Κώστας Νικολακόπουλος

Τα αποτελέσματα τα λένε όλα για τις αντιπάλους του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

· Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό ήταν καλή στον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Από την στιγμή που υπήρχαν 33,3% πιθανότητες να του πέσει η νικήτρια του ζευγαριού Μακάμπι Χάιφα-Καϊράτ Καζακστάν, ήταν καλή η κλήρωση, διότι φαβορί είναι η πρωταθλήτρια Ισραήλ κι ο Ολυμπιακός και τις τέσσερις φορές που έχει αντιμετωπίσει εδώ και 20 χρόνια ομάδες του Ισραήλ, έχει αποκλειστεί και τις τέσσερις!!! Τελευταία το καλοκαίρι του 2016, όταν η Χάποελ Μπερ Σέβα τον είχε αφήσει εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ!

· Μάλιστα, από την ώρα που στην κλήρωση βγήκε πρώτα το ζευγάρι Κόλαχ Ουαλίας-Αλασκέτ Αρμενίας, οι πιθανότητες να του έπεφτε το ζευγάρι Μακάμπι Χάιφα-Καϊράτ Καζακστάν, δεν ήταν πια 33,3%, ήταν 50%! Οπότε, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είχε την ιδανική κλήρωση, το ζευγάρι Κόλαχ Ουαλίας-Αλασκέτ Αρμενίας, αλλά είχε την δεύτερη καλύτερη επιλογή, το ζευγάρι Ντινάμο Τυφλίδας-Νέφτσι Αζερμπαϊτζάν.

· Όποια κι αν προκριθεί από αυτό το ζευγάρι, ο Ολυμπιακός πρέπει να την περάσει. Ειδάλλως, θα έχει αποτύχει τραγικά. Προσέξτε, ομάδα της πλάκας ακόμη και σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει. Όμως, αν δεν μπορείς να αποκλείσεις την πρωταθλήτρια Γεωργίας η, την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, δεν έχει νόημα να συζητάμε για Ευρώπη. Βεβαίως, εάν ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά προετοιμασμένος και δεν δει με τη σοβαρότητα που πρέπει αυτά τα δύο παιχνίδια, μπορεί και να πάθει χοντρή νίλα! Από τον ίδιο εξαρτάται.

· Βλέπουμε ότι η Ντινάμο Τυφλίδας στα περσινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αποκλειστεί από τον α΄ γύρο, με ήττα από τα Τίρανα. Στη συνέχεια, πέρασε ένα γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας 1-0 με πέναλτι στο 90’ την Κόναχ της Ουαλίας και στον άλλο γύρο του Γιουρόπα συνετρίβη 1-6 από την ΚΙ των Νήσων Φερόε…Ένα χρόνο πριν, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ είχε αποκλείσει την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά αμέσως μετά βγήκε εύκολα νοκ άουτ από τη Φέγενορντ, χάνοντας 0-4 στην Ολλανδία…

· Θεωρητικά στην μεταξύ τους παρτίδα, φαβορί είναι η Νέφτσι. Πέρυσι, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ είχε αποκλείσει την αλβανική Σκούπι και είχε αποκλειστεί στη συνέχεια από τη Γαλατασαράι χάνοντας 1-3. Πρόπερσι, πάντα στα προκριματικά του Γιουρόπα, είχε αποκλείσει την ουκρανική Άρσεναλ και αμέσως μετά είχε αποκλειστεί από την ισραηλινή Μπνέι Γεχούντα…

· Τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων την προηγούμενη διετία τα λένε όλα. Νομίζω ότι θα περάσει η Νέφτσι και με αυτήν άρα θα παίξει ο Ολυμπιακός.

· Τώρα, γιατί η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε και χώρισε τις ομάδες σε υποομίλους; Το κριτήριο είναι σχεδόν καθαρά γεωγραφικό. Κοιτάζει να είναι έτσι τα γκρουπ ώστε να αποφεύγονται τα πολύ μακρινά ταξίδια σε αυτές τις πρώτες προκριματικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε εύκολα υποψήφιο αντίπαλο του την Ομόνοια, αντί του ζευγαριού με την Μακάμπι Χάιφα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x