sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η κίνηση με Μπρούνο Άλβες, έχει πολλά οφέλη για τον Απόλλωνα

Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποιεί μια μεταγραφή, που μπορεί να αποδειχτεί σπουδαία τόσο στο χορτάρι όσο και έξω από αυτό.

Το δικό του… θόρυβο στη μεταγραφική περίοδο έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, φτάνοντας σε συμφωνία με τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό, Μπρούνο Άλβες! Ο 39χρονος Πορτογάλος στόπερ τα έχει βρει σε όλα με την Ελαφρά Ταξιαρχία και αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο sportfm.gr.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία ανεβάζει τον πήχη στην Ελαφρά Ταξιαρχία και βάσει λογικής, θα έχει πολλά οφέλη για την ομάδα. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, που είναι το σημαντικότερο, όσο και… εκτός αγωνιστικού χώρου.

Της αμύνης τα… παιδιά


Εννιά κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη ο απολογισμός του την πρώτη χρονιά στην Πάρμα, τέσσερις κίτρινες στην επόμενη και τρία στην τελευταία για τον Μπρούνο Άλβες! Ένα αμυντικός που βγάζει σκληράδα, ίσως καμιά φορά και να το παρακάνει.

Τα τάκλιν που πραγματοποιεί είναι κατά το… ήμισυ επιτυχημένα έχοντας ανά σεζόν 8/16 – 11/23 – 16/6. Τα περισσότερα εξ αυτών έγιναν στο 1/3 του γηπέδου, στο οποίο είναι και ο χώρος που κινείται λόγω της θέσης του.

Πάμε να δούμε τις υπόλοιπες αμυντικές του επιδόσεις, σε ορισμένες αξιοσημείωτες κατηγορίες. Ο Μπρούνο Άλβες ξεχωρίζει για τις σωστές του τοποθετήσεις, κάτι που εν μέρει είναι λογικό λόγω της εμπειρίας του. Πάμε να δούμε τα μπλοκαρίσματά του ανά σεζόν, με την παρένθεση να αναφέρει πόσα σουτ μπλόκαρε ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σέντρες ή πάσες: 50 (32) – 40 (25) – 28 (14).

Απόλλων: Η κίνηση με Μπρούνο Άλβες και τα πολλά οφέλη της

Όσον αφορά τις επεμβάσεις του; 15 – 15 – 15. Φυσικά, σαν αμυντικός έχει και… μπόλικη δουλειά στο να καθαρίζει επικίνδυνες επιθέσεις: 243 , 189 , 87. Την ίδια ώρα, είχε μόλις 3 λάθη που οδήγησαν σε τελική του αντιπάλου προς την εστία στην τελευταία τριετία του στην Πάρμα!

Ο Μπρούνο Άλβες ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην Serie A όσον αφορά τις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες: 88 (75.2%) την πρώτη σεζόν, 88 (79.3%) τη δεύτερη και 45 (86.5%) την τρίτη.

Πασάρει σαν… δεκάρι


Ένα από τα προσόντα του Μπρούνο Άλβες, είναι πως πρόκειται για κεντρικό αμυντικό που ξέρει ποδόσφαιρο. Μιλώντας πάντα για την τελευταία τριετία του στη Serie A, είχε από 80% και πάνω στο ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων.

Στις κοντινές πάσες (έως 15 μέτρα) είχε ανά σεζόν το εν λόγω ποσοστό: 85.4% - 83.3% - 92.1%. Στις πάσες σε μέση απόσταση (15-30 μέτρα) είχε ποσοστό: 87.7% - 89.5% - 89.3%. Τέλος, στις μακρινές πάσες, δηλαδή αυτές άνω των 30 μέτρων τα ποσοστά του στις τρεις τελευταίες σεζόν ήταν, αντίστοιχα: 69.4% - 77.8% - 81.5%.

Αμυντικός με χαρακτηριστικά… επιθετικού


Ο πολύπειρος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός μπορεί να προσφέρει τις… υπηρεσίες του και στο δεύτερο μισό του γηπέδου, αφού έχει την ποιότητα και καλή τεχνική παρότι είναι στόπερ.

Ποδοσφαιριστής που του αρέσει να δοκιμάζει τα πόδια του, αλλά και να σκοράρει με εκτελέσεις φάουλ κάτι που έχει στο ρεπερτόριό του. Όσον αφορά τα σουτ, είχε 17, 23 και 10 σουτ (μέσο όρο από τα 20 μέτρα) την τελευταία τριετία, με τον μέσο όρο του ανά παιχνίδια να διαμορφώνεται ως εξής ανά σεζόν: (0.62, 0.51, 0.39). Στο ίδιο διάστημα είχε 21 εκτελέσεις φάουλ!





Δοκίμασε 12 ντρίμπλες στο πρώτο μισό του γηπέδου, πραγματοποιώντας τις 9 από αυτές, δείγμα της αυτοπεποίθησης που έχει στον εαυτό του. Κάτι που είναι ριψοκίνδυνο, φυσικά, αφού εάν χάσει την μπάλα μπορεί να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.



