Κώστας Νικολακόπουλος

Τα… απόνερα της κλήρωσης του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο ξεχωριστά πράγματα αναφορικά με την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

· Λογικό είναι να ασχολούμαστε με το ζευγάρι Ντιναμό Τυφλίδας-Νέφτσι, αφού από εκεί θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Έχει, όμως, νόημα να δούμε και κάποια άλλα ζευγάρια από τον α΄ προκριματικό γύρο, γιατί πολύ απλά είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν αποκλεισμοί ουκ ολίγων αρκετά καλών ομάδων, κάτι που πιθανότατα θα το βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

· Για παράδειγμα, θα αποκλειστεί μία εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Ομόνοιας. Όπως και μία εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας-Γιάνγκ Μπόις. Και μία εκ των Μπόντο Γκλιμτ-Λέγκια Βαρσοβίας. Και μία εκ των Μακάμπι Χάιφα-Ερυθρός Αστέρας. Όλες αυτές δεν είναι καθόλου μικρές ομάδες. Ίσα ίσα όλες έχουν βαθμό επικινδυνότητας, ορισμένες μάλιστα και υψηλό.

· Έγινε έτσι η κλήρωση-ορισμός από την ΟΥΕΦΑ, με τους υποομίλους, που εφόσον ο Ολυμπιακός δεν την πατήσει άσχημα, μπορεί στην επόμενη φάση, στον γ΄ προκριματικό, να έχει μία κλήρωση (στις 19 Ιουλίου) ίσως και καλύτερη απ΄ ότι θα μπορούσε να περιμένει.

· Θεωρητικά ο Ολυμπιακός ήταν από τους τυχερούς της κλήρωσης, μαζί με δύο τρεις άλλες ομάδες: την Φέρεντσβαρος, που θα παίξει με τη Ζαλγκίρις η, την Λίνφιλντ…Την Μάλμε που θα παίξει με το Ελσίνκι η, την Μπούντουκνοστ…Και την ρουμάνικη Κλουζ που θα παίξει με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα…

· Θα έλεγα ότι τα πιο…περίεργα ζευγάρια είναι της Αλασκέρτ Αρμενίας με την Τέουτα της Αλβανίας η, την Σέριφ Μολδαβίας…Και της Λούντογκορετς με την Σκέντζια Σκοπίων η, την Μούρα Σλοβενίας.

· Ας επαναλάβουμε ότι οι νικητές του β΄ προκριματικού γύρου κερδίζουν κάτι αρκούντως σημαντικό: μία σίγουρη θέση στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ, είτε του Κόνφερενς Λιγκ. Αντίθετα, οι χαμένοι πάνε στον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και…βλέποντας και κάνοντας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x