρίς στον αγώνα που τελικά τους βρήκε αν και γλίτωσαν την ήττα να φεύγουν πάλι με σκυμμένο κεφάλι.

Επειδή έχω ζήσει μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές το να γίνεται “κόκκινο πανί” ο Φορτούνης σε όλες, και δεν ήταν λίγες, τις αποτυχίες του Ολυμπιακού την προηγούμενη σεζόν η μόνη δικαιολογία για αυτή την ξεκάρφωτη ενέργεια είναι να ένιωσε την ανάγκη μαζί με το γκολ που πέτυχε να κάνει κι αυτή την βλακεία για να δείξει ότι αυτός μπορεί να είναι ο ηγέτης της ομάδας όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά έτσι όπως τον γουστάρουν και οι πιο φανατικοί που τον λένε σοφτ. Φυσικά δεν έχει καμία ανάγκη να το κάνει αυτό όταν παίκτες πάνε κι έρχονται αλλά αυτός παραμένει όχι απλά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού αλλά και το βαρόμετρο.

Σε ένα ντέρμπι κορυφής που ο Ολυμπιακός δεν πέρασε την σέντρα σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με μια πάσα και έβαλε και γκολ στην δεύτερη επίθεση της ομάδας του. Αυτό θα αρκούσε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά στον Ολυμπιακό υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια τάση μέσα στην ομάδα που θέλει του πάντες να πουλάνε ολυμπιακοφροσύνη, ψευτοαντρηλίκι και να κάνουν εχθρούς αυτούς που επιλέγει η ομάδα! Θυμόμαστε όλοι τον Σάμαρη να φεύγει σαν εχθρός από τον Ολυμπιακό και με ανακοίνωση των οπαδών εναντίον του επειδή τόλμησε να πει καλά λόγια για τον συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδος Κώστα Κατσουράνη στο Μουντιάλ του 2014. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα…

Αυτά πιστεύω ότι εξηγούν την ενέργεια του Φορτούνη και φαίνεται κι από το τελευταίο μέρος της δήλωσης του που είναι λες και την έχει γράψει άλλος άνθρωπος από αυτόν που ζητάει την συγνώμη στην αρχή. Ιδίως αυτό πως τον έβριζαν επειδή πονούσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι ανέκδοτο κανονικό. Μην ξαναγράψουμε τι έχει γίνει την τελευταία τριετία αλλά πως είναι δυνατόν να δηλώνει ότι και στο 0-0 τον έβριζαν επειδή πόναγαν; Σίγουρα η ισοπαλία πλέον για την ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό είναι αποτυχία αλλά όχι και πόνος ρε Κωστάκη με τόσα λεπτά να μένουν για την λήξη. Αυτό το τελευταίο μέρος της δήλωσης είναι η πραγματική απόλαυση για τους οπαδούς της ΑΕΚ, για όσους έχουν νιώσει στο πετσί τους την χούντα της εικοσαετίας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να θεωρεί ο αρχηγός του Ολυμπιακού ότι οι οπαδοί της πρωταθλήτριας μετά από επιμέρους μεταξύ τους σκορ 7-1 σε νίκες και προκρίσεις από τότε που ο Μαρινάκης είπε ότι η ΑΕΚ είναι ιστορική αλλά όχι μεγάλη ομάδα τον Οκτώβριο του 2015 πονάνε στο 0-0 και με τον Ολυμπιακό να έχει περάσει μια φορά την σέντρα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η απόλαυση για την τελευταία πρόταση. Την γράφω κι εδώ γιατί δεν την χορταίνω: “Τον Ολυμπιακό μην τον ξεγράφουν”. Και μόνο με αυτή την πρόταση θα σε συγχωρούσα Κώστα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπεις τον αρχηγό της ομάδας που πριν 3 χρόνια έβαζε στόχο τις 30 νίκες στο πρωτάθλημα να ζητάει από την έκτη αγωνιστική να μην τον ξεγράφουν τον Ολυμπιακό! Ο Θεός να έχει καλά αυτούς που το πέτυχαν…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.