Πάμε να δούμε και κάποια στατιστικά ακόμη στην τελευταία τριετία του στην Serie A. Αυτή τη φορά θα σταθούμε στην απόσταση που διένυσε με την μπάλα στα πόδια του: 4964 (2018/19) – 5564 (2019/20) – 3567 (2020/21). Προς τα εμπρός, προσπαθώντας να προωθήσει την μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι, έκανε τα παρακάτω μέτρα: 2628 - 3048 - 1852. Εμφανέστατο είναι πως θέλει και μπορεί να βοηθήσει στο build-up.

Όσον αφορά τους πόντους που πήρε η Πάρμα ανά παιχνίδι με τον ίδιο μέσα στο γήπεδο; 1 – 1.33 – 0.58 αντίστοιχα στις τρεις τελευταίες χρονιές.

Έρχεται από γεμάτες σεζόν


Η ηλικία πάντα αποτελεί κριτήριο για έναν αθλητή-ποδοσφαιριστή, αλλά ο Μπρούνο Άλβες δεν φαίνεται να… μασάει! Στην περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Πάρμα, ο Πορτογάλος είχε 19 συμμετοχές, οι 18 εκ των οποίων βασικός. Πέρασε κορωνοϊό, είχε και ένα μικρό θέμα τραυματισμού και δεν κατέγραψε περισσότερες. Ωστόσο, το ιταλικό πρωτάθλημα και το επίπεδό του δεν συγκρίνεται προφανώς με το ελληνικό, ούτε ο ρυθμός στον οποίο παίζεται το ποδόσφαιρο.

Αμέσως προηγουμένως στην Serie A, ο αρχηγός της Πάρμα είχε δύο σερί σεζόν με 33 συμμετοχές εκατέρωθεν. Το 2018-19 είχε 33 συμμετοχές, όλες ως βασικός, ενώ το 2019-20 είχε ως βασικός τις 31 από τις 33 συμμετοχές του.



Προσωπικότητα και ηγετική φυσιογνωμία


Ο Απόλλων Σμύρνης είχε ανάγκη μια ηγετική φυσιογνωμία για τα αποδυτήριά του, αλλά κυρίως μέσα στο γήπεδο. Έχει έμπειρους και με παραστάσεις παίκτες, όμως μόνο από την Ελλάδα. Η προσθήκη του Μπρούνο Άλβες μπορεί να παίξει τον δικό της ρόλο σε πολλά παιχνίδια, αλλά και σε δύσκολες έδρες. Όπως φυσικά και σε ματς με μεγάλους αντιπάλους, που πάντα δίνουν έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές.

Ο Άλβες είναι ο παίκτης που θα βγει μπροστά, δεν θα φοβηθεί! Τι να φοβηθεί άλλωστε όταν έχει παίξει στη Serie A κόντρα σε παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Λουκάκου, ο Τζέκο, ο Ιμόμπιλε, ο Μπελότι, ο Ινσίνιε και πόσοι άλλοι τρομερά ποιοτικοί παίκτες; Έχει παίξει και στην Τουρκία με τις «καυτές» έδρες για να μην ξεχνάμε, ενώ μετράει δεκάδες εμφανίσεις στο τοπ επίπεδο! Σε όλα αυτά, ότι δίνει έξτρα κίνητρο και στους συμπαίκτες του, συν ότι μπορεί να τους κατευθύνει γνωρίζοντας και τα... κατατόπια στην Ελλάδα.

Απόλλων: Η κίνηση με Μπρούνο Άλβες και τα πολλά οφέλη της

Ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου


Αν μη τι άλλο, ο Απόλλων Σμύρνης έχει χάσει την αίγλη του τα τελευταία χρόνια. Ρόλο σε αυτό έπαιξε η μεγάλη απουσία του από την πρώτη κατηγορία, αφού την τελευταία 20ετια έχει 5 συμμετοχές όλες και όλες στο τοπ επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Οι άνθρωποι της Ελαφράς Ταξιαρχίας το γνωρίζουν αυτό και θέλησαν μέσω ορισμένων ποιοτικών μεταγραφών, να ανεβάσουν το επίπεδο. Ωστόσο, ήθελαν όπως και δήποτε τουλάχιστον ο κεντρικός αμυντικός να είναι εγνωσμένης αξίας. Όπως και συνέβη με τον Μπρούνο Άλβες, ο οποίος έχει τεράστια καριέρα, η παρουσία του θα ανεβάσει το πρεστίζ του συλλόγου και θα κάνει το όνομα της ομάδας να ακουστεί στην Ευρώπη!

Όπως συνέβη προσφάτως και με την μεταγραφή του Φαν Λα Πάρα, ο οποίος έχει και αυτός καλό βιογραφικό με παραστάσεις! Αν μη τι άλλο, το να φτιάξει ο Απόλλων Σμύρνης ένα καλό όνομα που θα μαθευτεί και στην Ευρώπη, προσελκύοντας κι άλλους ποδοσφαιριστές με «βαριά» βιογραφικά, έστω και σε μεγαλύτερες ηλικίες!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x