sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Αστέρας να σώσει τη χρονιά και μετά να χτίσει μόνο με όσους μπορούν!

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε άλλη μία αποκαρδιωτική εμφάνιση και δεν αποκλείεται να μπλέξει σε περιπέτειες αν συνεχίσει έτσι. Προέχει να σωθεί η χρονιά, όμως, και μετά ένα γερό ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ.

Ο Αστέρας Τρίπολης αναδεικνύεται, και δικαίως, ως η μεγάλη απογοήτευση της φετινής σεζόν. Μια ομάδα που διαρκώς προοδεύει, έχοντας σταθερή διοίκηση που παρέχει στους ποδοσφαιριστές τις ιδανικές συνθήκες για να αγωνιστούν σε έναν σταθερά καλό και ανταγωνιστικό σύλλογο. Κάτι που δεν συνάδει με τη φετινή εικόνα των Αρκάδων!

Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά το άλλο, οι εμφανίσεις αποκαρδιωτικές και οι ποδοσφαιριστές αντί να παίξουν για τα συμβόλαιά τους, για την ομάδα και την αξιοπρέπειά τους, συνεχίζουν να… περπατούν αμέριμνοι. Σύμφωνοι, ο Λεβαδειακός έβγαλε πάθος, τσαγανό και το ήθελε περισσότερο από τους «κιτρινομπλέ», κερδίζοντας απολύτως δίκαια. Και μπράβο τους, γιατί δήλωσαν παρόντες στη μάχη της παραμονής!

Παρόλα αυτά, σε ένα ακόμη παιχνίδι οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν έλλειψη δημιουργίας, φρεσκάδας και πάθους. Γι’ αυτό και στο τέλος υπήρξε γκρίνια από τον κόσμο που πήγε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά έφυγε εκ νέου… ξενερωμένος.

Αστέρας Τρίπολης: Ξεσκαρτάρισμα για τη νέα σεζόν

-Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς πως θα κινδυνέψει ο Αστέρας…
Έτσι όπως το πάνε οι Αρκάδες, δεν θα αργήσει να μπλέξουν σε περιπέτειες. Ναι μεν είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά αν συνεχίσουν με παρόμοιες εμφανίσεις τότε το κακό δεν θα αργήσει να γίνει. Τα γκάζια του Γιώργου Μποροβήλου και η φυγή του Αντριάν Ριέρα δεν έφτιαξαν τα πράγματα. Σαν να πέρασαν απαρατήρητα. Και αυτό είναι κάτι που βαραίνει αποκλειστικά τους ποδοσφαιριστές. Διότι ο Άκης Μάντζιος μπορεί να βρίσκεται ένα εύλογο διάστημα στον πάγκο, ωστόσο βρήκε μια ομάδα που έμοιαζε… παρατημένη, αγύμναστη και αδούλευτη που ήξερε στο γήπεδο μόνο να αμύνεται!

Αν σκεφτεί κανείς πως μετά το Πάσχα ο Αστέρας πάει να παίξει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα, τότε ενδέχεται να δει τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω του να τον πλησιάζουν και άλλο. Αν μπει δε, στο τρυπάκι του να κινδυνέψει, ποτέ δεν ξέρεις πώς οι ποδοσφαιριστές θα αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση…

-Δηλαδή θα είναι χειρότεροι οι πιτσιρικάδες από αρκετούς έμπειρους;
Ο Άκης Μάντζιος θέλησε και έβαλε στο ροτέισον ορισμένα νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες. Και μάλλον καλύτερο θα είναι να συνεχίσει να πορεύεται με αυτούς, δίνοντάς τους ακόμη και φανέλα βασικού στα εναπομείναντα παιχνίδια. Πόσο χειρότεροι θα είναι δηλαδή ο Κωστέας, ο Ζουγλής, ο Αλάγκμπε; Πολλοί ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία δεν αποδίδουν, δείχνουν να ξεμένουν από δυνάμεις και… περπατάνε στο γήπεδο.

Καλύτερα λοιπόν να πάρουν τα παιδιά τις ευκαιρίες τους, βγάζοντας ενθουσιασμό, ένταση και φρεσκάδα. Κάτι που θα βγάλει κερδισμένο τον Αστέρα σε βάθος χρόνου και θα χτυπήσει στον εγωισμό, που δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση μέσα στο γήπεδο, ορισμένων ποδοσφαιριστών που πατάνε πάνω στα παχυλά συμβόλαιά τους και δεν δικαιώνουν τα χρήματα που μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αστέρας Τρίπολης: Ξεσκαρτάρισμα για τη νέα σεζόν

-Ο Μάντζιος να κάνει το ξεσκαρτάρισμα και να κρατήσει μόνο όσους μπορούν!
Έρχεται σιγά-σιγά η ώρα που θα τελειώσει η σεζόν και εφόσον όλα πάνε καλά (κατά κάποιο τρόπο) για τον Αστέρα, τότε ο Μάντζιος θα κληθεί παρέα με τη διοίκηση να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις της νέας σεζόν. Φαίνεται δεδομένο πως δεν θα υπάρξουν συναισθηματισμοί στο χτίσιμο του νέου ρόστερ, πως ο Μάντζιος θα πορευτεί στις επιλογές του με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια. Πρέπει να διατηρήσει ΜΟΝΟ όσους μπορούν να προσφέρουν! Κανέναν, μα κανέναν άλλον.

