sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος σημαίνει... γκολ, θέαμα και συγκινήσεις

Με αφορμή τη σημερινή μάχη ανάμεσα σε Αστέρα και Ατρόμητο στην Τρίπολη, το sport-fm.gr θυμάται τις κορυφαίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες που έμειναν στην ιστορία και έσπασαν… καρδιές.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ανοίγουν την αυλαία της 11ης αγωνιστικής σε ένα ζευγάρωμα που βάσει παράδοσης μας προδιαθέτει για ωραίο ποδόσφαιρο, φάσεις, καλό ρυθμό, γκολ και ουσιαστικά... θέαμα! Μας έχουν κακομάθει και λογικό είναι να περιμένουμε κάτι τέτοιο, με τις δυο ομάδες να έχουν πρωταγωνιστήσει τα περασμένα χρόνια στο πρωτάθλημα και να έχουν δώσει μάχες σε κανονική διάρκεια, playoffs, ακόμη και στο Κύπελλο.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στα «μεγάλα σαλόνια» το 2007

Στην πρώτη του σεζόν (2007-2008) στη Super League όπου έβαλε τα γυαλιά σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις εμφανίσεις του και το… φόβητρο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε μια ομάδα που σίγουρα όλοι «γούσταραν» να βλέπουν. Με παίκτες όπως οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Ζαϊρί και Φιλομένο, οι Αρκάδες έφτιαξαν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο φρόντισε να δείξει τα «δόντια» του και στον Ατρόμητο εκείνη τη χρονιά, με τους Περιστεριώτες μάλιστα να υποβιβάζονται στο τέλος του έτους.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος σημαίνει... γκολ και θέαμα

‘Ήταν 23 Δεκεμβρίου 2007 όταν οι Τριπολιτσιώτες μπροστά σε περίπου 3.500 οπαδούς τους κατάφερναν να πάρουν μια πολύτιμη νίκη απέναντι στους «κυανόλευκους» με 1-0. Χρυσός σκόρερ ο Πατρίκ Ζουντί από την Μπουρκίνα Φάσο, ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Αγροτικού Αστέρα ενώ αγωνίστηκε και στον Πανσερραϊκό. Για την ιστορία, ο Αφρικανός πέρασε στο ματς στο 71’ ως αλλαγή από τον Πάουλο Κάμπος και στο 78’ βρήκε δίχτυα.


Ο τρομερός ημιτελικός Κυπέλλου του 2012 στην Τρίπολη

Μπορεί στο ματς στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Αστέρας να κόλλησαν στο μηδέν, όμως στον επαναληπτικό της Τρίπολης φρόντισαν να δώσουν μια τρομερή παράσταση μπροστά σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο, από οπαδούς και των δύο ομάδων. Μόλις στο 6΄ο Μπαρτολίνι έκανε ένα ολέθριο λάθος και με ένα σκληρό μαρκάρισμα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες! Μάλιστα, περίπου 10 λεπτά αργότερα ο Τάτος δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.



Οι Αρκάδες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ολική ανατροπή. Αρχικά ο Ροζέριο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στη συνέχεια η κεφαλιά του Ναβάρο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδειχναν ότι ο Αστέρας βρισκόταν κοντά στη νίκη. Παρόλα αυτά το τραγικό λάθος του Πουλίδο στο 71’ χάρισε τη μπάλα στον Μήτρογλου ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή και τον Ατρόμητο στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.


Οι δυο νίκες του Αστέρα τη σεζόν 12/13 και το ευρωπαϊκό… μπλόκο

Τη σεζόν 2012/ 13 ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε και στους δυο αγώνες της χρονιάς τον Ατρόμητο, κάτι το οποίο συνέβη μόλις μια φορά στην ιστορία των δυο ομάδων. Στο πρώτο ματς, για την 11η αγωνιστική, οι Αρκάδες επικράτησαν 3-0 του Ατρομήτου, με τον Μπαρτολίνι να ανοίγει το σκορ και τον Ναβάρο να προσθέτει άλλα δύο για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Στο ματς του δευτέρου γύρου, στην 26η αγωνιστική, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 στο Περιστέρι, με σκόρερ τους Ουσέρο και Ράγιος. Οι δύο ομάδες, συναντήθηκαν και στα playoffs. Στην 2η αγωνιστική ο Αστέρας νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, έχοντας για σκόρερ τους Ράγιος, Καλαντζή, ενώ για τους Περιστεριώτες ο Ναπολεόνι είχε δώσει αρχικά προβάδισμα στο 22’, με τους γηπεδούχους να κάνουν στην συνέχεια την ανατροπή.

Στην 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs, o Αστέρας Τρίπολης μπλόκαρε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και το τελικό 0-0 δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τερματίσουν 2οι και να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και βολεύτηκε με την 3η θέση, τερματίζοντας 2 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, με τον Αστέρα να έρχεται 4ος με 9.




Το ματς ροντέο στο Περιστέρι

Τη σεζόν 2013/14 έγινε ένα ματς… ροντέο το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 4-3 υπέρ του Ατρομήτου. Ο Καραμάνος άνοιξε το σκορ στο 18’ και την υπόλοιπη δουλειά για τους Περιστεριώτες την έκανε ο Ναπολεόνι, ο οποίος στο 22’ έκανε το 2-0. Ο Πάρα στο 30’ με πέναλτι μείωσε σε 2-1, ο Ιταλός στο 44’ και στο 55’ σκόραρε ακόμη δυο καταπληκτικά τέρματα για τον Ατρόμητο, με το τελευταίο του να θυμίζει αυτό του… Φαν Πέρσι στο Μουντιάλ κόντρα στην Ισπανία με κεφαλιά-ψαράκι! Ο Αστέρας έβγαλε αντίδραση στο φινάλε, με τον Μπαράλες στο 80’ να κάνει το 4-2 και τον Φερνάντες στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 4-3 αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα!




Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη-Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x