sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ανέτοιμος με σκαμπανεβάσματα και… προβλήματα: Τα σημεία από το Αραράτ-Άρης

Ο Άρης έμεινε στην ισοπαλία με την Αραράτ στην Αρμενία, δείχνοντας ότι πρέπει να παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός στη ρεβάνς για να μην βρεθεί ξανά προ εκπλήξεως. Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι.

Στην ισοπαλία έμεινε ο Άρης με την Αραράτ στην Αρμενία και πλέον θα ψάξει μία πολύ καλύτερη εμφάνιση στο «Κλ. Βικελίδης», εάν θέλει να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «κίτρινοι» είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, με το καλύτερο τους διάστημα να είναι το εικοσάλεπτο μεταξύ 15’-35’, ενώ φάνηκε να στοιχίζει τόσο η κακή παρουσία του Ζουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής όσο και η ανετοιμότητα της ομάδας, ελέω και της χρονικής περιόδου, αλλά και του γεγονότος πως έχει προχωρήσει σε αρκετές προσθήκες.



Τα πέντε σημεία από την εμφάνιση του Άρη στην Αρμενία κόντρα στην Αραράτ:



Έδειξε ανέτοιμος για την περίσταση

Ο Άρης αναγκάστηκε να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του στις 27 Ιουλίου, αρκετά νωρίς μέσα στη σεζόν. Ωστόσο, όφειλε να παρουσιαστεί πιο έτοιμος, απέναντι σε μία θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα. Οι Αρμένιοι αιφνιδίασαν μόλις στο 11ο λεπτό και είχαν αρκετές στιγμές για να πάρουν ξανά το προβάδισμα, μετά την ισοφάριση του Πάλμα. Φυσικά, οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν να έχουν σε πολύ καλή ημέρα και τον Κουέστα, ο οποίος -με εξαίρεση το τέρμα που δέχθηκε- ήταν πάντα «εκεί» για την ομάδα του, με αποκορύφωμα τη σπουδαία απόκρουση στην προβολή του Γένε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Πέραν αυτού, μετά το 60’, οι παίκτες του Τόλη Τερζή έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Στα θετικά στοιχεία, οι βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο με Πάβισιτς-Τζούρασεκ-Μορόν, κάτι που δεν είχε την περσινή σεζόν και επεσήμανε και ο Τόλης Τερζής.

Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και αρκετά -κυρίως ανασταλτικά- προβλήματα

Φυσικά, οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και έδειξαν να έχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως στην ανασταλτική τους λειτουργία. Στο δεύτερο σκέλος, έφταιξε κυρίως η κακή παρουσία των Ζουλ και Ρουπ, οι οποίοι είχαν αρκετά θέματα και ειδικά στο πρώτο μέρος. Παράλληλα, η εξαιρετική εμφάνιση του Σερομπιάν και η μη συμμετοχή του Πάλμα στο αμυντικό κομμάτι, άφηναν συνεχώς εκτεθειμένο τον Ματαρίτα. Κάτι που στο δεύτερο μέρος άλλαξε αισθητά, λόγω και της κόπωσης του Αρμένιου εξτρέμ. Όσον αφορά την επίθεση, το καλύτερο διάστημα του Άρη ήταν μεταξύ του 15’-35’, έχοντας ως «μαέστρο» τον Νταρίντα και άξιους συμπαραστάτες τους Εμπακατά και Πάλμα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο «πανταχού παρών» Νταρίντα που έκανε τα πάντα

Το γεγονός πως ο Βλαντιμίρ Νταρίντα ψηφίστηκε ο κορυφαίος παίκτης του Άρη για την περσινή σεζόν, έχοντας πάει στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Τσέχος χαφ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός, ενώ φαινόταν να ήταν παντού μέσα στο γήπεδο, κυρίως μέχρι το 60’, όταν και το παιχνίδι -ουσιαστικά- έσβησε. Στο καλό διάστημα των «κιτρίνων», ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα μεσοεπιθετικά, προσπαθώντας συνεχώς να βρει τους κενούς χώρους για να «βγάλει» κάθετες πάσες που θα έκαναν πολύ επικίνδυνη την ομάδα του, ενώ είχε και την ασίστ (ξέροντας ήδη που βρίσκεται ο Πάλμα) στο 21ο λεπτό.

Άρης: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση με την Αραράτ

Το θετικό ντεμπούτο και η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μορόν

Ο Λορέν Μορόν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, περνώντας στο 60’ ως αλλαγή, με τη φανέλα του Άρη και έδειξε από το πρώτο λεπτό για ποιον λόγο αποκτήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να μην προέρχεται από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, αλλά πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Αρχικά, με το που μπαίνει στο παιχνίδι, δείχνει την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, τρέχοντας να πιέσει τον Ερμάκοφ που έδειχνε να μην το περιμένει και να αιφνιδιάζεται. Αποτέλεσμα αυτού, να καταφέρει να κοντράρει την απομάκρυνση της μπάλας, η οποία λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 83’ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, σουτάροντας χωρίς δεύτερη σκέψη από μακρινή απόσταση. Αδιαμφησβήτητα, θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίκτη για το σύνολο του Τόλη Τερζή.



Ο Άρης που θα πρέπει να αλλάξει άρδην την απόδοσή του στο «Κλ. Βικελίδης»

Οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην Αρμενία και θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ διαφορετικοί στη ρεβάνς, αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης και να μην την πατήσουν ξανά, όπως π.χ με την Κόλος Κοβαλίκβα. Προφανώς, η στήριξη από τον κόσμο του θα δώσει ενέργεια και φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί, μόνο και μόνο επειδή έχει το δεύτερο ματς στην έδρα του. Εξάλλου, οι Αρμένοι έδειξαν ότι έχουν μία πολύ επικίνδυνη επιθετική τριάδα, η οποία μπορεί εύκολα να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις και να κάνει τη «ζημιά». Πέραν αυτού, ο Τόλης Τερζής ίσως σκεφτεί και την αλλαγή προσώπων στην ενδεκάδα, μιας και αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες στο πρώτο ματς της σεζόν, όπως οι Μένεντες και Ζουλ, που έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου.

Άρης: Τα 5 σημεία από την αναμέτρηση με την Αραράτ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x