Κάθε καλοκαίρι είναι η χαρά του ποδοσφαιρόφιλου, καθώς το μεταγραφικό παζάρι παίρνει φωτιά σε κάθε πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο έγινε και το καλοκαίρι του 2021 όπου έπεσαν… βόμβες! Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα, δυο ονόματα που έκαναν πάταγο. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Κανείς μα κανείς δεν περίμενε ο Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, όπου αγωνιζόταν από μικρό παιδί, όπου μεγάλωσε και έγινε αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής που είναι σήμερα. Κι όμως σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο GOAT φεύγει από την οικογένειά του. Ο λόγος; Η κακή οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» και το γεγονός ότι ο καταλανικός σύλλογος δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει οικονομικά για να κρατήσει τον Μέσι. Ο Λιονέλ Μέσι στην συνέντευξη Τύπου που έγινε ώστε να αποχαιρετήσει την ομάδα του και τους φίλους της Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του. Δείγμα ότι δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη και έπαιζε πραγματικά με την ψυχή του!



Η πρώτη ομάδα που τον έβαλε στο μάτι ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν και είχε τα χρήματα για να τον αποκτήσει. Όπως και έγινε! Πλέον ο «Λέο» είναι Παριζιάνος, ωστόσο όλοι εμείς που τον έχουμε συνηθίσει μια ζωή με τα «μπλαουγκράνα» μας… ξενίζει κάπως η εικόνα του στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Κριστιάνο Ρονάλντο ξανά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Αυτό κι αν ήταν βόμβα. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, σε αυτή που ουσαστικά τον έκανε αυτό που είναι τώρα, αποχωρώντας από τη Γιουβέντους ύστερα από τρία χρόνια που αγωνιζόταν εκεί. Η είδηση ότι ο Ρονάλντο πάει στην Γιουνάιτεντ έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Και αυτό διότι οι φήμες έδιναν και έπαιρναν ότι ο Πορτογάλος θα έκλεινε με την Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν τόσο σίγουρος για αυτή τη μεταγραφή και τελικά δεν προχώρησε. Παρόλαυτα θα θέλαμε να δούμε τους δύο άνδρες να συνεργάζονται και θα είχε αρκετό ενδιαφέρον Αλλά για να πούμε και την αλήθεια, του ταιριάζει να φοράει την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων»! Όπου θέλει μπορεί να παίξει και συνεχίζει να κάνει τα… θαύματά του!



Άλλη μια βαρβάτη μεταγραφή που έκανε ντόρο ήταν εκείνη του Σέρχιο Ράμος. Ο Ισπανός όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με την Ρεάλ Μαδρίτης δεν ανανέωσε μαζί της και έτσι αποφάσισε να αλλάξει πρωτάθλημα και να στραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο αργήσαμε να τον δούμε καθώς ταλαιπωρηθηκε αρκετά από τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν, όμως το ντεμπούτο του έγινε επιτέλους πριν βγει το 2021!

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ αποφάσισε να αφήσει πίσω του την Λίβερπουλ και να πάει κι αυτός στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία από ότι φάνηκε είχε... μέλι (και χρήματα). Δεν εξηγείται αλλιώς που τράβηξε κοντά της όλους τους παικταράδες. Μέχρι τώρα βέβαια ο Ολλανδός δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με τον χρόνο που του έχει δώσει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και σκέφτεται διπλά την απόφαση που πήρε.

Ακόμη ένας παίκτης που τον... τράβηξε η ομάδα του Παρισιού ήταν και ο Τζίτζι Ντοναρούμα. Ο 22χρονος τερματοφύλακας ο οποίος αγωνιζόταν στην Μίλαν και προερχόταν από την κατάκτηση του Euro με την εθνική Ιταλίας, αποφάσισε να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο και αυτός έχει μείνει ανικανοποίητος και πικραμένος καθώς δεν έχει παίξει σε πολλά παιχνίδια. Αλλά από την άλλη όταν έχεις τον Κέιλορ Νάβας βασικό, δύσκολα τον αλλάζεις!



Η Παρί Σεν Ζερμέν έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για την απόκτηση του Αχράφ Χαμίκι από την Ίντερ, καθώς πλήρωσε 70 εκατομμύρια ευρώ για τον Μαροκινό. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν η πρωταγωνίστρια των μεταγραφών καθώς από ότι βλέπουμε ήθελε φέτος να κάνει μια υπερομάδα και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει αφού πάει... τρένο στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μόλις τσεκαρε ότι ο Αλάμπα έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν έσπευσε να τον κάνει δικό της όπως και έγινε. Ο Ρομέλου Λουκάκου από την άλλη αποφάσισε να αφήσει το ιταλικό πρωτάθλημα και την Ίντερ και να γίνει κάτοικος Λονδίνου, επιστρέφοντας στην Τσέλσι. Ωστόσο τώρα τελευταία κάπως τα έχει γυρίσει, με τον μάνατζερ του να κάνει κάποιες δηλώσεις που συζητήθηκαν, ότι ο Βέλγος σκέφτεται ξανά να γυρίσει στην Serie A. Η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν, πάντως αυτή του Λουκάκου αφού ξοδεύτηκαν γύρω στα 110 εκατ. ευρώ για να γυρίσει στους Λονδρέζους!



