Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Βιτάλ «ομόρφυνε» τον Παναθηναϊκό

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει πέντε σημεία από την εντυπωσιακή σε έκταση νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η νέα στήλη του sportfm.gr επισημαίνει πέντε σημεία-κλειδιά για την ευρεία επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, με 4-0, για την 1η αγωνιστική της Super League.

* Η απόδοση του Ματέους Βιτάλ. Ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος άσος είχε πολύ ωραίες ενέργειες και καλή συνεργασία από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ. Έπαιξε πάνω στην γραμμή, αλλά πολλές συνέκλινε στον άξονα και δημιούργησε ουκ ολίγους «πονοκεφάλους» στον Ντεντάκη, χρησιμοποιώντας και ανάποδο πόδι, όποτε χρειάστηκε. «Έφτιαξε» ένα γκολ, είχε συμμετοχή σε δύο ακόμα, σκόραρε και ο ίδιος, άσχετα να το τέρμα του δεν μέτρησε και έδειξε με το καλημέρα πόσο μπορεί να… νοστιμίσει το παιχνίδι της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Πώς, λοιπόν, να μην γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας του;

* Η αποτελεσματικότητα του Καρλίτος. Ο Ισπανός στράικερ διανύει περίοδο φορμαρίσματος και αυτό… βγαίνει προς τα έξω. Και αν τα δύο γκολ στα τελευταία φιλικά ματς του Παναθηναϊκού δεν έχουν «βάρος», παρά μόνο προσωπικό όφελος, τα δύο του σημερινά σε ισάριθμες τελικές αναμένεται να αποδειχθούν… χρυσάφι. Ξανά σε ατομικό, αλλά αυτή την φορά και σε ομαδικό επίπεδο! Ειδικά το «σκάψιμο» που επιχειρεί στον Βέρχουλστ, είναι δείγμα της κλάσης αλλά και της ψυχολογίας του.

* Η αποβολή του Αντόνι Φατιόν. Ο μέσος του Απόλλωνα Σμύρνης… έπαιζε με την φλόγα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας μαρκαρίσματα στα… όρια του δυνατού. «Κιτρινίστηκε» αλλά δεν… πειθάρχησε και το πλήρωσε ακριβά, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, με την αποχώρησή του από το γήπεδο να την αφήνει για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο και το σκορ ήδη στο 2-0 εναντίον της…

* Το μηδέν στην άμυνα. Χρειάστηκε να περάσουν εννιά φιλικά παιχνίδια, στα οποία το «τριφύλλι» δέχτηκε από μίνιμουμ ένα, μέχρι και τρία τέρματα, για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στο… δέκατο και πρώτο επίσημο. Ο Σωκράτης Διούδης επενέβη αποτελεσματικά, όποτε χρειάστηκε, ενώ ακόμα πιο σημαντικό και ενθαρρυντικό -για το μέλλον- είναι το ότι τα μετόπισθεν θα ενισχυθούν με την επιστροφή των Μπαρτ Σένκεφελντ και Δημήτρη Κουρμπέλη.

*
Η θετική αύρα που υπήρχε στο γήπεδο. Απόρροια, προφανώς, του ότι το παιχνίδι δεν είχε «στραβώσει» για τον Παναθηναϊκό, με την Λεωφόρο να αποθεώνει τους περισσότερους παίκτες, συνετέλεσε κι αυτό το στοιχείο στο να έρθει το «τρίποντο». Ο Βιτάλ, ο Παλάσιος και οι υπόλοιποι «νέοι» κατάλαβαν πόσο πολύτιμο «όπλο» μπορεί να γίνει η έδρα για αυτούς και καλούνται να την αξιοποιήσουν, κρατώντας… ζεστό τον κόσμο, με ανάλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x