Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική, αλλά και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός ψάχνει σήμερα το «τρίποντο» απέναντι στον ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

«Οπλο» του «τριφυλλιού» θα είναι η Λεωφόρος, η οποία, μάλιστα, αναμένεται να έχει πολύ κόσμο στο σημερινό παιχνίδι το οποίο αρχίζει στις 17:15.

Οι «πράσινοι» μέσα στο «σπίτι» τους είναι εντυπωσιακοί τη φετινή σεζόν, αφού εκτός από το απόλυτο των τριών νικών απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο και Ιωνικό, έχουν παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, κάτι που το δείχνουν ξεκάθαρα και οι μέχρι τώρα αριθμοί.



Με συνολικά 13 γκολ στη Λεωφόρο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τον εκπληκτικό μ.ο των 4,33 τερμάτων! Όλα αυτά τη στιγμή που οι πράσινοι έχουν δεχθεί δυο γκολ στην έδρα τους, δηλαδή υπάρχει ένα ποσοστό 0,67% για την αντίπαλη ομάδα που πηγαίνει να αγωνιστεί στο ιστορικό γήπεδο.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός δημιουργεί 2.42 xgoal, ευκαιρίες δηλαδή «πραγματικές» και όχι απλώς τελικές. Το τριφύλλι έχει ποσοστό στις ευκαιρίες on target με 69,7% στη Λεωφόρο, τη στιγμή που ο αντίπαλος είναι στο 10,33%. Η κατοχή είναι στο 55,78% για τους γηπεδούχους.



Σημαντικό «μερίδιο» σε όλα αυτά έχει, φυσικά, ο Καρλίτος που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος με 8 γκολ. Τα 7 είναι στο «Απόστολος Νικολαϊδης», 2 απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης και Βόλο και τρία κόντρα στον Ιωνικό. Οι υπόλοιποι σκόρερ του τριφυλλιού στη Λεωφόρο (αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα) είναι οι Χατζηγιοβάνης, Ιωαννίδης, Βιτάλ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος και Παλάσιος.



Η πιθανή ενδεκάδα

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να έχει συνέχεια στα πολύ καλά εντός έδρας ματς. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντική διαφοροποίηση στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπρινιόλι και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ. Στα χαφ θα είναι οι Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος. Ο Χατζηγιοβάνης θα βρίσκεται στο ένα άκρο, ο Καρλίτος είναι ο σίγουρος μπροστά και αναμένεται να δούμε αν θα αγωνιστεί ο Βιτάλ και ποιον θα αντικαταστήσει μεταξύ των Παλάσιος και Ιωαννίδη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λουτσέσκου: «Η ομάδα διαχειρίστηκε άψογα το ματς, το σκορ ήταν χαμηλό για εμάς»

Ο Βόλος «κατέβασε» την ανακοίνωση για τη διαιτησία: «Δεν απηχεί την άποψη της διοίκησης»!

Πινέδα: «Όλοι είδαν τι έγινε σήμερα εδώ»

Άγγιξε την ισοφάριση ο Άρης με το ανάποδο ψαλίδι του Καντεβέρε να σταματά στο δοκάρι του Λαφόν

Ο ΠΑΟΚ… επέστρεψε, με νέα λάμψη Χατσίδη και come back Κωνσταντέλια!

Νίκολιτς: «Ανόητο να μιλάμε για όλα αυτά, η κατάσταση παραμένει έτσι από το καλοκαίρι - Μας χαρακτηρίζει η συσπείρωση»

Ασίστ ο Παντελίδης, παρθενικό γκολ για Ερνάντεθ και 1-0 ο Παναθηναϊκός!

Η επιστροφή του Ελ Κααμπί στα γκολ και τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού στις Σέρρες

Το γκολ λύτρωσης του Ρέλβας στο φινάλε και τα highlights του Βόλος-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

Κετσετζόγλου: «Στράβωσαν πολλά πράγματα για την ΑΕΚ - Ο Τσιμεντερίδης δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο»