sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας: Το σερί που χτίζει, οι κομβικοί Σίτο-Σονί και η… ενδεκάδα

Ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του και οι δύο κολλητές νίκες τον φέρνουν στο -1 από την εξάδα, με το sportfm.gr να επισημαίνει ορισμένα σημεία-κλειδιά.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-1) για την 7η αγωνιστική της Super League. Και είναι σημαντική γιατί οι Αρκάδες ανεβαίνουν σιγά-σιγά στη βαθμολογία και εννοείται ψυχολογικά είναι πολύ καλά.



Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τους παίκτες του ακριβώς όπως στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και από ότι φαίνεται δεν… έτυχε, πέτυχε! Έμεινε συγκεντρωμένος στο πλάνο του όπως και οι ποδοσφαιριστές και απέδωσαν στο 100% και πήραν τη νίκη κόντρα στο «τριφύλλι».

Η συνέχεια είναι στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ και μένει να δούμε εάν ο Αστέρας καταφέρει να κάνει το 3/3 ή θα τον δυσκολέψει η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, η οποία ηττήθηκε από τον Απόλλωνα (1-0) και δεν θα υποδεχτεί τους Αρκάδες με την καλύτερη ψυχολογία.

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει



Ο Ράσταβατς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως και με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Κρέσπι, Σανταφέ, Μουνάφο, Σίτο, Σονί, Μπαράλες.

Ο Σέρβος τεχνικός είδε ότι η… συνταγή έπιασε κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία και είπε να την επαναλάβει και κόντρα στο «τριφύλλι».

Ο Αντώνης Τσιφτσής στο τέρμα, με τον 22χρονο κίπερ να δείχνει για ακόμη μια φορά τις ικανότητες του.



Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες να κάνουν ό, τι μπορούν κόντρα στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού, με τους Κρέσπι, Σανταφέ, Μουνάφο, Σίτο και Σονί να τρέχουν σε όλο το γήπεδο και τον Μπαράλες να βγαίνει μπροστά κάθε φορά στα δύσκολα. Για δεύτερο σερί ματς ο Βαλιέντε ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως στόπερ, για τρίτο σερί παιχνίδι ο Σονί δείχνει ότι διαθέτει το κάτι απρόβλεπτο που μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες.

Το σερί που χτίζει και η «βατή» τετράδα αγώνων



Ο Αστέρας Τρίπολης μετράει δύο σερί νίκες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο -1 από την εξάδα. Μπροστά του έχει τέσσερα ματς στα μέτρα του, από αυτά που χαρακτηρίζουμε «βατά», που το αήττητο σερί μπορεί να συνεχιστεί και οι Αρκάδες να εδραιωθούν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Αρχής γενομένης το ερχόμενο σαββατοκύριακο με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Λαμία. Στη συνέχεια δοκιμάζεται στη Νίκαια με τον Ιωνικό και η τετράδα αυτή κλείνει με το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Μετά από αυτά ακολουθούν δύο αναμετρήσεις… crash test με Άρη εκτός και ΑΕΚ εντός.


Ο Σίτο «ήρθε» όταν έπρεπε, ο Σονί τον φτιάχνει επιθετικά





Ο Σίτο μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει τόσο καλές εμφανίσεις. Ωστόσο, αρχής γενομένης από τη Ριζούπολη και μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός εξτρέμ εμφάνισε δείγματα από την μεγάλη ποιότητα που διαθέτει και θύμισε τον περσινό καλό ποδοσφαιριστή που θαυμάζαμε. Στηρίζει αρκετά σε αυτόν ο Ράσταβατς και ήταν λογικό να περίμενε παραπάνω τόσο καιρό, με τον Σίτο να ανεβαίνει την κατάλληλη στιγμή.

Κομβικό ρόλο στο παιχνίδι του Αστέρα παίζει και ο Σονί. Μόλις άρχισε να παίρνει ματς στα πόδια του και να βρίσκει ρυθμό, έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Καμερουνέζος «φτιάχνει» επιθετικά την ομάδα του και τις δίνει έξτρα λύσεις. Παίζει με πλάτη, έχει καλές υποδοχές της μπάλας και του ταιριάζει ο ρόλος πίσω από τον Μπαράλες, αφού ο τελευταίος του… ανοίγει δρόμους. Έχει την ταχύτητα και την «μπούκα» στην αντίπαλη περιοχή και μοιάζει ιδανικός να καλύψει τα «θέλω» του τεχνικού του.



Εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις του στο πρώτο, έκλεισε τους διαδρόμους στο δεύτερο



Σε παιχνίδια όπως με τον Παναθηναϊκό, ο Αστέρας γνωρίζει καλά πως είναι πιθανό να μην παράξει πολλές ευκαιρίες. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερες για να σκοράρει. Ξεκινάει με δυο καλές στιγμές το ματς, έρχεται το πέναλτι και το γκολ του Σονί και ανατρέπει το ματς.

Μετά έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Ο Ράσταβατς έδωσε την εντολή στους παίκτες του να κλείσουν τους διαδρόμους και να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να παίξουν κάθετα. Κάτι που κατάφερε, οδηγώντας διαρκώς την μπάλα στα πλάγια και ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο σε πολλά γεμίσματα και μακρινά σουτ που δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη. Ουσιαστικά, ο Αστέρας δεν επέτρεψε στους Καρλίτος, Παλάσιος, Ρούμπεν να βρεθούν και να «παίξουν», ξέροντας ότι από τα πόδια τους περνάει μεγάλο μέρος της επιθετικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού.


Η παράδοση της Τρίπολης



Ο Παναθηναϊκός έχει να πανηγυρίσει κάποια νίκη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» από την σεζόν 2016/17. Έκτοτε ο Αστέρας δεν τον… αφήνει να χαμογελάσει στην έδρα του, αφού για έξι συνεχόμενα παιχνίδια μετράει ισοπαλίες και νίκες κόντρα στο «τριφύλλι». Μια παράδοση που συνεχίζουν να χτίζουν οι Αρκάδες, δείχνοντας την ίδια ώρα πως έχουν και μια σκληρή έδρα.






Ο Ράσταβατς κόντρα στον Παναθηναϊκό



Ο Σέρβος τόσο στον πάγκο της Ξάνθης, όσο και στου Αστέρα, έχει αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» 10 φορές. O απολογισμός του; Εξαιρετικός! Έχει 3 νίκες κόντρα στους «πράσινους», άλλες 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα! Αυτή η ήττα είχε έρθει στις 26 Αυγούστου του 2018, όταν τότε ήταν προπονητής της Ξάνθης αλλά ο Παναθηναϊκός πέρασε από τα «Πηγάδια» με γκολ του Μπουζούκη στο 69'. Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί πως κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ράσταβατς συνηθίζει να κατεβάζει την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1 ή 4-3-3, κάτι που δείχνει να εγκλωβίζει τον αντίπαλό του. Στο τελευταίο είχε μια… παραλλαγή, χρησιμοποιώντας το 4-4-1-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x