• Τη μισή ενδεκάδα του Ολυμπιακού άλλαξε χθες ο Μίτσελ σε σχέση με εκείνη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά η μηχανή λειτούργησε. Έβαλε τους Ανδρούτσο, Ντόη, Ραμόν, Σαμασέκου, Μασούρα αντί των Ρόντινεϊ, Παπασταθόπουλου, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανός (υποχρεωτικές οι τρεις αλλαγές, λόγω τραυματισμών και τιμωριών) και πήρε πράγματα απ΄ όλα τα νέα πρόσωπα.

• Ο Ανδρούτσος διακρίθηκε επιθετικά με τρεις πολύ καλές σέντρες και θα μπορούσε να γράψει τρεις ασίστ (κι όχι μία, το δεύτερο γκολ του Κανός), αν δύο φορές ο Μασούρας είχε καλύτερα τελειώματα στις κεφαλιές του. Κι αμυντικά είχε αρκετές επεμβάσεις, αν και δύο φορές του ξέφυγαν ο Γιαννιώτας κι ο Βρακάς.

• Ο Ντόη έβγαλε αρκετές άμυνες δίπλα στον Μπα, έστω κι αν έφαγε την προσποίηση στη φάση που ο Μπα στο 83’ επενέβη σωτήρια.

• Ο Ραμόν είχε δύο εντυπωσιακές κούρσες και σέντρες (η μία πραγματικά καλή) από τα αριστερά, έδωσε πολλές μάχες με τον δραστήριο Γιαννιώτα και κέρδισε τις περισσότερες, όμως πρέπει όταν επιχειρεί σέντρα ο εξτρέμ να τον μαρκάρει πιο κοντά και να μην τον αφήνει να περάσει στην περιοχή την μπάλα όπως θέλει. Επίσης να γίνει πιο προσεκτικός και να μη δίνει κόρνερ χωρίς πίεση.



• Ο Σαμασέκου έκανε δουλειά, ανασταλτικά περισσότερο παρά δημιουργικά, αλλά ακόμη κι έτσι ήταν χρήσιμος, π.χ. ξεκινώντας τη φάση του πέμπτου γκολ. Μειονέκτημα ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πουλήσει την μπάλα.

• Ο Μασούρας είχε καλή διάθεση, μπήκε σε πολλές φάσεις (εκτελεστικά κυρίως), χωρίς πάντως να τελειώσει σωστά καμία, πίεσε αρκετά (κι έτσι ήρθε το τρίτο γκολ) και γύριζε συχνά πίσω να βοηθήσει την άμυνα, κάτι που οι άλλοι εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν το έκαναν και δεν το κάνουν γενικώς.

• Εκεί που ασφαλώς ευτύχησε ο Ολυμπιακός ήταν στο να σκοράρει το πιο γρήγορο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις στο 2ο λεπτό! Διόλου παράξενο που το έβαλε ο Πεπ Μπιέλ! Πολύ απλά γιατί ο Μπιέλ είναι το πιο γρήγορο πιστόλι της ομάδας! Στο 4-1 με τον Ατρόμητο είχε ανοίξει το σκορ στο 7’, στο 5-0 με τον Ατρόμητο είχε δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 4’, στο Βόλο έκανε το 1-0 με πέναλτι στο 7’ και χθες άνοιξε το σκορ στο 2’!

• Ο Μπιέλ είναι αλήθεια ότι δεν έχει δώσει στον Ολυμπιακό τόσα πολλά πράγματα όσα θα περίμενε ο σύλλογος, όμως όταν σκοράρει συνήθως βάζει πολύ όμορφα γκολ, όπως και τα δύο χθεσινά. Το δε πρώτο ήταν καρμπόν με εκείνο στο Αγρίνιο, στο 2-0 επί του Παναιτωλικού. Ο Ισπανός είναι ένας μεσοκυνηγός με ποιότητα σε κάποιες κινήσεις του, αλλά συχνά δεν του βγαίνουν αυτά που επιχειρεί. Όταν του βγουν, κάνουν τη διαφορά, όπως στη φάση του πέναλτι χθες, όταν πέρασε δύο αντίπαλους κι έκανε το γύρισμα.



• Μην υποτιμάμε δε το πότε σκοράρει ένας παίκτης, το αντίθετο. Ο Μπιέλ έχει βάλει οκτώ γκολ, εκ των οποίων τα έξι είναι τα πρώτα του Ολυμπιακού σε έξι διαφορετικά παιχνίδια (το μοναδικό δε στο 1-1 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο). Μία φορά έχει βάλει γκολ με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού (στον Ιωνικό) κι άλλη μία φορά με το σκορ 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού (στη Λαμία).

• Κατά τα άλλα: Θα παίξει, λέει, ο Χάμες στη Φιλαδέλφεια. Οκ, αλλά το θέμα είναι πώς θα παίξει, που την Κυριακή συμπληρώνει ένα μήνα στα πιτς, από το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 6-1 στις 13 Φλεβάρη…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube