Θαλάσσια Σπορ

«Άνοιξαν πανιά» στη Σαλαμίνα

«Άνοιξε τα πανιά» του, το απόγευμα της Παρασκευής 12/7, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013, για σκάφη τύπου Laser Radial, στο Βουρκάρι της Σαλαμίνας.

Εκεί έγινε και η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος, στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του «Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας», στην περιοχή «Κατάστημα».

Με σχεδόν εκατό συμμετοχές αθλητών, που έφθασαν στην Σαλαμίνα, από 37 περιοχές όλης της Ελλάδας, ξεκινούν οι ιστιοδρομίες το πρωί του Σαββάτου 13/7 και θα συνεχιστούν τις δύο επόμενες μέρες, Κυριακή και Δευτέρα, στον κόλπο της Σαλαμίνας, έναν θαλάσσιο στίβο πού ήδη κρίθηκε ιδανικός και από τους αθλητές, που έκαναν προπόνηση εκεί, σε πραγματικές συνθήκες, τις προηγούμενες μέρες.

Την τελετή έναρξης προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του “Ν.Ο.Β.Σ”, κ. Γιώργος Γενηκαλιώτης. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Β.Σ., κ Λάμπρος Σοφράς αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε, τόσο για την ανάληψη της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος από τον “Ν.Ο.Β.Σ”, όσο για την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε για να γίνει επιτυχώς η διεξαγωγή του και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν σε αυτήν. Ο κ. Σοφράς ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους χορηγούς του Πρωταθλήματος, τονίζοντας το πόσο σημαντική στήριξη παρέχουν οι Σαλαμίνιοι επιχειρηματίες -και όχι μόνο- στην διοργάνωση. Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κουλουριώτικη Φιλοξενία» που οργανώθηκε ειδικά για την περίσταση, ώστε οι αθλητές και οι συνοδοί τους, να γνωρίσουν και την υπόλοιπη Σαλαμίνα.

Από την συνδιοργανώτρια του Πρωταθλήματος, την “Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία”, μίλησε ο αντιπρόεδρος της, κ. Τέλης Αδαμόπουλος, που αναφέρθηκε στην στήριξη της Ομοσπονδίας, με στελέχη και υλικοτεχνική υποδομή για την επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Από τον έτερο συνδιοργανωτή του Πρωταθλήματος, τον Δήμο Σαλαμίνας, μίλησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής που αναφέρθηκε κυρίως στην διαχρονικότητα των αξιών του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Την τελετή, τίμησαν με την παρουσία τους οι “χάλκινες” Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας στο Πεκίνο το 2008, η Βιργινία Κραβαριώτη και η Σοφία Παπαδοπούλου, που ευχήθηκαν στους αθλητές καλή επιτυχία, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι δεν έχει τόσο πολύ σημασία η νίκη όσο η συμμετοχή στον αγώνα.

Η τελετή έκλεισε με το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Οι χορηγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013, για σκάφη τύπου Laser Radial, είναι:

ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ – Δημοτική Παράταξη «Κοντά στο Δημότη», ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΕΠΕ Σχοινιά – Συρματόσχοινα Πειραιάς, SPANOPOULOS BROS Ναυπηγείο Κάτω Πούντα Καματερού, KANAKHΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ Λ. Σαλαμίνος 155, WIND ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ Λ. Σαλαμίνος, ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΕ Τεχνική Εταιρία, GOODΥ’ S ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ Λ. Σαλαμίνος, EVEREST ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ Λ. Αιαντείου & Ιπποκράτους, SWEET & BREAD ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Λ. Σαλαμίνος 204, KM OIL Πρατήριο υγρών καυσίμων, KOYPETΩΡΗ Αφοι ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ Αγ. Νικολάου, ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ Ξενοδοχείο Σελήνια, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Αφοι Ανδρέου ΕΠΕ, ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ, LYKOS SECURITY ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, SHELL Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Πρατήριο υγρών καυσίμων Λ. Ιπποκράτους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x