ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Να περιμένεις, λέει, να φτάσει στο 60΄, ο αγώνας με τη Λαμία και να γνωρίζεις ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοντάψει στο Αγρίνιο, για να στήσεις τη φιέστα του τίτλου.
Κι ο Ολυμπιακός του τρολάρει, βάζει γκολ πριν βγει στο γήπεδο κι έτσι έχασε το γούστο του ο ΠΑΟΚτσής.

Ήταν και η εμφάνιση του ΠΑΟΚ που δεν την έλεγες την καλύτερη, αλλά, τι σημασία έχει πλέον; Μήπως δεν είναι πρωταθλητής και η καλύτερη ομάδα που κατακτά τον τίτλο;

Το ότι φτάσαμε σε ένα σημείο να συζητούμε αυτές τις ανόητες λεπτομέρειες είναι προφανές ότι έχουμε χάσει το μέτρο ή εν πάση περιπτώσει είναι ότι έχουμε πάψει να ενδιαφερόμαστε για την ουσία ενός διαγωνισμού, όπως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα συμφωνείτε ότι είναι μια υπόθεση χαμένη εδώ και πολύ καιρό. Από τις μέρες που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο μακριά από τον ΠΑΟΚ που ούτε με 10 μεταγραφές δεν θα έσωνε την παρτίδα. Από τις μέρες που η ΑΕΚ, αναξιόπιστη αγωνιστικά, απέδειξε ότι είναι μια πρωταθλήτρια με… περιορισμένη ευθύνη και τιμής ένεκεν, σε πρωτάθλημα κουτσών, δεν καταλήγει σε θέση εκτός Ευρώπης.

Η εικόνα του πρωταθλήματος δεν ήταν θέμα που αγγίζει μόνο τους από… κάτω του ΠΑΟΚ. Είναι και δικό του. Είναι δικό του πρώτα από όλα. Επειδή το θέλει και το θέλει να το έχει δικό του ως τίτλο, όχι όπως τα χρόνια του Ολυμπιακού, που συνήθιζε στα εύκολα, όπως του τα… έστρωναν διαιτησίες και αποφάσεις των δικών μας ανθρώπων στους θεσμούς.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατός επειδή θα δυσκολεύεται να πάρει το πρωτάθλημα και θα πηγαίνει στην Ευρώπη για να παίξει κόντρα σε αξιόπιστους αντιπάλους, αφού έχει νοιώσει την κόντρα, έχει κάνει καλές «προπονήσεις» στην πατρίδα του, στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ωραίο θέμα αυτό:
Μας απασχολούσε σε μέρες που ο Ολυμπιακός έπαιρνε τις μεγάλες διαφορές από την αρχή της σεζόν και στην Ευρώπη τα έκανε θάλασσα.

Να μην μας απασχολεί τώρα που παίζει με τον Ατρόμητο, όπως παίζει, που πάει στην Ξάνθη και είναι εντός έδρας ή που έχει ερείσματα σε πολλά κρίσιμα σημεία και στηρίζεται ως ο ισχυρός;

Αυτό θα έχει ή όχι αντίκτυπο σε κάποιο βαθμό, όταν θα βρεθεί απέναντι στα δυσκολότερα της Ευρώπης και θα έχει συνηθίσει διαφορετικά, ευχάριστα και ανέμελα, στα εντός Ελλάδας;

Με καταλαβαίνετε;
Τη μια ένα γκολ ήταν λίγο οφ-σάιντ. Χθες ένας της Λαμία ήταν κάτω κι ο ΠΑΟΚ έβαλε το πρώτο γκολ. Δεν είπε κανείς ότι δεν θα κέρδιζε. Ίσως και με μεγαλύτερη άνεση. Αλλά, να μην κοιτάξουμε το θέμα; Να πούμε ότι δεν συνέβη;

Λέω, λοιπόν, με πάσα ειλικρίνεια ότι αν συνέβαινε το ίδιο, αντίστροφα, με παίκτη του ΠΑΟΚ να είναι πεσμένος, τον αντίπαλο να σκοράρει, ποιος μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθούσε;

Αλλά… Δεν θα πρέπει να επιμείνουμε σε όλα αυτά παραπάνω από όσο είναι τελικά χρήσιμα για αυτούς τους ανθρώπους, που είναι υπεύθυνοι για να καθοδηγούν την ομάδα και να τοποθετούν στόχους για τη συνέχεια.

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε και δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, ότι ο ΠΑΟΚ δίνει απλά μερικές παραστάσεις, όποιας ποδοσφαιρικής ποιότητας, δεν θα πάρει τώρα το… ISO του πρωταθλητή, για να τελειώνει με τον τίτλο.

Γιορτές και ένα μεγάλο πανηγύρι στο τέλος για να κλείσει η καλύτερη χρονιά της ιστορίας του, εφόσον, υπό κανονικές συνθήκες, προκύψει και το νταμπλ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube