Κώστας Κετσετζόγλου

Αξίζει ένα «μπράβο» για μια σημαντική νίκη με μισή ομάδα

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (αλά ΠΑΟΚ) της ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, που σημειώθηκε με... μισή ομάδα και την ευκαιρία της Ένωσης για ένα καλό φινάλε.

Σίγουρα δεν έκανε επίδειξη δύναμης η ΑΕΚ στο Περιστέρι. Νίκησε… μόνο με 1-0. Βέβαια με τέτοιες νίκες και με λιγότερες δικές του και περισσότερες του αντιπάλου ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ έβγαλε σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο και καθάρισε το πρωτάθλημα με 14 νίκες και μια ισοπαλία. Με μισή ομάδα, με απουσίες βασικότατων παικτών, με τον καλύτερο παίκτη και πρώτο σκόρερ της σεζόν να γίνεται αλλαγή μετά από ύπουλο χτύπημα από το πρώτο ημίχρονο, με την ψυχολογία καταρρακωμένη με ένα πόντο σε δύο ματς και μηδέν γκολ και σε ένα γήπεδο και μια ομάδα που λυσσάει με την ΑΕΚ, ε δεν την λες και άσχημη τη νίκη.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε την κάνει ακόμη καλύτερη. Επίσης μπορεί να… ντρεπόμαστε να λέμε για τρίτη θέση αλλά σε κάθε περίπτωση πλέον το καλό εισιτήριο του Europa League είναι στα χέρια της ΑΕΚ. Μένουν πέντε αγώνες και η διαφορά είναι 4 βαθμοί. Εφτά δηλαδή γιατί υπάρχει και η κλοπή των τριών πόντων για επεισόδια εκτός γηπέδου.

Με όλες αυτές τις απουσίες, συν τον Πόνσε, συν τον Λιβάγια που μπήκε χωρίς κανονικό ζέσταμα και ανέτοιμος λόγω της ίωσης και με πειραματικό σχήμα για άλλη μια φορά και με αριστερό μπακ χαφ εφεύρεση νούμερο 3 τον Κλωναρίδη, η ΑΕΚ αν μη τι άλλο κατάφερε να είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πριν από διακοπή είναι πραγματικά μια όαση αυτή η νίκη για λίγη ηρεμία. Όχι μέσα στην ομάδα που έτσι κι αλλιώς παρότι η χρονιά πήγε χάλια έχει την σταθερότητα και την ασφάλεια που δίνει η διοίκηση της αλλά γύρω γύρω.

Ας πούμε κι ένα “μπράβο” για την προσπάθεια για τη νίκη. Δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύουν όλα αυτά που έχουν ειπωθεί για τα λάθη που οδήγησαν την ΑΕΚ τόσο πίσω στην βαθμολογία, ούτε ότι η ΑΕΚ είναι πλήρης και δεν χρειάζεται μεταγραφές για του χρόνου. Όταν νικάει μια ομάδα που καλώς ή κακώς λόγω πτώσης ΠΑΟ είναι τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια, εκτός έδρας, στο παιχνίδι που καιγόταν ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα αν μη τι άλλο αξίζει ένα μπράβο στον προπονητή και σε όσους έπαιξαν. Δεν τα έκαναν όλα σωστά αλλά έκαναν μια σημαντική νίκη.

Η διακοπή λοιπόν έρχεται στο καλύτερο σημείο. Με μια νίκη που έκανε τα πράγματα εύκολα σε ότι αφορά τον στόχο που απομένει στο πρωτάθλημα και με τον απαραίτητο χρόνο μπροστά για να ενσωματωθούν οι παίκτες που επιστρέφουν και δεν είναι λίγοι. Ο Χουλτ έχει κάνει ήδη δύο κανονικές προπονήσεις οπότε με τον Παναιτωλικό σε 15 μέρες θα είναι έτοιμος. Οπότε αν θέλει ο Μανόλο να παίξει και με τον Παναιτωλικό με 3 πίσω θα έχει τον Χουλτ για τα αριστερά και επιτέλους δεν θα χρειαστεί άλλη αλχημεία. Καλά πήγε ο Κλωναρίδης αλλά δεν είναι λύση και εύκολα μπορείς να το πληρώσεις στο επόμενο παιχνίδι. Και σύντομα μπαίνει κανονικά ο Λόπεζ.

Όταν λέμε σύντομα μέχρι το επόμενο ματς θα έχει κάνει κι αυτός κανονικές προπονήσεις. Γυρίζει κι ο Μάνταλος που η απουσία του στο δημιουργικό κομμάτι φάνηκε πολύ στα δύο προηγούμενα ματς και βέβαια κι ο Σιμόες. Ο Πόνσε δεν παίζει με Παναιτωλικό λόγω καρτών οπότε θα γυρίσει ξεκούραστος κι αυτός με τη Λαμία στον ημιτελικό. Ο Αλμπάνης πιστεύω ότι δεν θα έχει την τύχη που είχε μετά τον… ΟΦΗ και θα παίζει περισσότερο. Σε ένα νορμάλ σύστημα με 4-2-3-1 στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό σίγουρα δικαιούται θέση βασικού σε μία από τις δύο θέσεις στα άκρα. Ευκαιρία λοιπόν για ένα καλό φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x