· Δεν αργούν πλέον καθόλου τα πρώτα παιχνίδια των Κυπέλλων Ευρώπης για τη νέα σεζόν και η UEFA ανακοίνωσε τις αποφάσεις της αναφορικά με την παρουσία κόσμου στα γήπεδα!

· Μπορούμε να σταθούμε σε τρία σημεία:

ΠΡΩΤΟΝ, καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε πέρυσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για άνοιγμα των γηπέδων μέχρι μάξιμουμ 30% της χωρητικότητας τους. Για παράδειγμα, στο Καραϊσκάκη πέρυσι θα επιτρέποντας η παρουσία 11.000 οπαδών, εάν η ελληνική κυβέρνηση φυσικά δεν έκλεινε τα γήπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εξακολουθεί να υφίσταται ο περιορισμός της απαγόρευσης οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για παράδειγμα, αν κληρωθεί ο Ολυμπιακός στη συνέχεια της πορείας του με την Γιάνγκ Μπόις, δεν θα μπορούν οπαδοί του να πάνε στην Ελβετία, ούτε οι Ελβετοί να έρθουν στον Πειραιά.

ΤΡΙΤΟΝ, η UEFA αφήνει κάθε ομάδα να διαθέσει ακόμη και το 100% των εισιτηρίων της, αρκεί η τοπική κυβέρνηση να το επιτρέπει. Για παράδειγμα, αν η ελληνική κυβέρνηση «ανοίξει» τα γήπεδα για τον κόσμο, ο ολυμπιακός μπορεί να διαθέσει 33.000 εισιτήρια.

· Πρακτικά τώρα: οι ελληνικές ομάδες, όπως και η κάθε μία ευρωπαϊκή, εξαρτώνται κατά βάση από τις αποφάσεις της κυβέρνησης της κάθε χώρας. Ήδη, γίνεται μία συζήτηση να επιτρέψει η ελληνική κυβέρνηση να ανοίξουν τα γήπεδα σε ένα ποσοστό 30%. Αυτό φαίνεται να είναι το πιο ιδανικό σενάριο. Όπερ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μπορεί να έχει μάξιμουμ 11.000 κόσμο σε Ελλάδα κι Ευρώπη…

· Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός ζήτησε από τις ομάδες με τις οποίες κληρώθηκε, την Ντινάμο Τυφλίδας και την Νέφτσι Μπακού, να παίξει μαζί τους τις Τετάρτες 21 και 28 Ιουλίου. Κι αναμένει τις απαντήσεις τους. Εάν αρνηθούν και δεν τα βρουν μεταξύ τους τα εμπλεκόμενα μέρη, τότε θα αποφασίσει η UEFA…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube