sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλλαξε συντριπτικά… προς το καλύτερο: Πέντε σημεία από το «διπλό» του Παναθηναϊκού

Το… λίφτινγκ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην 11άδα είχε ευεργετικές συνέπειες για τον Παναθηναϊκό, που έδειξε «χαρακτήρα» στην Τρίπολη, όπως μαρτυράει το τελικό 4-1!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Τρίπολη για ένα must win παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, προερχόμενος από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ και έχοντας την παράδοση εναντίον του.

Όλα αυτά, ωστόσο, όχι μόνο δεν επηρέασαν τους «πράσινους», αλλά κατάφεραν να δείξουν την αντίδραση, που έπρεπε και να φύγουν από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με μια σπουδαία όσο και επιβλητική νίκη, με 4-1!

Αποτέλεσμα το οποίο ήρθε σημειωτέον, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προχωράει σε εκτεταμένο rotation, το οποίο, βέβαια, όχι μόνο δεν επηρέασε την ομάδα του, αλλά αντιθέτως την ωφέλησε… τα μέγιστα!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία που κρατάει από το «διπλό» του Παναθηναϊκού...

Πέτυχε το «λίφτινγκ»: Όχι μια και δυο, ούτε τρεις ή, έστω, πέντε… Εννιά αλλαγές είχε το βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού απόψε στην Τρίπολη! Εννέα στους 11 ήταν διαφορετικοί και παρότι πολλοί μπορεί να περίμεναν σημάδια ανομοιογένειας και κατ' επέκταση μια ομάδα χωρίς συνοχή ή πλάνο και ρόλους, το αποτέλεσμα ήρθε να τους διαψεύσει… πανηγυρικά! Προφανώς και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… ήξερε τι έκανε, δεδομένα δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για την επιλογή του αυτή. Ωστόσο, ξαναλέμε, το εκκωφαντικό 4-1 και η συνολική εμφάνιση έχουν τη δική τους σημασία και τον δικαιώνουν απόλυτα!

Ένα ακόμα γκολ βγαλμένο από την… προπόνηση: Το δεύτερο τέρμα με το οποίο ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, πέραν της σημασίας, που είχε για την οικονομία της αναμέτρησης, ήρθε να πιστοποιήσει και κάτι ακόμα… Την πολύ καλή δουλειά, που γίνεται στο Κορωπί και τους αυτοματισμούς, που διαθέτει πλέον το «τριφύλλι»! Μιλάμε για ένα γκολ ορισμό της ομαδικής συνεργασίας και του συνδυαστικού ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκίνησε από την διαύγεια του Τσέριν, συνεχίστηκε με την αλφαδιά του Παλάσιος και ολοκληρώθηκε με το τελείωμα του Βέρμπιτς.

Ο ένας έκοβε, ο άλλος κένταγε: Γουίλιαν Αράο και Φώτης Ιωαννίδης θα έλεγε κανείς ότι αποτέλεσαν τα δύο σημεία αναφοράς της επικράτησης των «πράσινων» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», χωρίς να αδικούμε την εμφάνιση του Σεμπαστιάν Παλάσιος ή του Μπένιαμν Βέρμπιτς και του Άνταμ Τσέριν. Απλώς, ο μεν Βραζιλιάνος είχε μια γεμάτη παρουσία στη μεσαία γραμμή, αναχαιτίζοντας όταν χρειαζόταν, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ και «φωνάζοντας» ότι είναι έτοιμος για ακόμα πιο ενεργή παρουσία! Όσον αφορά τον Έλληνα επιθετικό; Βρίσκεται στη… ζώνη του λυκόφωτος, έχει φοβερή ψυχολογία και επαληθεύει πως είναι μέσα στους δύο-τρεις πιο επιδραστικούς παίκτες της ομάδας του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μετράει ήδη έξι γκολ, ενώ πέρυσι πέτυχε… επτά!

Τρία στα τρία στην επαρχία: Οι… παλιοί έλεγαν ότι η επαρχία δίνει πρωταθλήματα. Προσθέστε ότι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού οι εκτός έδρας εξορμήσεις σε έδρες όπως των Ιωαννίνων ή του Αγρινίου και -πολύ περισσότερο- της Τρίπολης, συνήθως δεν συνοδεύονταν από καλά μαντάτα. Η παρουσία του Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να αλλάξει και αυτήν τη συνθήκη, με την ομάδα του να «σπάει» μια ακόμα αρνητική παράδοση απόψε! Στέλνοντας μήνυμα με αυτό το 3Χ3 ότι τη φετινή σεζόν μπορεί να πετύχει τον στόχο της και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ένας Παπαδόπουλος δεν φέρνει την άνοιξη: Ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν συγκινητικός σήμερα, χωρίς καμία αμφιβολία. Επαληθεύοντας την παράδοση, που έχει «χτίσει» και τις καλές του εμφανίσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο έμπειρος τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει πέναλτι, να βγάλει τουλάχιστον άλλες τρεις ευκαιρίες για γκολ με… χέρια και με πόδια και γενικώς να κάνει ό,τι μπορούσε για να αποφευχθεί το μοιραίο για τον Αστέρα Τρίπολης! Με ανάλογη απόδοση σε άλλα ματς, πάντως, θα χαρίσει σίγουρα βαθμούς στους Αρκάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x