Ο Τζέιντον Σάντσο έφυγε από το γερμανικό πρωτάθλημα και την Ντόρτμουντ και θέλησε να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι και άσχημα αφού εκτός το ότι είναι συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του και να βοηθάει σημαντικά την ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έφεραν στην ομάδα τους και τον Ράφαελ Βαράν ο οποίος αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε κάτοικος του Μάντσεστερ. Και τώρα που είπαμε Μάντσεστερ πάμε στην άλλη ομάδα την Σίτι η οποία πήρε τον Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα . Μια μεταγραφή που δεν... έτυχε, πέτυχε. Μπορεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, καθώς στοίχισε 117 εκατομμύρια, αλλά η χρονιά μέχρι τώρα έχει δείξει ότι άξιζε!



Ο Νταγιό Ουπαμεκανό αποφάσισε να μην αλλάξει πρωτάθλημα, μόνο ομάδα. Έτσι έβγαλε την φανέλα της Λειψίας και φόρεσε εκείνη της Μπάγερν. Ο Γάλλος έχει πάρει κιόλας την φανέλα του βασικού και σε κάθε ματς εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του!

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Μέμφις Ντεπάι και τον Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος σταματάει την καριέρα του μόλις στα 33 του χρόνια μετά από πρόβλημα στην καρδιά του. Μια είδηση που προκάλεσε σοκ παγκοσμίως. Οι «μπλαουγκράνα» έφεραν πίσω στο σπίτι τους τον Ντάνι Άλβες! Ο 39χρονος δεξιός μπακ επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ύστερα από 5 χρόνια για να δώσει νέα πνοή στην ομάδα βοηθώντας την να πάει ξανά ψηλά! Μπορεί να μην ήταν μεταγραφή του καλοκαιριού, αλλά θα την βάλουμε ως εξτραδάκι...



Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι έγινε το μπαμ και στους προπονητές. Πολλά πάρε δώσε, πολλές ομάδες άλλαξαν τους τεχνικούς τους. Τσάβι, Αντσελότι, Μπενίτεθ, Ιντζάγκι, Μουρίνιο, Σπαλέτι, Αλέγκρι, Σάρι, Νάγκελσμαν… είναι μόνο μερικά ονόματα που έπιασαν το τιμόνι των ομάδων.

Ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα! Ο Καταλανός πήρε την θέση του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος δεν είχε καθόλου καλά αποτελέσματα με την ομάδα. Ο Τσάβι επέστρεψε στην οικογένειά του, όπου πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν και έχει βάλει στόχο να την φτάσει ψηλά αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο έργο. Συγχωρέστε μας που δεν είναι καλοκαιρινή μετακίνηση, αλλά αν δεν την αναφέρουμε και αυτή θα πέσει το... ταβάνι να μας πλακώσει!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έφυγε, ο Κάρλο Αντσελότι ήρθε! Ο 62χρονος Ιταλός ανέλαβε την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Ζιζούμε δική του απόφαση ήθελε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας». Ο Αντσελότι ξαναγύρισε στην Ρεάλ, γνωρίζει καλά την ομάδα και ξέρει πώς να την φτάσει στην κορυφή κάθε διοργάνωσης. Ο Κάρλο Αντσελότι έφυγε από την Έβερτον και ο Ραφαέλ Μπενίτεθ πήρε το τιμόνι στα «ζαχαρωτά». Μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ομάδα ούτε έχει μια σταθερή πορεία στην Premier League. Δεν αποκλείεται σύντομα να αποχωρήσει...



Ο Αντόνιο Κόντε έφυγε για να έρθει ο Σιμόνε Ιντζάγκιστην Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έχουν βρει ξανά τον περσινό εαυτό τους, πάνε από το καλό στο καλύτερο, δείχνοντας πως και φέτος είναι το φαβορί για το σκουντέτο. Ο Κόντε από την άλλη πήγε στο αγγλικό πρωτάθλημα και στην Τότεναμ (και αυτός μετά το καλοκαίρι), στην θέση του ΝούνοΕσπιρίτο Σάντος. Άλλη μια μεταγραφική βόμβα στην τεχνική ηγεσία ήταν και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο «Special One» δείχνει πολύ χαρούμενος στην Ρόμα, δουλεύει με την ομάδα, ωστόσο μέχρι τώρα η πορεία δεν είναι και τόσο σταθερή. Έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο, οπότε υπάρχει χρόνος για να βγει η δουλειά του στο χορτάρι.



Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε μείνει ελεύθερος και ανέλαβε τη Νάπολι και την θέση του Τζενάρο Γκατούζο. Από την άλλη, το όνομα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ακουγόταν πολύ για όλες τις ομάδες, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε στη Γιουβέντους. Επέστρεψε στη Γηραιά Κυρία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί για την επιλογή του. Ο Μαουρίτσιο Σάρι ανέλαβε τη Λάτσιο. Να πούμε την αλήθεια μας του πάει το ιταλικό πρωτάθλημα και θέλουμε να τον βλέπουμε εκεί, πρέπει όμως να τα πάει καλύτερα και αυτός για να μην έχει θέματα.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν πήγε στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν στην θέση του Χάνζι Φλικ. Ο 34χρονος προπονητής θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους τεχνικούς αυτή την στιγμή και όχι άδικα, καθώς έχει δείξει ότι έχει ταλέντο και μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα και να της φέρει τα θετικά αποτελέσματα.

Ήταν ένα τρελό, τρελό καλοκαίρι που δύσκολα θα ξεχάσουμε...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube