• Μάλλον δεν έχει μπει με το…δεξί για τον Ολυμπιακό το 2022. Δεν του έφταναν οι πέντε απουσίες (Σισέ, Αγκιμπού, Ονιεκουρού, Κούντε, Ροντρίγκες) λόγω Κόπα Άφρικα, είχε και τρεις περιπτώσεις ασθένειας (Λαλά, Λόπες, Ανδρούτσος), έναν τραυματισμό (Παπασταθόπουλος) και τώρα ένα σαφώς πιο σοβαρό τραυματισμό (Μπουχαλάκης).

• Όπως μετέφερα νωρίτερα στο sport-fm.gr, ο Μπουχαλάκης θα μείνει έξω δύο εβδομάδες, άρα θα χάσει τα παιχνίδια με Αστέρα (εντός), ΠΑΟ (εκτός) και ΠΑΣ (εντός), χωρίς να είναι και σίγουρο ότι θα προλάβει εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μία απουσία που παίρνει άλλη διάσταση, δεδομένης της έλλειψης και της εναλλακτικής λύσης του Κούντε. Την στιγμή μάλιστα κατά την οποία απουσιάζει κι ο Αγκιμπού, που ναι μεν κατά βάση παίζει σε θέση Νο 10 στο 4-2-3-1, αλλά όταν χρειάζονταν ο Μαρτίνς τον έβαζε και σαν 8άρι στο 4-3-3.

• Πλέον για τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ του Ολυμπιακού έχουν απομένει από τις βασικές επιλογές ο Εμβιλά κι ο Μαντί, που προφανώς και θα τραβήξουν το λούκι. Εναλλακτικά υπάρχει ο Σουρλής, που σε όλο το πρωτάθλημα έχει παίξει τρεις φορές αλλαγή, για λίγα λεπτά και τις τρεις (μία στη Λαμία κι άλλες δύο στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα).

• Τι άλλο μπορεί να κάνει ο Μαρτίνς για τις θέσεις Νο 6 και Νο 8, εκτός από…προσευχές; Να τραβήξει από τα πλάγια της άμυνας, όπου χρησιμοποιεί εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο, τον Ανδρούτσο. Ο Έλληνας διεθνής έπαιζε χρόνια σε θέση Νο 8, ξέρει τη θέση και θεωρητικά μπορεί να βοηθήσει αν χρειαστεί. Μία τέτοια κίνηση εξυπηρετείται κι από το ότι πλέον είναι διαθέσιμος ο Καρμπόβνικ για τη θέση του δεξιού μπακ, ως «κάλυψη» του Λαλά.

• Μπορεί να φέρει από τον Ολυμπιακό Β κάποιον παίκτη; Στη θεωρία ναι, αφού ο αρχηγός της Β ομάδας, ο Ξενιτίδης, είναι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος, από το ξεκίνημα της σεζόν. Και έχει επανειλημμένως κάνει προπονήσεις με τον Μαρτίνς κι έχει παίξει και σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια μαζί του. Περιέργως, όμως, στο τελευταίο παιχνίδι Κυπέλλου, με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Μαρτίνς είχε πάρει πολλά παιδιά από τη Β ομάδα, δεν είχε πάρει τον Ξενιτίδη. Είχε προτιμήσει τον πιο νεαρό, τον Μαυρουδή, παρότι έχει στα πόδια του μόνο ένα 90λεπτο και δύο ημίχρονα στη Β ομάδα.

• Όπως κι αν έχει, θα έχει ενδιαφέρον το πώς ο Μαρτίνς θα επιχειρήσει να καλύψει το κενό στον κεντρικό άξονα του Ολυμπιακού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube