F1

Απίθανος Ράσελ στην Ουγγαρία, πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του!

Με έναν φανταστικό γύρο στη λήξη του Q3, ο Τζορτζ Ράσελ (1:17.377) πήρε την pole position στην Ουγγαρία, αφήνοντας πίσω τις δύο Ferrrari των Λεκλέρ και Σάινθ! Κάκιστη μέρα για Φερστάπεν και Red Bull.

Με μια φανταστική εμφάνιση στο τελευταίο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών της Ουγγαρίας, ο Τζορτζ Ράσελ πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του και πρώτη της Mercedes στη φετινή σεζόν, κάνοντας 1:17.377 στη λήξη του Q3!

Έτσι, ο 24χρονος Βρετανός θα ξεκινήσει στην πρώτη θέση του grid στο αυριανό Grand Prix, αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrarι των Σάινθ και Λεκλέρ. Τέταρτος ο επίσης πολύ θετικός Λάντο Νόρις, ενώ πέμπτος θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο. Κάκιστη μέρα για τη Red Bull, με τον Φερστάπεν να αρκείται στον 10ο καλύτερο χρόνο και τον Πέρεζ να μην μπορεί να περάσει από το Q2.

Το Q1 ολοκληρώθηκε με τις δύο Mercedes να έχουν κάνει τους ταχύτερους γύρους και τον Λιούις Χάμιλτον να βρίσκεται στην κορυφή με 1:18.374, ενώ ο Ράσελ έμεινε πίσω του με διαφορά μόλις 33 δέκατα του δευτερολέπτου. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Λατίφι (παρά την πρωτιά του στις τελευταίες δοκιμές) Γκασλί, Φέτελ, Άλμπον και Τσουνόντα, ενώ ο Στρολ κατάφερε να περάσει από Q1 για πρώτη φορά μετά από 8 διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως Φερστάπεν και Λεκλέρ δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα, περνώντας με τον τέταρτο και όγδοο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στο Q2, με τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull να μην καταφέρνει να μπει στη δεκάδα, αφού βρήκε... κίνηση στον τελευταίο του φύρο και δεν κατάφερε να βελτιώσει τον μετριότητο χρόνο του. Μαζί με τον Μεξικανό, εκτός έμειναν και οι Ζου, Μάγκνουσεν, Στρολ, Σουμάχερ, ενώ το Q2 ολοκληρώθηκε με το Φερστάπεν ταχύτερο και τους Λεκλέρ, Αλόνσο πίσω του.

Στο ξεκίνημα του Q3 ο Σάινθ έκανε τον έως τότε ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων, ενώ ο Λεκλέρ ανέβηκε δεύτερος λίγο πριν το φινάλε και η Ferrari άγγιξε το 1-2. Ωστόσο, με το που έπεσε η καρό σημαία, ο Ράσελ έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας (1:17.377), παίρνοντας την πρώτη pole position της καριέρας του! Πίσω του θα ξεκινήσουν οι Ferrari των Σάινθ (1:17.421) και Λεκλέρ (1:17.567), ενώ την πρώτη πεντάδα του grid θα συμπληρώσουν οι Νόρις και Οκόν. Εφιάλτης για τη Red Bull, με τον Φερστάπεν (παραπονέθηκε για προβλήματα στο μονοθέσιό του και έμεινε στο 1:18.823) να εκκινεί 10ος και τον Πέρεζ 11ος, στο αυριανό Grand Prix.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων στην Ουγγαρία:

Απίθανος Ράσελ στην Ουγγαρία, πήρε την πρώτη του pole

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x