Ορισμένα «παιδιά» παίζουν για το υπάρχον συμβόλαιό τους, σέβονται την ομάδα και προσπαθούν να κερδίσουν ένα νέο. Όπως ο Πίτσου Ατιένθα, ο οποίος είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της ομάδας! O Αλάγκμπε παίζει για να μείνει και να μην ξαναπάει δανεικός, οι Χριστόπουλος, Αντζουλάς θα γυρίσουν από τους δανεισμούς τους για να προσφέρουν επίσης! Ο Γκαρθία, ο Ντομίνγκεθ, ο Γκαρντάφσκι, ο Μπενίτο όμως δεν μπορούν να προσφέρουν. Ο Μπαράλες έχει βαρύνει, δεν τον βοηθάει ο σωματότυπός του και σιγά-σιγά δείχνει να φθίνει, ενώ φαίνεται πως από τη νέα σεζόν μάλλον θα είναι δεύτερη επιλογή.

Ο Μπάγκους Γκάφι και ο Ντεμιντένκο που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους παραμένει άγνωστη η μοίρα τους, διότι μιλάμε για νεαρά παιδιά. Ο Σανταφέ παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2024, δεν μπορεί. Ο Καπίγια ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς και δεν βοηθάει επίσης, ο Τιλίκα είναι εμφανώς πεσμένος και είναι στο 50%-50%... Ο Τζουκάνοβιτς που λόγω ηλικίας, επίσης, δεν φαίνεται να μένει, ενώ έχουμε και τα ερωτηματικά με Ιγκλέσιας και Βαλιέντε. Με τον πρώτο να μην γνωρίζουμε αν θα αποφασίσει να συνεχίσει ή να αποσυρθεί και τον δεύτερο να έχει σταθεί τρομερά άτυχος, όντας εκτός όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού. Και μιλάμε για ένα εξαιρετικό χαφ που η απουσία του από τον Αστέρα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Με τον Καστάνιο να έχει τα προτερήματα και τα αρνητικά του και όλα αυτά να μπαίνουν στο… ζύγι!

Σίγουρα, ο Αστέρας περίμενε περισσότερα από τον Μπερτόγλιο και τον Μπαρτόλο, επίσης. Δύο παίκτες με ποιότητα και συμβόλαια μεγάλης διάρκειας, που δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν. Αλλά μπορούν, εφόσον κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία και έχουν τους συμπαίκτες που θα τους υποστηρίζουν. Ο Μουνάφο είναι από τους κορυφαίους, παρότι μεγαλώνει επίσης, οι Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καρμόνα, Κρέσπι από τους καλύτερους της σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης: Ξεσκαρτάρισμα για τη νέα σεζόν


-Ήρθε η ώρα για να δούμε έναν «νέο» Αστέρα Τρίπολης…

Το ξεσκαρτάρισμα θα είναι μεγάλο, αρκετοί θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του Αντριάν Ριέρα και οι μεταγραφές θα είναι μπόλικες. Μοιάζουν δεδομένες οι πολλές αλλαγές, με το ρόστερ να… γίνεται καινούργιο το καλοκαίρι. Με ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας που θα πρέπει να έρθουν νωρίς ώστε η ομάδα να δέσει και να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Διότι οι Αρκάδες έχουν ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο, με ανθρώπους που μπορούν να τον ανεβάσουν εκ νέου επίπεδο. Από τον προπονητή Άκη Μάντζιο, τον βοηθό του, Γιώργο Χωρανιόπουλο, τον γυμναστή, Αντώνη Κουρή, τον αναλυτή, Θοδωρή Τσιλιμίγκρα, αλλά και τον Αλέξανδρο Μανιάτογλου. Σε συνδυασμό με τη διοίκηση που θα καλύψει τα «θέλω» του τεχνικού της ομάδας για να στοχεύσει ξανά ψηλά!

Ο Αστέρας που είναι η μοναδική ομάδα παρέα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που έχει συνεχή παρουσία στην πρώτη κατηγορία και δεν έχει υποβιβαστεί! Ξαφνικά, αυτή η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύει…

Αστέρας Τρίπολης: Ξεσκαρτάρισμα για τη νέα σεζόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x