sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το γκολ του Βαρέλα, το μυθικό 4-4 και το ματς με τα… ληγμένα δελτία: Απίθανα σκηνικά που έχουν «σημαδέψει» τα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Stoiximan Super League και το sport-fm.gr θυμάται τα πιο… απίθανα σκηνικά που έχουμε παρακολουθήσει στις συναντήσεις των δύο «Δικεφάλων»!

Όλα τα βλέμματα απόψε το βράδυ (20:00) θα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κοντραριστούν σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντέρμπι των τελευταίων ετών!

Οι «Δικέφαλοι» θα τεθούν αντιμέτωποι για την 22η αγωνιστική με φόντο την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της φετινής Stoiximan Super League και το sport-fm.gr σας θυμίζει τα πιο… απίθανα σκηνικά που μας έχουν χαρίσει οι συναντήσεις τους στο παρελθόν!

Τρομακτικές συμπλοκές, βροχή αντικειμένων και οριστική διακοπή το 1995


Ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι μεταξύ των δύο «Δικεφάλων» που έχουμε παρακολουθήσει, διεξήχθη τον Νοέμβριο του 1995. Με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, με μόλις τρεις νίκες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, το συγκεκριμένο ντέρμπι πραγματοποιήθηκε μπροστά σε μισοάδειες κερκίδες, αφού περίπου 12.000 θεατές έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Τούμπας, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών φίλων της Ένωσης.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Ζουμπούλη, όμως η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει άμεσα, κάνοντας την ανατροπή με γκολ των Τσιάρτα και Κετπάγια, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Με την ατμόσφαιρα να έχει αρχίσει ήδη να… μυρίζει μπαρούτι, η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Κωστής διαμόρφωσε το 3-1 για χάρη των φιλοξενούμενων. Μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ ξεκίνησε επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν στο γήπεδο. Ο διαιτητής εκείνου του ντέρμπι, Βέλλιος, διέκοψε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν μετά από σχεδόν 20 λεπτά, όταν η κατάσταση φαινόταν πως έχει ηρεμήσει. Ωστόσο, με την επανέναρξη βροχή από αντικείμενα εκτοξεύθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, με ένα από αυτά να χτυπά τον βοηθό διαιτητή στο κεφάλι, γεγονός που οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι.



Νικητής το ποδόσφαιρο στην απίθανη ντερμπάρα με τα 8 γκολ το 1999


Στην πρεμιέρα της σεζόν 1999-2000, παρακολουθήσαμε ένα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, με «πλούσιο» θέαμα και 8 (!) γκολ! Ο Τσίριτς δεν άργησε να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει, ανοίγοντας το σκορ για χάρη της ΑΕΚ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς, με τον Μαραγκό να απαντάει για τον ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας στο 16’.

Με ένα γκολ του Νικολαΐδη και ένα αυτογκόλ του Ντόλμπεργκ, έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ, ενώ ο Ντόλμπεργκ πήρε το… αίμα του πίσω στο 36’, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 2-3, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Η… βροχή των γκολ συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Δέλλα να κάνει το 2-4 στο 46’, πριν ο Μπιέκοβιτς αποβληθεί, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο τους φιλοξενούμενους. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα το μομέντουμ έγειρε προς τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, αφού ο Γεωργιάδης αρχικά μείωσε στο 65’, ενώ ο Βαλέντσια διαμόρφωσε το τελικό 4-4, στο 89’!



«Ντου» και… ιπτάμενος σιδηρολοστός στον Ασουνσάο το 2004


Άκρως επεισοδιακή ήταν και η συνάντηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα, προκαλώντας την οργή μερίδας των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θεώρησαν ότι η λύση ήταν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι για αρκετά λεπτά, με τα πνεύματα να μην ηρεμούν ούτε μετά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών από τα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν κόρνερ μπροστά στην κερκίδα των φανατικών οπαδών του ΠΑΟΚ ερχόντουσαν αντιμέτωποι με… κάθε λογής αντικείμενα που εκτοξεύονταν προς το μέρος τους. Σε μία από αυτές τις φάσεις, ένας…. σιδηρολοστός παραλίγο να βρει τον Πάουλο Ασουνσάο, ο οποίος μόνο από τύχη γλύτωσε τον σοβαρό τραυματισμό. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει για το τελικό 1-1.



Η φωτοβολίδα στον Σάχα και το κυνηγητό οπαδών με ποδοσφαιριστές το 2011


Το ημερολόγιο έδειχνε 2011, όταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στην Τούμπα, αυτή τη φορά για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου και με την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί ισόπαλη 0-0. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το πρώτο βήμα προς την πρόκριση με γκολ του Τραϊανού Δέλλα στο 48’, διατηρώντας το προβάδισμά τους μέχρι και το 89’.

Απίθανα σκηνικά σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Σε εκείνο το σημείο του ματς, μια φωτοβολίδα που έφυγε από το πέταλο του γηπέδου έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα της Ένωσης, Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος έπεσε τραυματισμένος στο χορτάρι, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα δεκάδες οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό, κινούμενοι απειλητικά προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Με την όλη κατάσταση να μην θυμίζει σε καμία περίπτωση ποδοσφαιρικό αγώνα, παίκτες και τεχνικό επιτελείο των φιλοξενούμενων άρχισαν να τρέχουν άρον-άρον προς τα αποδυτήρια, ψάχνοντας να βρουν καταφύγιο από την… τρέλα, και ενώ έβλεπαν αντικείμενα, φωτοβολίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα να έρχονται προς το μέρος τους. Μετά από διακοπή μιάμισης ώρας, ο διαιτητής Μάνταλος αποφάσισε ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί, σφυρίζοντας άμεσα τη λήξη φοβούμενος τα… ακόμα χειρότερα.

Απίθανα σκηνικά σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ





Το γκολ του Βαρέλα και το όπλο του Σαββίδη το 2018


Ένα ακόμα ντέρμπι «Δικεφάλων» που διεξήχθη στην Τούμπα και θα μείνει αξέχαστο για τους λάθος λόγους, είναι εκείνο του 2018. Σε μια συνάντηση καθοριστική στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν «κολλήσει» στο 0-0, με την αναμέτρηση να έχει μπει στην «τελική της ευθεία». Με το χρονόμετρο να δείχνει το 90’ο λεπτό, ο Βαρέλα σκόραρε για τους γηπεδούχους, με τον διαιτητή Κομίνη και τον βοηθό του, Ποντίκη, αρχικά να κατοχυρώνουν, αλλά μετά από μεταξύ τους διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετά λεπτά, το ακύρωσαν για οφσάιντ του Μαουρίσιο.

Απίθανα σκηνικά σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Αμέσως μετά την απόφασή τους ήρθε η… έκρηξη, με τους φίλους των γηπεδούχων που είχαν γεμίσει κάθε γωνιά της Τούμπας να εκφράζουν χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς την εντονότατη απογοήτευσή τους, ενώ ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο, κινούμενος απειλητικά προς τον διαιτητή του ντέρμπι. Μάλιστα, φωτογραφίες που ήρθαν αργότερα στο φως της δημοσιότητας και έκαναν τον γύρο του κόσμου, έδειξαν ότι κουβαλούσε πάνω του το προσωπικό του όπλο! Μετά από την τεράστια ένταση που επικράτησε, οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με την τύχη του να αποφασίζεται στις δικαστικές αίθουσες, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν βαριά τιμωρία και με την Ένωση να πανηγυρίζει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια!



Απίθανα σκηνικά σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Τα 12 ληγμένα Δελτία Υγείας και η απόφαση της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση


Πολύ μεγάλη συζήτηση είχε προκληθεί και γύρω από το ντέρμπι των «Δικεφάλων» της σεζόν 2019-20. Σε εκείνη την αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα, οι Θεσσαλονικείς είχαν παραταχθεί με τα Δελτία Υγείας 12 ποδοσφαιριστών τους να έχουν λήξει, γεγονός που έδινε στην ΑΕΚ το δικαίωμα να κάνει ένσταση, έτσι ώστε να πάρει τους βαθμούς της νίκης.

Ωστόσο, τελικά η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός της, ανακοινώνοντας ότι πάγια θέση του συλλόγου είναι να κερδίζει τους αγώνες εντός του γηπέδου και όχι στα χαρτιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x