* Όλες αυτές τις ημέρες τονίζαμε ότι το κυρίαρχο ή αν θέλετε το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν η νίκη και τίποτε περισσότερο. Άλλωστε, ποτέ καμία ομάδα παγκοσμίως δεν μπορεί να είναι έτοιμη στο 100% και βασισμένη απολύτως στα "θέλω" του προπονητή της από την πρώτη αγωνιστική. Τελικά, και το τρίποντο ήρθε και τέσσερα γκολ μπήκαν και εντυπωσιακές φάσεις είδαμε στη Λεωφόρο από το "τριφύλλι", που ικανοποίησε και με το παραπάνω τον κόσμο του στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

* Μετά το πρώτο 20λεπτο, όπου ο "τετράγωνος" Απόλλων με την τριάδα στο κέντρο δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, τον πρέσαρε και δεν του επέτρεψε να κυκλοφορήσει την μπάλα καλά, οι ''πράσινοι'' του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησαν. Είχαν δυο δοκάρια, σημείωσαν άλλα τόσα γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και επί της ουσίας "καθάρισαν" το παιχνίδι, βάζοντας τις βάσεις για να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

* Στην επανάληψη, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο απλά μετά και την αποβολή του Φατιόν. Έχοντας... ωραία επιθετικά ξεσπάσματα και συνεργασίες, η ομάδα σημείωσε άλλα δυο γκολ. Ένα ακόμα από τον killer Καρλίτος και φυσικά το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε από το φανταστικό σουτ του Αλεξανδρόπουλου. Η μπάλα "καρφώθηκε" στο αριστερό "παραθυράκι", ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ενώ μέχρι και ο τερματοφύλακας Βέρχουλστ χειροκρότησε το εντυπωσιακό τέρμα του νεαρού χαφ του "τριφυλλιού".

Ματέους Βιτάλ έκανε και τη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ήταν... απόλαυση. Έκανε "μαγικά" με την μπάλα, περνούσε όπως ήθελε τους αντιπάλους του, από δικές του ενέργειες προήλθαν τα δυο πρώτα γκολ, του Μαουρίσιο και του Καρλίτος, ενώ είχε και το κλέψιμο με την ασίστ στον Καρλίτος για το 3-0. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με φανταστική τεχνική κατάρτιση, αντίληψη, ικανότητα στο "ένας εναντίον εντός". Πρόκειται για παίκτη που έχει το απρόβλεπτο. Δικαίως αποθεώθηκε από τον κόσμο. Με κάθε του ενέργεια, "ζάλιζε" τους αντιπάλους του, κάνοντας το με έναν εντυπωσιακά απλό τρόπο και με... χάδια στην μπάλα!

* Ο Ρούμπεν ήταν κυρίαρχος στο κέντρο. Ο Ισπανός χαφ έκανε σχεδόν τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Έκοβε, μοίραζε, έδινε κατευθύνσεις, ηρεμούσε το παιχνίδι όποτε έπρεπε. Ο Καρλίτος σημείωσε δυο γκολ και ήταν φυσικά στους κορυφαίους της αναμέτρησης, ενώ από τον Παλάσιος πήραμε ένα μικρό δείγμα. Ο Αργεντινός παραλίγο να σκοράρει όταν σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Διούδης ήταν δυο-τρεις φορές εκεί που έπρεπε με σημαντικές επεμβάσεις στον αγώνα.

* Αυτό που κάπως προβλημάτισε ήταν κάποια αμυντικά κενά, τα οποία οδήγησαν και σε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για τον Απόλλωνα. Ο Σάρλια δεν είχε και την καλύτερη συνεργασία με τον Βέλεθ. Στο πρώτο 20λεπτο, επίσης, οι ''πράσινοι'' έδειχναν να ψάχνονται, ίσως επειδή αιφνιδιάστηκαν από το πρέσινγκ του Απόλλωνα, την καλή του θωράκιση στη μεσαία γραμμή και την τακτική του πειθαρχία. Ο Λούντκβιστ δεν είχε καλή απόδοση, κάνοντας λάθη που παραλίγο να κοστίσουν και δικαίως αντικαταστάθηκε στην επανάληψη.

* Χαμηλά η μπάλα, όπως πρέπει. Είδαμε ωραία πράγματα από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του στη Λεωφόρο και αυτό οφείλουμε να το τονίσουμε. Η νίκη ήρθε σχεδόν με εντυπωσιακό τρόπο και με... νεοφερμένους παίκτες, όπως ο Βιτάλ και ο Ρούμπεν να ξεχωρίζουν. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, κρατάει τα καλά, συνεχίζει να δουλεύει για να διορθώσει τα όχι και τόσο καλά που αναφέραμε και κοιτάζει τη συνέχεια. Με προσήλωση στον στόχο, με συγκέντρωση, πάθος και δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube