Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την επόμενη μέρα στο τριφύλλι μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να έχουν παράπονο από τη διαιτησία.

*Το ντέρμπι πέρασε, ο Παναθηναϊκός παρά την όχι καλή του εμφάνιση κατάφερε να μη χάσει και να συνεχίσει στο πρωτάθλημα αήττητος, διατηρώντας μάλιστα τη διαφορά των 10 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, οι πράσινοι είναι ικανοποιημένοι με τον βαθμό. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήρθε κι αυτή ισόπαλη (1-1) με τον Αστέρα στην Τρίπολη, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν έπαθε και τίποτα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει τον χειρότερο φετινό Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το "τριφύλλι" δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης, είχε αρκετά προβλήματα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά πάλεψε μέχρι το τέλος και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε κομβικό σημείο με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει στο φινάλε τον βαθμό.

*Ας βάλουμε λίγο κάτω τα της διαιτησίας, για την οποία γίνεται πολύς λόγος από χθες από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κατανοητά τα νεύρα και η πικρία, όταν δέχεσαι ένα γκολ με πέναλτι στο φινάλε του αγώνα, αλλά... κάπου ώπα. Ακούσαμε πολλά από χθες το βράδυ και διαβάσαμε άλλα τόσα. Αλλά δε θα φτάσουμε στο σημείο να τρελαθούμε με τις απίθανες υπερβολές που έχουν εκφραστεί.

*Σχετικά με το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός αναφερθήκαμε και στο χθεσινό κείμενο. Η φάση δε χωράει περισσότερη συζήτηση. Ο Άβιλα κάνει μια μεγάλη ποδοσφαιρική χαζομάρα. Ο Ιωαννίδης κυνηγάει τη φάση, ο μπακ του Ολυμπιακού ανοίγει τα χέρια και βρίσκει τον νεαρό φορ στο στήθος και τέλος. Η παράβαση γίνεται εντός περιοχής, άρα είναι πέναλτι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Συνεχίζουμε...

*Στο 64' υπάρχει άλλη μια φάση, στην οποία θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Δείτε ξανά το στιγμιότυπο και θα το αντιληφθείτε. Ο Παπασταθόπουλος, αφού έχει πάρει κεφαλιά, "γκρεμίζει" τον Σπόραρ τη στιγμή που ο Σλοβένος φορ είναι εντός περιοχής. Προσοχή: Η φάση αρχίσει εκτός περιοχής, αλλά ολοκληρώνεται εντός. Κι όπως έχουμε τονίσει ξανά, ο κανονισμός είναι σαφής: Παρατεταμένο τράβηγμα που αρχίζει εκτός και ολοκληρώνεται εντός, είναι πέναλτι. Ο στόπερ του Ολυμπιακού βάζει τα χέρια του στο κορμί του ποδοσφαιριστή του "τριφυλλιού", τον κρατάει και τον ρίχνει κάτω, ενώ υπάρχει και επαφή με τα πόδια. Προκύπτει, λοιπόν, παράβαση, η οποία δε δόθηκε. Το αναφέρουμε διότι αν ο ρέφερι είχε πρόθεση να αδικήσει τον Ολυμπιακό, όπως τόνιζαν χθες από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, δε θα έδειχνε σε αυτή τη φάση να συνεχιστεί το ματς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ντέρμπι ήταν στο 0-0 και τα πάντα θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν.

*Από πλευράς "περιβάλλοντος" Ολυμπιακού έχει γίνει, επίσης, συζήτηση για τις καθυστερήσεις. Ας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Πρώτον, τα 6 λεπτά καθυστερήσεων δόθηκαν από τον διαιτητή διότι το ματς είχε διακοπές. Είχε γκολ, αλλαγές, τραυματισμό του Παλάσιος και ακυρωθέν τέρμα. Αρα, λοιπόν, σωστά ο Δανός Κέλετ έδωσε εντολή για τόσα λεπτά στον τέταρτο. Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες και τον ξεσηκωμό από πλευράς Ολυμπιακού για το γεγονός ότι η φάση του πέναλτι έγινε στα 16 (!) δευτερόλεπτα μετά το εξάλεπτο κι εδώ υπάρχει απάντηση: Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγή στο 93'. Συνεπώς, και πάλι σωστά ο διαιτητής άφησε μια εξτρά φάση...

*Για τα γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκαν δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι παίκτες ήταν εκτεθειμένοι και σωστά δε μέτρησαν τα τέρματα. Άλλωστε, δε φώναξε και κανένας για τις συγκεκριμένες φάσεις. Είπαμε, όμως, και παραπάνω. Σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Ιωαννίδη, κακώς δε δόθηκε αυτό στον Σπόραρ, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποπροσανατολίσουν και να πάνε την κουβέντα αλλού.

*Δεν είναι κακό να μην μπορείς να κερδίσεις ένα ντέρμπι στο οποίο έφτασες κοντά κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν στον Ολυμπιακό. Ποδόσφαιρο είναι, τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμη και το γκολ στις καθυστερήσεις. Συμβαίνει παντού. Οταν οι φάσεις είναι καθαρές, τότε δεν μπορούν να σταθούν επιχειρήματα περί "αλλοίωσης", ούτε φυσικά δηλώσεις περί "στημένης διαιτησίας από το πρώτο λεπτό". Ολα αυτά είναι πολύ ωραία για να χαϊδεύεις αυτιά κόσμου, να δημιουργείς έναν επικοινωνιακό σαματά και φυσικά να πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Το κάνουν κατά καιρούς διάφορες ΠΑΕ, αλλά... προκοπή με αυτόν τον τρόπο δε βλέπουν Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.

*Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Παναθηναϊκό με την ίδια διαφορά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα και με μια όχι καλή εμφάνιση στο ντέρμπι. Πλέον, το τριφύλλι θα κοιτάξει τη συνέχεια αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δε θα είναι εύκολη η αναμέτρηση της Τετάρτης. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα του ντέρμπι, να προετοιμαστούν κατάλληλα, αγωνιστικά και πνευματικά, για το ματς και να επιστρέψουν, οπωσδήποτε, στις νίκες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube