*Μετά τις δυο γκέλες του Παναθηναϊκού απέναντι σε Ιωνικό και ΟΦΗ, το ζητούμενο και κυρίαρχο για τους «πράσινους» ήταν η επιστροφή στις νίκες. Όπως και έγινε στη Λιβαδειά. Απέναντι σε έναν εξαιρετικό και ψυχωμένο Λεβαδειακό, το «τριφύλλι» πήρε το «τρίποντο» (0-1) με το γκολ του Βέρμπιτς, έβαλε στο σακούλι του πολύτιμους βαθμούς, δείχνοντας, όμως, ξανά άγχος και έχοντας προβληματική εμφάνιση.

*Είναι ξεκάθαρο ότι τα στραβοπατήματα που προηγήθηκαν έχουν φέρει εξτρά πίεση στον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε πολύ. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελαν πάση θυσία την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και το πέτυχαν με πολύ κόπο, άγχος και νευρικότητα. Επί της ουσίας, ένα καλό 15λεπτο, το τελευταίο του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτό, που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

*Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» έβαλαν κάτω την μπάλα, επιτέθηκαν με ορθολογικό τρόπο, βρήκαν γκολ με ασίστ Σπόραρ και πλασέ Βέρμπιτς στο 35', είχαν στη συνέχεια μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος, αλλά και δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Σπόραρ. Μέχρι εκείνο το διάστημα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί, αλλά δεν μπορούσε, βλέποντας απέναντί του μια καλοστημένη ομάδα να του στήνει… μπλόκο και να μην τον αφήσει να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα.

*Στην επανάληψη, η εικόνα ήταν πάνω-κάτω ίδια με αυτή του πρώτου ημιώρου. Πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, έλλειψη έντασης, άγχος, νευρικότητα και έλλειψη παραγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να κερδίζει μπάλες και να γίνει απειλητικός στο 64' με τον Βρακά να παίρνει το… δώρο του Χουάνκαρ (αψυχολόγητο και αβίαστο λάθος μέσα στην περιοχή) και τον Μπρινιόλι να του λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο και αντανακλαστικά. Το «τριφύλλι» βρήκε δεύτερο γκολ με ωραίο πλασέ του Πούχατς (στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας), αλλά ακυρώθηκε έπειτα από συμβουλή του VAR για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη.

*Σε ατομικό επίπεδο, είναι θετική η επιστροφή του Βέρμπιτς στα γκολ, αλλά ο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος ξεδίπλωσε ποιότητα στο χορτάρι, ήταν όαση στη Λιβαδειά, σε σχέση με τη μετριότητα των περισσότερων ποδοσφαιριστών.

*Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έκανε τη… δουλειά του και επέστρεψε στις νίκες. Το αρνητικό, η κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι «πράσινοι» προβληματίζουν, δείχνουν νευρικότητα, άγχος και κάνουν φτηνά λάθη, τα οποία σήμερα δεν πλήρωσαν. Αυτή η εικόνα, όμως, πρέπει να αλλάξει άμεσα! Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επανέλθει ξανά στις σοβαρές και καλές εμφανίσεις διότι ακολουθούν παιχνίδια-τελικοί με πρώτο αυτό απέναντι στην ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά».

Υ.Γ.: Η ενέργεια των αστυνομικών δυνάμεων να ρίξουν δακρυγόνο μέσα στην κερκίδα κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είναι από απαράδεκτη έως εγκληματική! Χωρίς λόγο, είδαμε χημικό να πέφτει μέσα σε εξέδρα με χιλιάδες κόσμου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρομερή αναστάτωση, άνθρωποι να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να αναπνεύσουν και το ασθενοφόρο να παραλαμβάνει φίλαθλο ο οποίος είχε ξαπλώσει στο χορτάρι έχοντας σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για αυτό που συνέβη και ευτυχώς που δεν είχαμε τα χειρότερα στη Λιβαδειά…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube