Μετά από τρία χρόνια μέσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έφυγε ηττημένος αλλά παρά λίγο και να νικήσει. Είναι μια πρόοδος ανεξάρτητα από το ότι είχε απέναντι του μια ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο, Λόπες, Οικονόμου, Αλεφ, Αλμπάνη, Πόνσε και έχασε και μέσα στον αγώνα Κλωναρίδη και Γαλανόπουλο. Να είναι καλά η καρδιά τη πρωταθλήτριας ΑΕΚ που μίλησε στο τέλος και βέβαια ο αδελφός Φέτφα από τον Πόντο που έχασε ένα γκολ την ώρα που όλοι πίστεψαν ότι μπήκε. Σίγουρα πολλά σαλόνια θα… υπέφεραν στα Ολυμπιακά σπίτια ενώ έτσι η ΑΕΚ έφυγε πάλι με την γλυκιά γεύση στο τέλος για τρίτο συνεχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό κι ας μην κέρδισε αυτή την φορά. Και πριν το ματς λέγαμε ότι η ισοπαλία δεν είναι καταστροφή για κανέναν από τους δύο κι έτσι έγινε.

Φυσικά το ξεκίνημα του αγώνα ήταν για πολλά με λίγα όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βάλει ούτε το πρώτο και δεν έφταιγε μόνο το δοκάρι για αυτό αλλά και ο τρόπος που προσπαθούσε η ομάδα να τελειώσει τις φάσεις με ένα μείγμα βιασύνης και τσαπατσουλιάς. Κι έτσι ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στη μοναδική του επίθεση είχε τεράστια ευκαιρία. Αυτή φάση, η φάση του γκολ που ο Σιμόες θεώρησε πως ο Φορτούνης είχε τελειώσει για την φάση μόλις έδωσε στον Ποντένσε και τον άφησε πανταχόθεν ελεύθερο να βάλει το γκολ με αυτό το άνετο σουτ και βέβαια η τελευταία φάση με τον αδελφό Πόντιο Φετφατζίδη, όπου ο Γκάλο ρίσκαρε ένα γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα για να μην κάνει ένα φάουλ πίσω από στην σέντρα δείχνουν πως υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα συγκέντρωσης στην ομάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια. Για την ακρίβεια απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό η υπευθυνότητα που πέρυσι ήταν στον μέγιστο βαθμό. Με αυτά τα μυαλά η ΑΕΚ παρότι έδειξε συνολικά καλύτερη κι από τους δύο βασικούς της αντιπάλους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα δεν θα τα καταφέρει.

Μιλάμε όμως για μια άλλη ΑΕΚ μετά την διακοπή. Μια ΑΕΚ που θα έχει και τον Μάνταλο και τον Πόνσε και όλους τους άλλους που είπαμε στην αρχή αλλά φυσικά και τον Μπογέ. Έναν παίκτη που σε 15 μόλις λεπτά χωρίς κανένα αγωνιστικό ρυθμό και με μια ομάδα που ήταν έτοιμη να χάσει έδειξε πως είναι ένας παίκτης άλλου επιπέδου. Ένας παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά και που έκανε διαφορά ακόμη και στο ντέρμπι δείχνοντας σε όλους τους άλλους που είχαν ξεχαστεί ότι δεν είχαν και τίποτα σπουδαίο απέναντι. Δεν σκόραρε αλλά έδωσε την ώθηση. Και ο Τάσος έκανε την δουλειά, ο «Λάζαρος» της φετινής ΑΕΚ που πήρε την θέση του ανύπαρκτου που είδαμε να περιφέρεται με το 11 και που έγινε αισθητός μόνο στην αλλαγή και στο φάουλπου έριξε στο τείχος όταν δεν άφησε, ευτυχώς, τον Φορτουνάκο να το χτυπήσει. Εβγαλε αντρηλίκι ο Φορτουνάκος στο γκολ πήγε και είπε όσα είπε εκεί που πάνε οι… ακαδημίες της ΑΕΚ αλλά πάλι με σκυμμένο κεφάλι έφυγε. Οι μαγκιές είναι καλές όταν δεν μένουν στην μέση. Δεν θυμάμαι στο Καραϊσκάκη παίκτη της ΑΕΚ να έχει προκαλέσει έτσι ακόμη και όταν τα γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις. Καταλαβαίνω το άγχος να δείξει στους Ολυμπιακούς ότι είναι ο ηγέτης αλλά δεν το χρειάζεται. Είναι παικταράς, καλύτερος μακράν όλων των άλλων.

Η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή και μάλιστα δύο φορές. Είναι ένα σημάδι τίτλου αυτό. Τώρα γυρίζουν όλοι, το πρόγραμμα στρώνει και η διαφορά είναι μόνο τρεις πόντοι από τον ΠΑΟΚ που θα έρθει ΟΑΚΑ. Αν μαζί με τον Μάνταλο γυρίσει κι ο… Σιμόες τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη που θα έρθει σίγουρα αμυντικό χαφ τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Και παρεμπιπτόντως κι ο Μοράν έδειξε πως αν μη τι άλλο μπορεί να παίξει σε κάποια παιχνίδια όσο χρειαστεί. Όμως σίγουρα αυτό που μας εξιτάρει είναι να φτιαχτεί το πεντάγωνο. Λιβάγια, Πόνσε, Μπογέ και Μάνταλος και Μπακασέτας… Θα χαθεί η μπάλα! Και ποιος θα μένει έξω;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube