sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άρσεναλ: Oι πρεμιέρες τής ανοίγουν «πληγές» την τελευταία δεκαετία!

Η Premier League κάνει… ντεμπούτο, με την Άρσεναλ να φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας! Τι κάνουν, όμως, οι «κανονιέρηδες» στην πρεμιέρα τους την τελευταία 10ετία; Συνήθως… τρώνε σφαλιάρες!

H Άρσεναλ ταξιδεύει στο «Σέλχαστ Παρκ», προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Premier League, που, επιτέλους, επιστρέφει για νέα σεζόν!

H ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία έχει ενισχυθεί σημαντικά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν συνηθίζει την τελευταία δεκαετία!

Συγκεκριμένα, έχει τέσσερις νίκες, πέντε ήττες και μία ισοπαλία!

2012/13 Σάντερλαντ-Άρσεναλ 0-0


Η αρχή του… κακού έγινε στην πρεμιέρα της Premier League για τη σεζόν 2012/13. Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας αποχωριστεί λίγες ημέρες πριν τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αγωνίστηκε στο «Στάδιο του Φωτός» με αντίπαλο τη Σάντερλαντ. Με βασικό τον σημερινό της προπονητή, Μικέλ Αρτέτα, η ομάδα του Λονδίνου δεν κατάφερε να φύγει με τους τρείς βαθμούς της νίκης, καθώς το τελικό 0-0 την έβαλε από νωρίς στο «πρόβλημα». Παρ' όλα αυτά, οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να τερματίσουν εκείνη τη σεζόν στην 4η θέση, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου.

2013/14 Άρσεναλ-Άστον Βίλα 1-3


Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκαν, ώστε οι φίλοι της Άρσεναλ να πανηγυρίσουν το πρώτο γκολ της σεζόν 2013/14, χάρη στο άψογο πλασέ του Ολιβιέ Ζιρού. Η χαρά για τους ''Gunners'' κράτησε μόλις 16 λεπτά, αφού στο 22' ο Μπεντέκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βέλγος «ξαναχτύπησε» στο 61' από το σημείο του πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα στους «χωριάτες», με τον Λουνά να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» στο 85', γράφοντας το τελικό 3-1 για τη Βίλα.

2014/15 Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 2-1


Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Άρσεναλ για τη σεζόν 2014/15. Όπως και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έτσι και τότε, οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Κρίσταλ Πάλας για την πρώτη αγωνιστική της Premier League, επικρατώντας με σκορ 2-1. Οι «αετοί» του Λονδίνου πήραν προβάδισμα στο 35' με τον Νορβηγό στόπερ Mπρέντε Χάγκελαντ, με τον Κοσιελνί να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η πίεση συνόδευσε τη γηπεδούχο Άρσεναλ μέχρι το 91ο λεπτό, όταν ο Άαρον Ράμσεϊ «λύτρωσε» την ομάδα του, χαρίζοντάς της τους τρεις βαθμούς και «ξορκίζοντας» παράλληλα τον «δαίμονα» της πρεμιέρας.

Άρσεναλ: Oι πρεμιέρες τής ανοίγουν «πληγές»

2015/16 Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 0-2


Mε μια «σφυριά» στο κεφάλι ξεκίνησε η σεζόν 2015/16 για την Άρσεναλ. Αυτήν τη φορά «θύτης» ήταν η Γουέστ Χαμ, η οποία πανηγύρισε μια επαγγελματική νίκη στο «Έμιρεϊτς» με σκορ 2-0. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στο 43ο λεπτό από τον Κουγιατέ, με τους «hammers» να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο χάρη σε ένα γκολ αριστούργημα του Μάουρο Ζάρατε στο 57'. Παρά την κακή αρχή, η ομάδα του Βενγκέρ κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση πίσω από την Λέστερ, που κατέκτησε εκείνη τη χρονιά τον τίτλο.

2016/17 Άρσεναλ-Λίβερπουλ 3-4


Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ ήταν η συνέχεια της αρνητικής παράδοσης της Άρσεναλ αναφορικά με τις πρεμιέρες της Premier League. Σε ένα… χορταστικό ντέρμπι, οι «reds» επικράτησαν με σκορ 4-3 στο Λονδίνο, βάζοντας δύσκολα από την αρχή στην Άρσεναλ. Ο Ουόλκοτ έδωσε προβάδισμα στους «κανονιέρηδες» στο 31', με τον Κοουτίνιο να ισοφαρίζει στο 45'. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λαλάνα γύρισε το ματς, με τον Κοουτίνιο να γράφει το 1-3 στο 49'. Ο «νέος» εκείνη την περίοδο στη Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, έκανε το 4-1 στο 63', δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Κλοπ. Το μόνο, που κατάφερε η Άρσεναλ, ήταν να μειώσει σε 4-3, με τον Τσάμπερλεϊν στο 64' και τον Κάλουμ Τσέιμπερς στο 75'.


2017/18 Άρσεναλ-Λέστερ 4-3


Την επόμενη σεζόν οι ρόλοι, αλλά και τα συναισθήματα, αντιστράφηκαν για την Άρσεναλ. Στην τελευταία σεζόν του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της ομάδας, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν πύρρειο νίκη απέναντι στη Λέστερ με 4-3 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην Premier League μετά από τρία χρόνια. Η αναμέτρηση είχε αποκτήσει από την αρχή έντονο ενδιαφέρον, καθώς το σκορ στο 6ο λεπτό ήταν στο 1-1 με σκόρερ τον Λακαζέτ στο 2ο λεπτό και το Οκαζάκι στο 5ο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 29' με τον συνήθη ύποπτο Τζέιμι Βάρντι με τον Γουέλμπεκ να απαντά στο 45'+2'. Στο 56' ο Βάρντι έβαλε μπροστά και πάλι τη Λέστερ, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» ανέτρεψαν το σκορ με τον Ράμσεϊ στο 83ο λεπτό και τον Ζιρού στο 85ο. Βέβαια, η χρονιά για την Άρσεναλ τη βρήκε να τερματίζει στην 6η θέση και να μένει εκτός Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

2018/19 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2


Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών στην Premier League και χωρίς τον Αρσέν Βενγκέρ πλέον στον πάγκο της, η Άρσεναλ ξεκίνησε με το «αριστερό» απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στο «Έμιρεϊτς». Οι «πολίτες» έκαναν ένα άνετο πέρασμα από το Λονδίνο με τον Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Μπερνάρντο Σίλβα να χρίζονται σκόρερ, αναγκάζοντας τον Ουνάι Έμερι να πραγματοποιήσει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα τη θητεία του στην Άρσεναλ.

2019/20 Νιούκαστλ-Άρσεναλ 0-1


Έπειτα από έναν χρόνο στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Ουνάι Έμερι κατάφερε να πάρει το αίμα του πίσω, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με σκορ 1-0 εναντίον της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την πρώτη αγωνιστική της Premier League, της σεζόν 2019/20. «Χρυσός» σκόρερ για τους Λονδρέζους ήταν ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 58ο λεπτό, αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά πως… κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Η χρονιά, ωστόσο, δεν εξελίχθηκε ανάλογα για την Άρσεναλ, καθώς αυτή τερμάτισε στην 8η θέση, μένοντας εκτός Ευρώπης.


2020/21 Φούλαμ-Άρσεναλ 0-3


Η επιβλητικότερη έναρξη της δεκαετίας για την Άρσεναλ, γράφτηκε τη σεζόν 2020/21, στο «Κρέιβεν Κότατζ» του Λονδίνου απέναντι στη Φούλαμ. Με τον Μικέλ Αρτέτα, πλέον, στον πάγκο, οι «κανονιέρηδες» μετέτρεψαν τη λονδρέζικη μονομαχία σε παράσταση για έναν ρόλο, με πρωταγωνιστές τον Αλεξάντερ Λακαζέτ, τον Γκάμπριελ και τον Ομπαμεγιάνγκ, να διαμορφώνουν το τελικό 3-0. Παρ' όλα ταύτα, ο Ισπανός προπονητής δεν κατάφερε να «γυρίσει το χαρτί», αφού η ομάδα του βρέθηκε και πάλι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, τερματίζοντας 8η.

2021/22 Μπρέντφορντ-Άρσεναλ 2-0


Φτάνουμε αισίως στην περσινή πρεμιέρα, στην οποία η Άρσεναλ γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ με σκορ 2-0. Παρά τις «δάφνες» και τις προσδοκίες, που υπήρχαν από τους φίλους της ομάδας, oι «μέλισσες» ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό, παίρνοντας το προβάδισμα στο 22ο λεπτό με γκολ του Κάνιος με ευθύβολο χαμηλό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Στο 73' ο Κρίστιαν Νόργκααρντ «σφράγισε» τη νίκη για τη Μπρέντφορντ, κάνοντας με κοντινή κεφαλιά το 2-0. Η συνέχεια για την Άρσεναλ ήταν… καταστροφική, αφού τόσο στην 2η όσο και στην 3η αγωνιστική ηττήθηκε από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα χωρίς να έχει πετύχει γκολ, τη στιγμή, που στην άμυνα, μετρούσε παθητικό 11 τερμάτων.

Άρσεναλ: Oι πρεμιέρες τής ανοίγουν «πληγές»

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x