sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 7η αγωνιστική της Super League: Η βούλα, ο Γκάρι και το παλικάρι!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League!

Είναι τρελός ο… Σύρος!


Στο ξεκίνημα της σεζόν γράφαμε πως στον Ιωνικό αρχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπο του Άοσμαν τον αγαπημένο τους Μοχάμεντ Αφάς. Μετά από 7 αγωνιστικές είναι δεδομένο: Tον βλέπουν! Ο 27χρονος κάνει μαγική σεζόν για την ώρα, όπως και η ομάδα του, που «απέδρασε» από το Περιστέρι με μία μεγάλη νίκη και εδραιώθηκε ψηλά στην κατάταξη, και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος MVP για οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα! Τα νούμερα «μιλούν» από μόνα τους: Πέντε γκολ έχουν βάλει οι Νικαιώτες και εκείνος μετρά τρία προσωπικά τέρματα και δύο ασίστ! Είναι «μέσα», δηλαδή, σε όλα τα φετινά γκολ του Ιωνικού.


STOP


Πέντε βαθμούς έχει μαζέψει με τον Φέστα ο Απόλλων Σμύρνης, και στους πέντε έχει συνεισφέρει ο Κωνσταντίνος Κότσαρης, από τα χέρια του οποίου ήρθε και η πρώτη νίκη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο πρωτάθλημα! Στο 93', ο 25χρονος, πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, απέκρουσε το πέναλτι του Περέα και κράτησε το 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του. Σε όλο το παιχνίδι, δε, έχει κάνει μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις, δείχνοντας πως πολύ δύσκολα θα… παραδώσει ξανά τη θέση του στον Βέρχουλστ!


Το γύρισε!


Ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι την περασμένη βδομάδα, που πήγε στη Ριζούπολη και πήρε το «διπλό» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, «κατέβασε» ακριβώς την ίδια 11άδα και δικαιώθηκε! Περισσότερο, ωστόσο, δικαιώθηκαν οι Αρκάδες, που δεν… βιάστηκαν, στήριξαν τον Σέρβο τεχνικό και εκείνος οδήγησε τον Αστέρα Τρίπολης σε δεύτερη σερί νίκη, θυμίζοντας κάτι από πέρυσι! Επίσης, κράτησε το «τριφύλλι» χωρίς νίκη στην Τρίπολη από το 2017! Εντυπωσιακό στατιστικό αν μη τι άλλο.

Super League: Τι μας έμεινε από την 7η αγωνιστική

Παλικάρι!


Όπως είπε και ο Γιάννης Καραλής στον bwinΣΠΟΡ FM, o τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία, ο τρόπος με τον οποίο πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, «είναι ό,τι χειρότερο έχω δει στα ελληνικά γήπεδα». Αυτό τα λέει όλα! Ναι, ΟΚ, το παιχνίδι στον Βόλο τα είχε όλα: Ένταση, χαμένο πέναλτι, διαιτητικές αποφάσεις που σήκωσαν πολλή σκόνη, αλλά η εικόνα της πτώσης του εξτρέμ της ΑΕΚ είναι, δυστυχώς, αυτή που θα μας μείνει. Ανατριχιαστική η εικόνα, ευτυχώς, ωστόσο, όλα πήγαν καλά! Ο 23χρονος πάγωσε το αίμα το δικό μας, των συμπαικτών του και των αντιπάλων του, αλλά αποδείχθηκε παλικάρι, με τη μαγνητική του να βγαίνει «καθαρή».


Της… βούλας!


Ο Άρης ξεμπούκωσε κόντρα στον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι, δε, που θα μείνει στην ιστορία για τα πέναλτι! Τα τέσσερα, που δόθηκαν στην αναμέτρηση (τρία για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους), είναι τα περισσότερα τα οποία έχουν δοθεί σε αγώνα Super League, με το συγκεκριμένο νούμερο να έχει καταγραφεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η αρχή είχε γίνει τη σεζόν 2007/08, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί 2-1 του Πανιωνίου, με όλα τα γκολ να επιτυγχάνονται από τη βούλα και τους «κυανέρυθρους» να έχουν ακόμη μία χαμένη εκτέλεση με τον Τζεμπούρ. Και τη σεζόν 2014/15, η Κέρκυρα είχε νικήσει 4-1 τον ΟΦΗ, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα γκολ από τα έντεκα βήματα και δύο χαμένες προσπάθειες, ενώ Κρητικοί είχαν βρει δίχτυα μία και μοναδική φορά από τη βούλα.

Super League: Τι μας έμεινε από την 7η αγωνιστική

Το ξεχάσαμε ήδη…


Όσο και να ψάξαμε, ξαναψάξαμε, χαζέψαμε τις φάσεις, δεν βρήκαμε ΤΙΠΟΤΑ, που θα μας μείνει από το ΟΦΗ-Λαμία (0-0). Το ξέχασαν ήδη και οι ομάδες. Αν υπάρχει κάτι, είναι η εμφάνιση του Γκαραβέλη, που σε δύο περιπτώσεις ήταν εκεί, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.


Γκάρι…


Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν αναμφισβήτητα MVP του ντέρμπι. Τρομερή εμφάνιση από τον πιτσιρικά, ώριμο παιχνίδι, στο οποίο είχε γκολ και ασίστ, αλλά και δοκάρι. Ο Αφρικανός συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι μακράν η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. ΑΛΛΑ… εκείνος που θα μας μείνει στην επανεμφάνισή του ως βασικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Για ένα 45άλεπτο τον άφησε στο ματς ο Μαρτίνς, αφού στη συνέχεια τραυματίστηκε και υπάρχουν φόβοι πως έχει υποστεί θλάση, πρόλαβε, όμως, να θυμίσει τι παικταράς είναι! Είναι ξεκάθαρο πως αργά ή γρήγορα θα γίνει ο έτερος βασικός εξτρέμ του Ολυμπιακού. Πολύ κρίμα αν ο τραυματισμός του αποδειχθεί σοβαρός…

Super League: Τι μας έμεινε από την 7η αγωνιστική

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x